Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
Social Links
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę
6K
12K
Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
vištienos biryani Malsena
  • Indiški patiekalai
  • Pagrindiniai patiekalai
  • Visi receptai

Vištienos biryani – kvapnus, indiškas plovas

  • 2020-08-19
  • 3 min. skaitymo
Total
1
Shares
1
0
0
0
vištienos biryani pagrindinė

Dažnas linkęs manyti, kad ryžiai gali būti tik garnyras, tačiau tai netiesa! Tad šią savaitę užsimojau paneigti šį mitą ir labai noriu pasidalinti su jumis keliais savo atradimais – nuostabiais skirtingų pasaulio šalių patiekalais, kur ryžiai griežia pirmuoju smuiku. Šių receptų seriją pradedame su puikiu receptu iš Indijos.

Ar teko girdėti apie žymųjį indišką patiekalą – biryani? Iš pirmo žvilgsnio šis patiekalas gali pasirodyti, kaip mums įprastas plovas, tačiau neapsigaukite. Tikro biryani paslaptis – sultinga, plyštanti mėsa, indiški prieskoniai bei, svarbiausia, birūs ryžiai. Dėl to, gaminant šį valgį labai svarbu pasirinkti tinkamus. Tikras, tradicinis biryani gaminamas ne su bet kokiais, o tik basmati ryžiais, kurie pasižymi lengvu riešutiniu poskoniu ir išvirę nesulimpa. Gamindamas naudojau „Malsena“ asortimento naujieną – basmati ryžius iš naujosios „Gurmanams“ linijos. Beje, iki šiol „Malseną“ žinojau kaip kokybiškų miltų ir košių gamintoją, todėl likau maloniai nustebintas, kad jų siūlomi ilgieji basmati ryžiai išvirę buvo nepriekaištingai birūs. 

Teigiama, kad biryani yra kilęs iš persiško plovo, kuris atkeliavo į Indiją XV-XVI amžiuje. Indijoje karališkosios šeimos virėjai jį patobulino naudodami vietiniam regionui būdingus skonius ir taip gimė vienas iš pačių populiariausių indiškų patiekalų. Pradžioje biryani buvo tiekiamas tik karališkajai šeimai ir tik auksinėse ar sidabrinėse lėkštėse. Bėgant laikui paplito po visą pietų Aziją (Indiją, Pakistaną, Bangladešą) ir tapo neatsiejama jų kultūros dalimi. Vietiniai teigia, kad šventės nėra įsivaizduojamos be didelio puodo biryani. Ruošiant šį patiekalą namai kvepia, kaip prieskonių parduotuvėje, tai sukuria stiprų jaukumo jausmą, o jo valgymas apjungia šeimą ar svečius, skatina bendravimą bei stiprina ryšį. Išties, patiekalas gali šiek tiek priminti mums įprastą plovą, tačiau neapsigaukite, nes indiški prieskoniai šiam atiekalui suteikia visai kitą charakterį!

vištienos biryani produktai
vištienos biryani Malsena
Spausdinti
Vištienos biryani – kvapnus, indiškas plovas
Pasiruošimas
10 mins
Kepimo trukmė
45 mins
 

Nuostabaus skonio ir kvapo indiškas patiekalas.

Pamaitins: 4
Ingredientai
  • 500 g vištienos blauzdelių (su kaulais ir oda)
  • 200 g „Malsena“ basmati ryžių
  • 1 svogūnas
  • kelios šakelės smulkintos mėtos
  • 1 čili pipiras
  • 150 ml natūralaus jogurto
  • 1 šaukštelio čili miltelių
  • 1,5 šaukšto garam masala prieskonių
  • 350 ml vandens
  • šiek tiek druskos ir pipirų
  • 4 česnako skiltelės
  • imbieras (maždaug 2-3 cm dydžio gabalėlio)
  • 1/4 šaukštelio maltos ciberžolės
  • 1 lauro lapas
  • 6 gvazdikėliai
  • 1 šaukštas cinamono
  • 2 šaukštai ghee sviesto ar kepimo aliejaus
  • 1 šaukštelis kumino sėklų
  • žiupsnelis šafrano (nebūtinai)
  • šiek tiek skrudintų svogūnų patiekimui (nebūtinai)
  • 30 g razinų (nebūtinai)
  • 30 g anakardžių (nebūtinai)
  • 4 kardamono ankščių (nebūtinai, bet labai rekomenduoju)
  • 1 žvaigždinis anyžius (nebūtinai, bet labai rekomenduoju)
Gamybos eiga
  1. Pirmiausia Išsimarinuojame vištieną.

