Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
Social Links
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę
6K
12K
0
Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
Eklerai su plikytu kremu RIDO kiaušiniai
  • Desertai
  • Kepiniai
  • Prancūziški patiekalai
  • Visi receptai

Eklerai su plikytu kremu

  • 2019-10-13
  • 3 minute read
Total
0
Shares
0
0
0
0

Savaitgalį šovė geniali idėja – pasigaminti naminių eklerų. Tiesa, jų niekada nebuvau gaminęs, o kadangi juos labai mėgstu, tai nusprendžiau prigaminti pakankamai. 50 vienetų pasirodė labai tinkamas kiekis. Pradėjus procesą supratau, kad 50 eklerų nebuvo labai geniali mintis ir gamindamas guodžiau save, kad 20 vienetų būtų pilnai užtekę. Taip, pavargti teko, tačiau koks geras jausmas užplūdo kuomet likau su visu kalnu šių gardumynų.

Maišydamas tešlą pagalvojau, kad retai namuose gaminu kepinius ir trūksta šiek tiek konditerinių įgūdžių, tad prisižadėjau sau, kad stengsiuosi tobulėti, daugiau domėtis ir, tikiuosi, rašyti apie šią sritį. Mano manymu, konditerija įdomi tuo, kad šioje srityje galima labai lengvai išlaikyti gaminamų patiekalų kokybės nuoseklumą (tarkime skonį), jei tik laikomės tikslių gaminimo instrukcijų (paisome kiekius, temperatūras, kepimo trukmes). Tai sritis, kuri, taip pat, reikalauja daug kruopštumo, tad jei nesate labai kruopštus – tai gali būti puiki proga to pasimokyti. Beje, konditerijoje taip pat labai svarbi ir naudojamų produktų kokybė. Tarkime, tie patys kiaušiniai, kurie yra neatsiejama kepinių dalis, turi būti kuo šviežesni ir turėti tvirtus trynius ir nevandeningus baltymus. Asmeniškai aš visuomet renkuosi ant kraiko, o ne narvuose laikomų vištų kiaušinius, kurie įprastai žymimi skaičiumi 2. Tokios vištos turi daugiau erdvės, nepatiria streso dėl to ir kiaušiniai būna kokybiškesni. Ypač vertinu lietuviškus RIDO “laimingus” kiaušinius, kuriuos deda Lietuvoje auginamos vištos be jokių antibiotikų. Būtent tokiomis sąlygomis auginamos vištos ir lesinamos kokybiškais pašarais sudeda aukštos klasės kiaušinius, kurie, mano manymu, ir yra patys tinkamiausi konditerijoje. Kaip tik tokius kiaušinius naudojau kepdamas šiuos eklerus ir pavyko tobulai iš pirmo karto.

Tad jei sugalvosite pasigaminti ir jūs – dalinuosi tobulu, naminių eklerų receptų. Beje, receptą pritaikiau 20 eklerų, nes mažesnį kiekį pagaminsite paprasčiau, o ir pats, kitą kartą tikrai pasiliksiu prie tokio kiekio.

Eklerai su plikytu kremu RIDO kiaušiniai
Eklerai su plikytu kremu RIDO kiaušiniai
Spausdinti
Naminiai eklerai su plikytu kremu
Pasiruošimas
20 mins
Kepimo trukmė
2 hrs
Ant stalo per
2 hrs 20 mins
 

Nemeluosiu, šių eklerų gamyba šiek tiek užtruks, bet jų skonis viską atperka!

Pamaitins: 20 eklerų
Ingredientai
Kremo ingredientai
  • 6 kiaušinio tryniai
  • 450 ml pieno
  • 150 g cukraus
  • 30 g miltų
  • 60 g sviesto
  • keli lašai vanilės esencijos arba viena vanilės lazdelė
Tešlos ingredientai
  • 110 ml pieno
  • 110 ml vandens
  • 140 g miltų
  • 1/4 šaukštelio cukraus
  • 1/4 šaukštelio druskos
  • 6 kiaušiniai
  • 110 g sviesto
Glaisto ingredientai
  • 100 g šokolado
  • 100 g sviesto
  • žiupsnelis druskos
Gamybos eiga
  1. Pirmiausia gaminsime plikytą kremą. Inde išplakame kiaušinių trynius su cukrumi ir miltais.

  2. Kol plakame trynius, supilame pieną į puodą ir užverdame. Užvirusį ir kelias minutes pravėsusį pieną lengva srovele pilame į išplaktus kiaušinių trynius. Labai svarbu pilti palengva ir nuolat maišyti, kad nesigautų ‘kiaušinienė’.

  3. Trynių ir pieno mišinį supilame į tą patį puodą ir kaitinant ant vidutinės kaitros nuolat maišome (geriausiai tam tinka plakimo šluotelė), kol kremas tampa tirštas (apie 10-15 min). 

  4. Į sutirštėjusį plikytą kremą pilame vanilės esenciją, sudedame sviestą ir pamaišome, kad ištirptų. Tuomet perpilame į indą, uždengiame maistine plėvele, kurią paspaudžiame, kad liestųsi prie kremo ir nesusidarytų plutelė. 

