Populiarusis barbekiu padažas gali būti nesunkiai pasigaminamas ir namuose. Kartais kulinarijoje, kai kurie patiekalai gali pasirodyti žymiai sunkiau pagaminami, negu yra iš tikrųjų.
Žmonės sukiodamiesi virtuvėje dažnai yra linkę save nuvertinti ir teigti, jog jiems vienokio ar kitokio patiekalo tiesiog neišeis pagaminti, tačiau virtuvėje nereikia savęs nuvertinti. Yra daugybė nesugadinamų receptų, kurių gamyboje tiesiog reikia sekti instrukcijas ir naudoti atitinkamas ingridientų proporcijas. Puikus pavyzdys – jau aprašyti spagečiai alla carbonara. Šiandien mūsų siūlomas barbekiu padažas taip pat gali pasirodyti kaip naujas virtuvės iššūkis, tačiau nieko panašaus.
Labai nesunkus amerikietiško padažo receptas.
- 240 ml pomidorų padažo (Rekomenduojame Heinz)
- 30 g rudo cukraus (3 šaukštai)
- 40 ml obuolių acto (3 šaukštai)
- 50 g melasos (1 kupinas šaukštas)
- 1 šaukštelis vorčesterio padažo
- 1 šaukštelis dižono garstyčių
- 1 smulkinta česnako skiletė
- 1 šaukštas džiovintos rūkytos paprikos
- šiek tiek druskos ir pipirų
- šiek tiek džiovintos aštrios paprikos
Sudėkite visus ingridientus į puodą ir kaitinkite ant mažos ugnies 30 minučių karts nuo karto pamaišydami. Po 30 minučių padažas paruoštas. Padažas gali stovėti šaldytuve ir nesugesti 2 savaites. Argi buvo sunku?
1 comment
Tobulas