  2. Inde sumaišome smulkintas česnako skilteles su tarkuotu imbieru, žiupsneliu druskos, 1/4 šaukštelio ciberžolės, 1 šaukštu garam masala prieskonių mišinio, 1/2 šaukštelio malto čili, 50ml jogurto.

  3. Vištienos blauzdeles perpjauname išilgai tarp kaulų, sudedame į marinatą ir paliekame pasimarinuoti bent 1 valandą (arba per naktį).

  4. Taip pat pasiruošiame ryžius, kad išliktų birūs. Juos užmerkiame vandenyje ir palaikome 30 min. Po to nukošiame.

  5. Pradedame gaminti biryani. Puode ant vidutinės kaitros ištirpiname 2 šaukštus ghee sviesto arba aliejaus.

  6. Sudedame lauro lapą, gvazdikėlius, cinamoną, kumino sėklas ir, jei naudojame, žvaigždinį anyžių bei kardamono ankštis. Prieskonius pakepiname, kad atsiskleistų aromatai.

  7. Po 3-4 minučių sudedame pusžiedžiais pjaustytą svogūną ir kepame, kol lengvai paruduoja.

  8. Sudedame vištieną, apkepame, kad šiek tiek paskrustų.

  9. Dedame 60ml natūralaus jogurto, smulkintus mėtos lapelius, 1 smulkintą čili pipirą, 1 šaukštelį garam masala prieskonių, 1 šaukštelį malto čili, šiek tiek druskos. Viską labai gerai išmaišome ir tolygiai paskleidžiame puodo dugne.

  10. Ant viršaus sudedame nusausintus ryžius, kuriuos nuplovėme anksčiau, pilame 350ml vandens ir pusę šaukštelio druskos.

  11. Galiausiai pabarstome šiek tiek smulkintos mėtos, skrudintų svogūnų (nebūtinai). Taip pat, jei naudojame, šafraną išmaišome 2 šaukštuose karšto vandens ar pieno ir supilame ant viršaus.

  12. Atskiroje keptuvėje ant šlakelio aliejaus 30 sekundžių paskrudiname razinas bei anakardžius, nusausiname juos ant popierinio rankšluosčio ir sudedame ant biryani viršaus.

  13. Puodą uždengiame dangčiu, sumažiname kaitrą ir verdame 15 minučių. Po to nuimame nuo kaitvietės ir uždengę palaikome dar 10 min.

  14. Patiekiame su daržovių salotomis ir jogurtiniu padažu.

Patarimai

Jogurtinį padažą pasigaminsite sumaišę 90ml natūralaus jogurto su smulkintais mėtos lapeliais, druska, pusės citrinos sultimis  ir šlakeliu vandens.

 

  • vištienos biryani pagrindinė
  • vištienos biryani pagrindinė

#reklama

Total
1
Shares
Share 1
Share 0
Share 0
Share 0
Marius

Esu Marius. Mėgstu skaniai pavalgyti ir skaniai gaminti. Šis tinklaraštis tapo neatsiejama mano gyvenimo dalimi, tai patapo mano asmeninė receptų užrašų knygutė į kurią gula tik ypatingai kruopščiai atrinkti, suderinti ir skanūs receptai.

