Veganiškas gėrimas, kuris mums ypač patinka. Ne, mes dar netapome veganais, bet patikėkite – šią ciberžolės latte išbandyti verta. Galima sakyti, šis gėrimas visai kaip kakava, tik gerokai skanesnis. Tai gėrimas, kuris tūkstantmečius buvo naudojamas Indijoje kaip vaistas ir profilaktinė priemonė nuo peršalimo ligų. Šiandien ciberžolės latte yra ypač ‘ant bangos’ tiek dėl skonio, tiek dėl naudos sveikatai. Ciberžolė pasižymi imunitetą stiprinančiomis savybėmis, nuramina ir gerina miegą. Labai rekomenduojame gerti vakarais – tobulas rudeninis gėrimas!
Beje, paskutiniu metu pastebėjome, kad ciberžolės milteliai išgyvena tikra atgimimą. Nebe reikalo – ciberžolės šaknis be galo sveikas augalas. Pasitaikius progai, būtinai paeksperimentuosime daugiau su šiuo prieskoniu ir pasidalinsime savo įspūdžiais ir receptais su jumis. Tarp kitko, atkreipėme dėmesį, kad mūsų kaimynystės “IKI” parduotuvėje (ko gero ir visose kitose “IKI” tinklo parduotuvėse) pagaliau galima įsigyti ir “Santa Maria” ciberžolės pakeliuose. Tikrai patogu, kuomet reikia tik žiupsnelio ar norisi vieno kito puodelio ciberžolės latte.
Tobulas rudeniškas gėrimas, kuris kaipmat sušildys.
- 400 ml migdolų ar kokosų pieno (mes naudojome mišinį)
- 1 šaukštelis maltos ciberžolės
- 1 šaukštelis malto cinamono
- 1 šaukštelis malto imbiero
- žiupsnelis juodų maltų pipirų
- pagal skonį šiek tiek medaus, klevų ar agavų sirupo
Į puodą supilame migdolų ar kokosų pieną, suberiame prieskonius.
Kaitiname ant nedidelės kaitros nuolat maišydami apie 5 minutes, bet neužverdame.
Paragaujame ir, jei norisi saldumo, pilame šiek tiek medaus, klevų ar agavų sirupo.
Viską gerai išmaišome ir patiekiame perkošę per smulkų sietelį.
Patiekiame apibarste žiupsneliu cinamono.