  5. Gaminame eklerų tešlą. Švariame puode ištirpiname sviestą, pilame pieną, vandenį, cukrų, druską. Kuomet užverda – greitai suberiame miltus, sumažiname kaitrą ir maišydami paverdame dar 2-3 minutes.  

  6. Tešlą perkeliame į maišymo indą, leidžiame šiek tiek pravėsti (10 min) ir maišant ar plakant įmušame kiaušinius po vieną. Mušant kiaušinius tešla gali sušokti į gabalus, tačiau neišsigąskite – ji išsimaišo. Užbaigta tešla turėtų būti tiršta, tačiau turėtų varvėti nuo iškelto šaukšto. 

  7. Tešlą supilame į konditerinį maišelį (ar švirkštą), kuriame įstatytas platus antgalis ir, kol ruošiamės kepimui, padedame į šaldytuvą.

  8. Orkaitę įkaitiname iki 220 laipsnių temperatūros ir kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi. Ant kepimo popieriaus iš tešlos suformuojame 5-6 cm ilgio eklerus (nepamirštame palikti tarpų tarp jų, nes jie kils ir plėsis). Man skardoje tilpo apie 10 eklerų.

  9. Kepimo skardą dedame į orkaitę, kepame 11 minučių. Po to sumažiname kaitrą ir kepame dar 10 minučių. 

  10. Iškepusius eklerus išdėliojame, kad pravėstų. 

  11. Į konditerinį maišelį ar švirkštą su plonu antgaliu supilame plikytą kremą ir juo, pradūrę dugne 2 skylutes, užpildome iškepusius ir pravėsusius pyragėlius. 

  12. Galiausiai pasigaminame šokoladinį glaistą. Dubenyje virš verdančio vandens ištirpiname šokoladą ir sviestą su žiupsneliu druskos. Padažui leidžiame šiek tiek pravėsti. 

  13. Tuomet naudodami šaukštą ar plakimo šluotelę padažą ištaškome ant eklerų. 

  14. Pyragėliai paruošti, tačiau prieš valgant rekomenduoju juos palaikyti šaldytuve bent 30 min.

Total
0
Shares
Share 0
Share 0
Share 0
Share 0
Marius

Esu Marius. Mėgstu skaniai pavalgyti ir skaniai gaminti. Šis tinklaraštis tapo neatsiejama mano gyvenimo dalimi, tai patapo mano asmeninė receptų užrašų knygutė į kurią gula tik ypatingai kruopščiai atrinkti, suderinti ir skanūs receptai.

You May Also Like
burokų salotos
View Post
  • 2 min
  • Pavasariniai patiekalai
  • Salotos
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Orkaitėje keptų morkų ir burokų salotos su apelsinais

karštas šokoladas su imbieru
View Post
  • 1 min
  • Desertai
  • Patiekalai per 20 min
  • Visi receptai

Karštas šokoladas su imbieru

bandelės su kopūstais
View Post
  • 1 min
  • Kepiniai
  • Užkandžiai
  • Visi receptai

Mielinės bandelės su kopūstais

tortas su kava
View Post
  • 2 min
  • Desertai
  • Kepiniai
  • Visi receptai

Tortas su kavos putėsiais ir šveicariško morengo kremu

panakota su braškėmis
View Post
  • 2 min
  • Desertai
  • Visi receptai

Panakota su juodaisiai pipirais ir braškėmis

vegetariškas reuben sumuštinis
View Post
  • 2 min
  • Patiekalai per 20 min
  • Užkandžiai
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Vegetariškas sumuštinis su keptais grybais

4 comments
  1. pievos parašė:
    2021-03-31 9:33

    Minkydamas tešlą? Eklerų tešlą minkydamas?:)))

    Atsakyti
    1. Marius parašė:
      2021-04-06 16:40

      taip. 🙂

      Atsakyti
  2. Miglė parašė:
    2021-10-08 13:49

    O jeigu neturiu konditerinio švirkšto, tinka daryti apvalius ir dėti šaukštu į skardą?

    Atsakyti
    1. Marius parašė:
      2021-11-19 19:24

      Taip, galima ir taip 🙂

      Atsakyti

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Įvertinimas




Populiarūs receptai
  • orkaiteje kepta kalakuto krutinele
    Kalakuto krūtinėlė orkaitėje
    • 2018-01-25
  • Neapolietiska pica (maz)
    Neapolietiška pica
    • 2017-05-23
  • Slyvu-pyragas-mazas
    Slyvų pyragas pagal The New York Times
    • 2017-08-29
Social Links
Mano naujausias video receptas – naminiai ledai tik iš 4 ingredientų!!!
https://www.youtube.com/watch?v=q-qB8ykO3M8

Prenumeruoti

Užsiprenumeruokite naujausius receptus tiesiai į savo el. pašto dėžutę!

Maisto Kelionės
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę

Input your search keywords and press Enter.