You May Also Like
burokų salotos
Skaityti
  • 2 min
  • Pavasariniai patiekalai
  • Salotos
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Orkaitėje keptų morkų ir burokų salotos su apelsinais

karštas šokoladas su imbieru
Skaityti
  • 1 min
  • Desertai
  • Patiekalai per 20 min
  • Visi receptai

Karštas šokoladas su imbieru

bandelės su kopūstais
Skaityti
  • 1 min
  • Kepiniai
  • Užkandžiai
  • Visi receptai

Mielinės bandelės su kopūstais

tortas su kava
Skaityti
  • 2 min
  • Desertai
  • Kepiniai
  • Visi receptai

Tortas su kavos putėsiais ir šveicariško morengo kremu

panakota su braškėmis
Skaityti
  • 2 min
  • Desertai
  • Visi receptai

Panakota su juodaisiai pipirais ir braškėmis

vegetariškas reuben sumuštinis
Skaityti
  • 2 min
  • Patiekalai per 20 min
  • Užkandžiai
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Vegetariškas sumuštinis su keptais grybais

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Įvertinimas




Populiarūs receptai
  • orkaiteje kepta kalakuto krutinele
    Kalakuto krūtinėlė orkaitėje
    • 2018-01-25
  • Slyvu-pyragas-mazas
    Slyvų pyragas pagal The New York Times
    • 2017-08-29
  • Neapolietiska pica (maz)
    Neapolietiška pica
    • 2017-05-23
Social Links
Mano naujausias video receptas – naminiai ledai tik iš 4 ingredientų!!!
https://www.youtube.com/watch?v=q-qB8ykO3M8

Prenumeruoti

Užsiprenumeruokite naujausius receptus tiesiai į savo el. pašto dėžutę!

Monte Cristo sumuštinis su naminiu braškių džemu + sumuštinis su pomidorais. 🥪
Atostogos baigėsi laiku. Italija padarė savo - nujaučiu, kad su kiekviena atostogų savaite +1 kg. 🥲 Žiauriai pavargau nuo bulkų pusryčiams, bet nepavargau nuo picų, gellato po vakarienės, campari spritzų po 5 eur ir makaronų. 🍝 Per kelionę supratau, kad nesu didis jūros gėrybių mėgėjas. Valgyti galiu, skanu, bet nuo jų nebealpstu. 🤷‍♂️ Nežinau kas nutiko. Gal amžius daro savo - visgi jau 30. 😀 O šiaip Italija sužavėjo max. Keliavome po skurdų, nepopuliarų, bet žiauriai autentišką ir mažai išturistintą Italijos kraštą. 🤌Jei įdomu, mūsų maršrutas buvo toks: Bari - Matera - Monopoli - Ostuni - Salento regionas - Brindisi. Keliavome pagrinde traukiniais - labai patogu, nebrangu ir labai verta! 🛤Susisiekimas tarp miestų labai patogus, trumpi atstumai, o miesteliai savo grožiu vis nunešdavo stogą. Taip pat patiko itin draugiški vietiniai, mažai kitų keliautojų, padorios maisto ir gėrimų kainos. Tikėjomės, kad bus fainai, bet kad bus taip gerai tikrai nesitikėjome. Esame itin patenkinti savo atostogų pasirinkimu, Italija sužavėjo nerealiai! Jei kils kokių klausimų apie kelionę - drąsiai klauskite komentaruose, mielai atsakysiu. 🙏
Vietnamietiška pho. 🇻🇳🍜
Vietnamietiška pho. 🇻🇳🍜
Kimchi fried rice su karamelizuota šonine. 🍛 Patiekaliukas 10 balų. Likau labai nustebęs, nes nesitikėjau, kad bus taip skanu. 😀 puikus patiekalas pietums. Aišku, galima drąsiai daryti ir be šoninės - bet man čia ji labai tiko, tai rekomenduoju ir jums!
Ukrainietiški barščiai su tradicinėmis pampuškomis. 🍲🇺🇦
Maisto Kelionės
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę

Input your search keywords and press Enter.