Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
Social Links
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę
6K
12K
Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
citrinų pyragas su morengu. Labai skanus pyragas
  • Desertai
  • Visi receptai

Citrininis pyragas su morengu

  • 2016-02-21
  • 2 min. skaitymo
Total
12
Shares
12
0
0
0

citrinų pyragas su morengu. Labai skanus pyragasPirmą kartą paragavę šio pyrago nusprendėm, kad tai – tobulas desertas. Jis iš karto tapo mūsų mėgstamiausiu. Šis citrininis pyragas galbūt pasirodys sudėtingas pagaminti, tačiau taip nėra.

Jame puikiai juntamas citrinų skonis ir morengo saldumas,  taip pat jis atrodo įspūdingai. Tai yra labai saldus desertas, dėl to mėgaukitės atsakingai.

8-10 porcijų pyrago prireiks

Tešlai:

  • 100g minkšto sviesto;
  • 1/6 šaukštelio druskos;
  • 70g cukraus pudros;
  • 1  kiaušinio;
  • 170g miltų.

Citrinų kremui:

  • 2 citrinų žievelių;
  • 100ml citrinų sulčių;
  • 150g cukraus;
  • 3 didelių kiaušinių;
  • 2g želatinos;
  • 150g sviesto.

Morengui:

  • 3 kiaušinių baltymų;
  • 150g cukraus;
  • pusės vanilės ankšties arba pusės šaukštelio vanilės ekstrakto;
  • poros lašų citrinos sulčių (sutvirtinti baltymams).

Gaminimo eiga

Pirmiausia pasiruošiame tešlą. Labai gerai išmaišome (mes naudojame maisto kombainą su tešlos minkymo funkcija) visus tešlos ingridientus. Paruoštą tešlą suformuojame į rutulį ir padedame į šaldytuvą sustingti (apie 1 val.). Atvėsusią tešlą plonai iškočiojame (3-4mm storio) ir ja išklojame sviestu išteptą 25 cm skersmens tartaletės kepimo formą. Tuomet kelis kartus pabaksnojame su šakute ir padėdame į šaldytuvą ar šaldymo kamerą 30 minučių, kad sustingtų. Iš šaldytuvo ištrauktą pagrindą apdengiame kepimo popieriumi ir pripilame sausų ryžių, pupelių ar specialių kepimo rutuliukų, kurie neleis kepamai tešlai iškilti. Apklotą pagrindą kepame iki 180ºC įkaitintoje orkaitėje 20 minučių ir 10 minučių atidengus.

Po to gaminame citrinų kremą. Į puodą pilame cukrų, citrinų sultis ir tarkuotas ar luptas ir juostelėmis pjaustytas (išpjauname baltas odeles) nuplautų citrinų žieveles. Taip pat įmušame kiaušinius. Kaitiname ant vidutinės ugnies nuolat maišydami, kol kremas pradeda tirštėti. Tuomet nukeliame nuo ugnies, įmaišome želatiną ir leidžiame atvėsti (5 min). Po to suverčiame atšaldyto sviesto kubelius ir gautą masę sutriname maistiniu plaktuvu. Gautą masę supilame į iškeptą pyrago pagrindą ir paliekame šaldytuve ar šaldymo kameroje, kad sustingtų.

Galiausiai gaminame morengą. Inde plakame cukrų su kiaušinių baltymais ir keliais lašais citrinos sulčių, kol pasiekiame tvirtą konsistenciją ir baltymai laikosi ant šluotelės (likusių trynių neišmetame ir panaudojame juos mūsų rekomenduojamame Carbonara Makaronų recepte). Tuomet atsargiai suverčiame morengus ant pyrago ir suformuojame kalvas. Prieš patiekiant pyragą, pašaunam jį į karštai įkaitintą orkaitę kelioms akimirkoms (rekomenduojam grilio režimą) ir pakepame, kol morengo viršus karamelizuosis ir paruduos (taip pat galima naudoti kulinarinį degiklį). Šis citrininis pyragas gali būti patiekiamas su taurele citrinų likerio.

Skanaus.

 

 

 

Total
12
Shares
Share 12
Share 0
Share 0
Share 0
Marius

Esu Marius. Mėgstu skaniai pavalgyti ir skaniai gaminti. Šis tinklaraštis tapo neatsiejama mano gyvenimo dalimi, tai patapo mano asmeninė receptų užrašų knygutė į kurią gula tik ypatingai kruopščiai atrinkti, suderinti ir skanūs receptai.

