Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
Social Links
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę
6K
12K
Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
  • Į spintelę

Daigintos pupelės – tai visai nesunku!

  • 2017-03-07
  • 2 min. skaitymo
Total
10
Shares
10
0
0
0

Daigintos pupeles

Daigintos pupelės (sojos ar mung) – mūsų akimis, tai retas produktas šalies parduotuvėse. Kartais neišvengiamai jų prireikia, gaminant azijietiškus patiekalus, tačiau jų rasti nesiseka. Šiek tiek pasidomėjus, radome išeitį, kaip nesunkiai daigintos pupelės gali atsirasti ir jūsų namuose.

Iš esmės, daiginti galima bene visas pupeles, grūdus, lęšius, avinžirnius su keliomis išlygomis:

-sėklos ar pupelės negali būti chemiškai apdorotos;
-daiginami produktai negali būti kepinti ar skrudinti;
-negali būti skaldyti;
-dažni produktai ant įpakavimo gali būti įvardijami, kaip tinkami daiginimui.

Daiginimo trukmė, priklauso nuo sėklos tipo, tačiau dažnu atveju užtrunka iki savaitės.

Jums prireiks

  • saujos pupelių (mes naudojame mung pupeles – spindulinės pupuolės);
  • nenaudojamo švaraus vazono ar kitokio indo su skylėmis dugne vandeniui nubėgti;
  • didesnio dubens;
  • šiek tiek audinio;
  • kelių stiklinių vandens;
  • trupučio kantrybės.

Procesas

Daiginimo esmė – palaikyti reikalingą drėgmės kiekį sėklose, tačiau tuo pat metu vanduo negali būtį jų apsėmęs. Dėl šios priežasties, daiginimui pasirinkome paprastą gėlių vazoną su skylėmis dugne, kad galėtų ištekėti vanduo. Žinoma, galima naudoti ir kitokį namuose rastą indą. Prieš pradedant procesą, pupeles užmerkiame šaltame vandenyje porai valandų, kad išbrinktų, ir po to švariai nuplauname. Tuomet inde, kuriame vyks daiginimas, patiesiame gabalėlį audinio, kad pupelės nepabėgtų kartu su vandeniu. Į vidų supilame nuplautas, daiginimui paruoštas sėklas ir užpilame keliomis stiklinėmis šalto vandens. Tai darome virš kriauklės, palaukiame kol vanduo nubėga ir pastatome vazoną ant lėkštutės ar į kitą didesnį indą, į kurį galėtų laisvai ištekėti vanduo. Vazoną uždengiame medžiaga ar rankšluosčiu ir laikome tamsoje. Daiginimui labai svarbus pastovus sėklų laistymas – ryte ir vakare (laistymas užtikrina reikalingą drėgmę ir tuo pačiu praplauna sėklas, apsaugant nuo puvimo). Kaskart palaistę sėklas, jas uždengiame rankšluosčiu ir laikome tamsiai. Spindulinių pupuolių daiginimas mums užtruko 4 dienas ir gavosi balti, labai traškūs 3-4 centimetrų ilgio daigai.

Daigintos pupelės – universalus ir sveikas ingridientas pritaikomąs labai plačiai. Jos gali būti kepamos, verdamos, troškinamos, valgomos šaltos įvairiuose patiekaluose.

Skanaus!

Mėgstančius pasisukioti virtuvėje, kviečiame prisijungti prie Facebook grupės, kurioje gausite dar daugiau naudingų patarimų ir patiekalų receptų iš kitų skaitytojų:

https://www.facebook.com/groups/virtuvespatarimai/

Total
10
Shares
Share 10
Share 0
Share 0
Share 0
Marius

Esu Marius. Mėgstu skaniai pavalgyti ir skaniai gaminti. Šis tinklaraštis tapo neatsiejama mano gyvenimo dalimi, tai patapo mano asmeninė receptų užrašų knygutė į kurią gula tik ypatingai kruopščiai atrinkti, suderinti ir skanūs receptai.

