Garsiausios pasaulio salotos – cezario salotos – tikra palaima gomuriui. Jei dar nesate jų ragavę arba jau praradote viltį paragauti tikrai skanių, neatidėliokite ir pasigaminkite šį patiekalą, pagal mūsų siūlomą receptą, jau šiandien! Padėkoti galėsite rytoj.
Ko gero pačios tikriausios cezario salotos su naminiu majonezu.
- 1 romaninė salota
- 6 rūkytos šoninės juostelės
- 2-3 riekelės itališkos duonos ar prancūziško batono
- 2 nedidelės vištienos krūtinėlės
- druska ir pipirai arba mėgstami vištienos prieskoniai
- šlakelis alyvuogių aliejaus kepimui
- 1 šaukštelis dižonos garstyčių
- 1 šaukštas raudono vyno acto
- 2 česnako skiltelės
- 4-5 ančiuvių file arba 1 šaukštas ančiuvių pastos
- 1/2 citrinos sulčių
- 2 šviežių kiaušinių tryniai
- 40-60 ml alyvuogių aliejus
- 20-30 g kietojo sūrio
Duoną supjaustome (arba suplėšome) 1 cm dydžio gabalėliais, apšlakstome alyvuogių aliejumi, pabarstome šiek tiek druskos, pipirų ir pašauname į 220 laipsnių orkaitę porai minučių, kol duona apskrus.
Tuo pat metu keptuvėje ant šlakelio aliejaus paskrudiname šoninės juosteles. Kuomet iškepa, dedame ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius ir supjaustome 1 cm gabalėliais.
Romaninę salotą nuplauname, suplėšome lapus ir paliekame nusausėti.
Po to ateina cezario padažo eilė: į maišymo indą dedame atskirtus kiaušinių trynius (baltymų neišmetame, juos galėsime panaudoti kitam puikiam receptui). Taip pat kartu pilame raudono vyno actą ir dedame dižono garstyčias. Tuomet imame plakimo šluotelę ir palengva, plakdami kiaušinių trynius lengva srovele, pilame alyvuogių aliejų, kol gaunama majonezo konsistencija (štai jums ir naminio majonezo receptas).
Į gautą majonezą beriame smulkintą česnaką, ančiuvių file (arba ančiuvių pastą), įspaudžiame citrinos sultis ir įtarkuojame kietąjį sūrį. Labai gerai išmaišome.
Vištienos file (arba jų peteliškes) apibarstome druska, pipirais ar mėgiamais prieskoniais ir kepame ant keptuvės, kol iškepa.
Kuomet visi salotų ingridientai paruošti, į lėkštę dedame nusausintus salotų lapus, beriame smulkintą skrudintą šoninę ir duoną. Ant viršaus užpilame padažu ir dedame pjaustytą vištienos file.
Nenorintiems vargti ir gaminti majonezą patiems, siūlome kiaušinių trynius, alyvuogių aliejų, garstyčias ir vyno actą galima pakeisti 2-3 šaukštai majonezo.
omentaras
.