Related Topics
  • morengas
  • pyragas
  • saldu
You May Also Like
burokų salotos
Skaityti
  • 2 min
  • Pavasariniai patiekalai
  • Salotos
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Orkaitėje keptų morkų ir burokų salotos su apelsinais

karštas šokoladas su imbieru
Skaityti
  • 1 min
  • Desertai
  • Patiekalai per 20 min
  • Visi receptai

Karštas šokoladas su imbieru

bandelės su kopūstais
Skaityti
  • 1 min
  • Kepiniai
  • Užkandžiai
  • Visi receptai

Mielinės bandelės su kopūstais

tortas su kava
Skaityti
  • 2 min
  • Desertai
  • Kepiniai
  • Visi receptai

Tortas su kavos putėsiais ir šveicariško morengo kremu

panakota su braškėmis
Skaityti
  • 2 min
  • Desertai
  • Visi receptai

Panakota su juodaisiai pipirais ir braškėmis

vegetariškas reuben sumuštinis
Skaityti
  • 2 min
  • Patiekalai per 20 min
  • Užkandžiai
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Vegetariškas sumuštinis su keptais grybais

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Įvertinimas




Populiarūs receptai
  • orkaiteje kepta kalakuto krutinele
    Kalakuto krūtinėlė orkaitėje
    • 2018-01-25
  • Slyvu-pyragas-mazas
    Slyvų pyragas pagal The New York Times
    • 2017-08-29
  • Neapolietiska pica (maz)
    Neapolietiška pica
    • 2017-05-23
Social Links
Mano naujausias video receptas – naminiai ledai tik iš 4 ingredientų!!!
https://www.youtube.com/watch?v=q-qB8ykO3M8

Prenumeruoti

Užsiprenumeruokite naujausius receptus tiesiai į savo el. pašto dėžutę!

Monte Cristo sumuštinis su naminiu braškių džemu + sumuštinis su pomidorais. 🥪
Atostogos baigėsi laiku. Italija padarė savo - nujaučiu, kad su kiekviena atostogų savaite +1 kg. 🥲 Žiauriai pavargau nuo bulkų pusryčiams, bet nepavargau nuo picų, gellato po vakarienės, campari spritzų po 5 eur ir makaronų. 🍝 Per kelionę supratau, kad nesu didis jūros gėrybių mėgėjas. Valgyti galiu, skanu, bet nuo jų nebealpstu. 🤷‍♂️ Nežinau kas nutiko. Gal amžius daro savo - visgi jau 30. 😀 O šiaip Italija sužavėjo max. Keliavome po skurdų, nepopuliarų, bet žiauriai autentišką ir mažai išturistintą Italijos kraštą. 🤌Jei įdomu, mūsų maršrutas buvo toks: Bari - Matera - Monopoli - Ostuni - Salento regionas - Brindisi. Keliavome pagrinde traukiniais - labai patogu, nebrangu ir labai verta! 🛤Susisiekimas tarp miestų labai patogus, trumpi atstumai, o miesteliai savo grožiu vis nunešdavo stogą. Taip pat patiko itin draugiški vietiniai, mažai kitų keliautojų, padorios maisto ir gėrimų kainos. Tikėjomės, kad bus fainai, bet kad bus taip gerai tikrai nesitikėjome. Esame itin patenkinti savo atostogų pasirinkimu, Italija sužavėjo nerealiai! Jei kils kokių klausimų apie kelionę - drąsiai klauskite komentaruose, mielai atsakysiu. 🙏
Vietnamietiška pho. 🇻🇳🍜
Vietnamietiška pho. 🇻🇳🍜
Kimchi fried rice su karamelizuota šonine. 🍛 Patiekaliukas 10 balų. Likau labai nustebęs, nes nesitikėjau, kad bus taip skanu. 😀 puikus patiekalas pietums. Aišku, galima drąsiai daryti ir be šoninės - bet man čia ji labai tiko, tai rekomenduoju ir jums!
Ukrainietiški barščiai su tradicinėmis pampuškomis. 🍲🇺🇦
Maisto Kelionės
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę

Input your search keywords and press Enter.