Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
Social Links
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę
6K
12K
0
Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
indiškas vištienos troškinys
  • Indiški patiekalai
  • Pagrindiniai patiekalai
  • Visi receptai

Indiškas vištienos troškinys

  • 2016-06-23
  • 2 minute read
Total
0
Shares
0
0
0
0

indiškas vištienos troškinys

Vienas iš indiškų patiekalų privalumų yra tas, kad beveik visuose naudojami tie patys prieskoniai, tik skirtingais kiekiais. Kitas – prieskoniai sukuria tokį skonį, kad valgai ir sunku tuo patikėti, o kai pats dar tai pagamini, tai išvis… Šis indiškas vištienos troškinys yra labai lengvai pagaminamas, jam nereikia daug ingridientų, tik svarbiausia, žinoma, turėti visus reikiamus prieskonius, kuriuos tikrai panaudosite ir kitų indiškų patieklų gamyboje. Galbūt jis ilgokai troškinasi, bet laukti verta, tikrai verta.

Jums reikės (4 porcijos)

  • 2 didelių vištos krutinėlių (galima naudoti šlaunelių mėsą arba ir tą, ir tą);
  • 1 svogūno;
  • 4 skiltelių česnako;
  • Nedidelio gabalėlio imbiero (šiek tiek didesnio nei nykščio nagas);
  • 2-3 didesnių bulvių;
  • 500g. pomidorų pasatos;
  • 150ml. grietinėlės;
  • 750ml. vištienos sultinio (galite naudoti sultinį iš kubelio);
  • 2valg. š. pomidorų pastos;
  • 2arb. š. garam masala prieskonių;
  • 2arb. š. malto kumino;
  • 2arb. š ciberžolės;
  • 1,5arb. š. maltos kalendros;
  • 0,5arb. š. maltų čili pipirų;
  • 20g. šviežios kalendros;
  • Šiek tiek aliejaus;
  • Druskos, pipirų.

Mėtinio jogurto pagardui reikės (nebūtina, bet rekomenduojame)

  • 200g. natūralaus jogurto;
  • Nedidelės saujelės šviežios mėtos lapelių;
  • Trupučio citrinos arba laimo sulčių.

Gaminimo eiga

Susipjaustome vištą didesnėmis juostelėmis ar kubeliais, ant jos beriame druskos, pipirų ir išmaišę paliekame pasimarinuoti kelioms minutėms. Į puodą, kuriame viską troškinsime, pilame aliejų ir  dedame vištos gabaliukus, juos gerai apkepame ir paskrudiname, kol iškepa. Kai višta iškepa, išimame ją į atskirą lėkštę. Tuomet į tą patį puodą pilame dar truputį aliejaus ir dedame smulkintą svogūną, česnaką ir imbierą. Juos pakepame porą minučių ant vidutinės ugnies, tada dedame pomidorų pastą ir beriame visus prieskonius: garam masalą, kuminą, ciberžolę, kalendrą ir čili pipirus. Dažnai maišydami, dar viską pakepame apie minutę (prieskoniai pradeda greitai skrusti prie puodo dugno, tad neišgąskite, nes užpylus sultinį viskas atkibs). Tada greitai į puodą dedame iškeptus vištos gabaliukus, supilame pomidorų pasatą, sultinį (galite tiesiog iš anksčiau užsivirinti vandenį arbatinuke ir piltį jį tiesiai į puodą, kartu įmesdami ir sultinio kubelį) ir taip pat grietinelę. Sumažiname ugnį iki vidutinės ir paliekame virti 1h20 min, karts nuo karto pamaišydami. Praėjus šiam laikui, sudedame stambesniais kubeliais pjaustytas bulves, beriame truputi druskos, pipirų pagal skonį ir pavardame dar 30-40min. Viskam išvirus, beriame smulkintą šviežią kalendrą ir gerai viską išmaišome.

Mėtinio jogurto pagardas

Trintuvėje (http://puodai.lt/silit/grustuves/921-prieskoniu-grustuve-porcelianine-10-cm.html) susitriname mėtą iki vientisos žalios mąsės (jei jos neturite, galite tiesiog smulkiai supjaustyti ir patrinti ant mentelės peiliu), dedame jogurtą, pilame šiek tiek citrinos ar laimo sulčių ir gerai išmaisome.

Patiekalą rekomenduodame patiekti su ryžiais arba  Naan duona ir mūsų mėtinių jogurto pagardu.

Skanaus!

Total
0
Shares
Share 0
Share 0
Share 0
Share 0
Marius

Esu Marius. Mėgstu skaniai pavalgyti ir skaniai gaminti. Šis tinklaraštis tapo neatsiejama mano gyvenimo dalimi, tai patapo mano asmeninė receptų užrašų knygutė į kurią gula tik ypatingai kruopščiai atrinkti, suderinti ir skanūs receptai.

You May Also Like
burokų salotos
View Post
  • 2 min
  • Pavasariniai patiekalai
  • Salotos
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Orkaitėje keptų morkų ir burokų salotos su apelsinais

karštas šokoladas su imbieru
View Post
  • 1 min
  • Desertai
  • Patiekalai per 20 min
  • Visi receptai

Karštas šokoladas su imbieru

bandelės su kopūstais
View Post
  • 1 min
  • Kepiniai
  • Užkandžiai
  • Visi receptai

Mielinės bandelės su kopūstais

tortas su kava
View Post
  • 2 min
  • Desertai
  • Kepiniai
  • Visi receptai

Tortas su kavos putėsiais ir šveicariško morengo kremu

panakota su braškėmis
View Post
  • 2 min
  • Desertai
  • Visi receptai

Panakota su juodaisiai pipirais ir braškėmis

vegetariškas reuben sumuštinis
View Post
  • 2 min
  • Patiekalai per 20 min
  • Užkandžiai
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Vegetariškas sumuštinis su keptais grybais

1 comment
  1. Evelina parašė:
    2021-02-19 12:19

    Skanu. Tik nelabai buvo aišku,kokio tirštumo turi gautis. Pirma viriau uždengus dangtį,bet buvo labai skysta. Kai sudėjau bulves,palikau atvira,jog nugaruotų daugiau skysčio..bet norėjosi dar tirščiau 🙂 bet neblogai. Kažin,kaip vadinasi originaliai šis patiekalas? Ar čia improvizacija?

    Atsakyti

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Įvertinimas




Populiarūs receptai
  • orkaiteje kepta kalakuto krutinele
    Kalakuto krūtinėlė orkaitėje
    • 2018-01-25
  • Neapolietiska pica (maz)
    Neapolietiška pica
    • 2017-05-23
  • Slyvu-pyragas-mazas
    Slyvų pyragas pagal The New York Times
    • 2017-08-29
Social Links
Mano naujausias video receptas – naminiai ledai tik iš 4 ingredientų!!!
https://www.youtube.com/watch?v=q-qB8ykO3M8

Prenumeruoti

Užsiprenumeruokite naujausius receptus tiesiai į savo el. pašto dėžutę!

Maisto Kelionės
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę

Input your search keywords and press Enter.