Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
Social Links
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę
6K
12K
0
Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
vistienos tikka-masala mazas
  • Indiški patiekalai
  • Visi receptai

Vištienos tikka masala

  • 2017-07-25
  • 2 minute read
Total
0
Shares
0
0
0
0

Vistienos tikka masala didelis

Šiandien tęsiame mūsų indiškų patiekalų rubriką ir siūlome pasipildyti savo prieskonių atsargas, nes šiam receptui jų reikia tikrai nemažai, tačiau pamatysit – bus verta!

Nepaisant savo indiškos kilmės, vištienos tikka masala kartais vadinamas Britanijos nacionaliniu patiekalu. Britai teigia, kad tai yra jų antras labiausiai mėgstamas užsienio virtuvės patiekalas, kurį jie dažnai gamina namuose. Nors tikka masala gali turėti daugybę padažo receptų, tačiau šis mums pasirodė lengviausias ir gardžiausias, dėl to siūlome išmėginti ir jums.

vistienos tikka-masala mazas
Spausdinti
Vištienos tikka masala
Pasiruošimas
10 mins
Kepimo trukmė
1 hr
Ant stalo per
1 hr 10 mins
 

Paragaukite ir nustebkite. Indiška klasika jūsų virtuvėje visai nesunkiai.

Pamaitins: 6
Ingredientai
  • 1 šaukštelis kumino sėklų
  • 3 lauro lapai
  • 4 kardamono ankštys
  • 5 gvazdikėliai
  • 1 šaukštelis cinamono (arba viena žievelė)
  • 2 svogūnai
  • 1/2 nedidelio čili pipiro
  • 3 česnako skiltelės
  • 1 cm imbiero šaknies
  • 6 prinokę pomidorai
  • 4 šaukštai pomidorų pastos
  • 1 šaukštelis maltos kalendros
  • 1 šaukštelis džiovintų maltų čili pipirų
  • 1 šaukštelis garam masala prieskonių
  • 1/2 šaukštelio ciberžolės
  • 1 žalia paprika
  • 50 ml grietinėlės
  • 50 g anakardžių
  • 50 ml pieno
Marinatui
  • 150 g natūralaus jogurto
  • 1/2 šaukštelio ciberžolės
  • 1 šaukštelio džiovintų maltų čili pipirų
  • 1/2 šaukštelio garam masala prieskonių
  • 1 šaukštelio druskos
  • 4 česnako skiltelės
  • 1 cm imbiero šaknies
  • šlakelio saulėgražų aliejaus
  • 800 g vištienos file
Gamybos eiga
  1. Inde sumaišome marinato prieskonius su jogurtu, aliejumi, smulkintu česnaku ir tarkuotu imbieru. Vištieną supjaustome 1 cm dydžio kūbėliais ir, gerai išmaišę, paliekame nakčiai šaldytuve (arba bent 2 valandas). 

  2. Taip pat atskirame inde sumaišome anakardžius su pienu ir laikome šaldytuve tol, kol marinuosis vištiena.

  3. Kuomet mėsa išsimarinuoja, kepimo skardą ištepame aliejumi, joje išdėliojame vištienos gabalėlius ir kepame 200 laipsnių orkaitėje 20-25 minutes.

  4. Į didelį puodą pilame šiek tiek daržovių aliejaus. Taip pat beriame kumino sėklas, lauro lapus, kardamoną, gvazdikėlius ir cinamoną. Puodą statome ant vidutinės kaitros ir pora minučių pakaitiname, kol pasklinda prieskonių aromatas (2-3 min).

  5. Į tą patį puodą dedame smulkiai pjaustytus svogūnus ir čili pipirą. Kepame 5 minutes, kol svogūnai šiek tiek paskrunda. Tuomet dedame smulkintą česnaką ir sutarkuotą imbierą. Pakepame dar kelias minutes. 

  6. Po to stambiai supjaustome pomidorus (smulkiai nereikia, nes kepdami jie patys sukris) ir verčiame į puodą su svogūnais ir prieskoniais. Dedame pomidorų pastą, uždengiame ir verdame 15 minučių, karts nuo karto pamaišydami. 

  7. Po 15 minučių pomidorai turėtų būti gerokai suskydę. Tuomet beriame maltą kalendrą, džiovintus maltus čili pipirus, garam masala prieskonius, ciberžolę. Labai gerai išmaišome ir dedame jau iškepusią vištieną, kūbeliais pjaustytą čili papriką ir grietinėlę. 

  8. Išmirkusius riešutus su pienu sumalame blenderiu, kad gautume košytę ir suverčiame į bendrą puodą. Viską labai gerai išmaišome ir patiekiame.

Total
0
Shares
Share 0
Share 0
Share 0
Share 0
Marius

Esu Marius. Mėgstu skaniai pavalgyti ir skaniai gaminti. Šis tinklaraštis tapo neatsiejama mano gyvenimo dalimi, tai patapo mano asmeninė receptų užrašų knygutė į kurią gula tik ypatingai kruopščiai atrinkti, suderinti ir skanūs receptai.

You May Also Like
burokų salotos
View Post
  • 2 min
  • Pavasariniai patiekalai
  • Salotos
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Orkaitėje keptų morkų ir burokų salotos su apelsinais

karštas šokoladas su imbieru
View Post
  • 1 min
  • Desertai
  • Patiekalai per 20 min
  • Visi receptai

Karštas šokoladas su imbieru

bandelės su kopūstais
View Post
  • 1 min
  • Kepiniai
  • Užkandžiai
  • Visi receptai

Mielinės bandelės su kopūstais

tortas su kava
View Post
  • 2 min
  • Desertai
  • Kepiniai
  • Visi receptai

Tortas su kavos putėsiais ir šveicariško morengo kremu

panakota su braškėmis
View Post
  • 2 min
  • Desertai
  • Visi receptai

Panakota su juodaisiai pipirais ir braškėmis

vegetariškas reuben sumuštinis
View Post
  • 2 min
  • Patiekalai per 20 min
  • Užkandžiai
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Vegetariškas sumuštinis su keptais grybais

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Įvertinimas




Populiarūs receptai
  • orkaiteje kepta kalakuto krutinele
    Kalakuto krūtinėlė orkaitėje
    • 2018-01-25
  • Neapolietiska pica (maz)
    Neapolietiška pica
    • 2017-05-23
  • Slyvu-pyragas-mazas
    Slyvų pyragas pagal The New York Times
    • 2017-08-29
Social Links
Mano naujausias video receptas – naminiai ledai tik iš 4 ingredientų!!!
https://www.youtube.com/watch?v=q-qB8ykO3M8

Prenumeruoti

Užsiprenumeruokite naujausius receptus tiesiai į savo el. pašto dėžutę!

Maisto Kelionės
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę

Input your search keywords and press Enter.