Related Topics
  • vegetariška
You May Also Like
sviestas su žolelėmis
Skaityti
  • 1 min
  • Į spintelę
  • Užkandžiai
  • Užkandžiai prie vyno
  • Visi receptai

Sviestas su pagardais

saldainiai su riešutais
Skaityti
  • 2 min
  • Desertai
  • Į spintelę
  • Pavasariniai patiekalai
  • Užkandžiai
  • Užkandžiai prie vyno
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Sveikuoliški saldainiai su ananasais ir riešutais

amerikietiški sausainiai su šokoladu ir degintu sviestu
Skaityti
  • 1 min
  • Desertai
  • Į spintelę
  • JAV patiekalai
  • Kepiniai
  • Visi receptai

Amerikietiški sausainiai su degintu sviestu ir šokoladu

pasukų sausainiai su sūriu ir kumpiu
Skaityti
  • 1 min
  • Į spintelę
  • Kepiniai
  • Užkandžiai
  • Užkandžiai prie vyno
  • Visi receptai

Pasukų sausainiai su sūriu ir kumpiu

naminis pomidorų padažas
Skaityti
  • 1 min
  • Į spintelę
  • Itališki patiekalai
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Naminis pomidorų padažas su sviestu

avižiniai batonėliai
Skaityti
  • 2 min
  • Desertai
  • Į spintelę
  • Užkandžiai

Avižiniai batonėliai su migdolais ir džiovintomis spanguolėmis

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Įvertinimas




Populiarūs receptai
  • orkaiteje kepta kalakuto krutinele
    Kalakuto krūtinėlė orkaitėje
    • 2018-01-25
  • Slyvu-pyragas-mazas
    Slyvų pyragas pagal The New York Times
    • 2017-08-29
  • Neapolietiska pica (maz)
    Neapolietiška pica
    • 2017-05-23
Social Links
Mano naujausias video receptas – naminiai ledai tik iš 4 ingredientų!!!
https://www.youtube.com/watch?v=q-qB8ykO3M8

Prenumeruoti

Užsiprenumeruokite naujausius receptus tiesiai į savo el. pašto dėžutę!

Kelios dienos L.A. Nesitikėjau, kad čia bus tiek veiklos, skanaus maisto ir tiek mažai laiko. Norėjosi apeiti viską, kažką suspėjome, labai daug ko nespėjome. Iš favoritų - the Broad (šiuolaikinio meno muziejus), Griffitho observatorija ir Korean BBQ. Labai nepatiko kamsčiai. 😀
Appearantly, body surfing is still too hard for me.😅
Monte Cristo sumuštinis su naminiu braškių džemu + sumuštinis su pomidorais. 🥪
Atostogos baigėsi laiku. Italija padarė savo - nujaučiu, kad su kiekviena atostogų savaite +1 kg. 🥲 Žiauriai pavargau nuo bulkų pusryčiams, bet nepavargau nuo picų, gellato po vakarienės, campari spritzų po 5 eur ir makaronų. 🍝 Per kelionę supratau, kad nesu didis jūros gėrybių mėgėjas. Valgyti galiu, skanu, bet nuo jų nebealpstu. 🤷‍♂️ Nežinau kas nutiko. Gal amžius daro savo - visgi jau 30. 😀 O šiaip Italija sužavėjo max. Keliavome po skurdų, nepopuliarų, bet žiauriai autentišką ir mažai išturistintą Italijos kraštą. 🤌Jei įdomu, mūsų maršrutas buvo toks: Bari - Matera - Monopoli - Ostuni - Salento regionas - Brindisi. Keliavome pagrinde traukiniais - labai patogu, nebrangu ir labai verta! 🛤Susisiekimas tarp miestų labai patogus, trumpi atstumai, o miesteliai savo grožiu vis nunešdavo stogą. Taip pat patiko itin draugiški vietiniai, mažai kitų keliautojų, padorios maisto ir gėrimų kainos. Tikėjomės, kad bus fainai, bet kad bus taip gerai tikrai nesitikėjome. Esame itin patenkinti savo atostogų pasirinkimu, Italija sužavėjo nerealiai! Jei kils kokių klausimų apie kelionę - drąsiai klauskite komentaruose, mielai atsakysiu. 🙏
Vietnamietiška pho. 🇻🇳🍜
Vietnamietiška pho. 🇻🇳🍜
Maisto Kelionės
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę

Input your search keywords and press Enter.