Vienas iš indiškų patiekalų privalumų yra tas, kad beveik visuose naudojami tie patys prieskoniai, tik skirtingais kiekiais. Kitas – prieskoniai sukuria tokį skonį, kad valgai ir sunku tuo patikėti, o kai pats dar tai pagamini, tai išvis… Šis indiškas vištienos troškinys yra labai lengvai pagaminamas, jam nereikia daug ingridientų, tik svarbiausia, žinoma, turėti visus reikiamus prieskonius, kuriuos tikrai panaudosite ir kitų indiškų patieklų gamyboje. Galbūt jis ilgokai troškinasi, bet laukti verta, tikrai verta.
Jums reikės (4 porcijos)
- 2 didelių vištos krutinėlių (galima naudoti šlaunelių mėsą arba ir tą, ir tą);
- 1 svogūno;
- 4 skiltelių česnako;
- Nedidelio gabalėlio imbiero (šiek tiek didesnio nei nykščio nagas);
- 2-3 didesnių bulvių;
- 500g. pomidorų pasatos;
- 150ml. grietinėlės;
- 750ml. vištienos sultinio (galite naudoti sultinį iš kubelio);
- 2valg. š. pomidorų pastos;
- 2arb. š. garam masala prieskonių;
- 2arb. š. malto kumino;
- 2arb. š ciberžolės;
- 1,5arb. š. maltos kalendros;
- 0,5arb. š. maltų čili pipirų;
- 20g. šviežios kalendros;
- Šiek tiek aliejaus;
- Druskos, pipirų.
Mėtinio jogurto pagardui reikės (nebūtina, bet rekomenduojame)
- 200g. natūralaus jogurto;
- Nedidelės saujelės šviežios mėtos lapelių;
- Trupučio citrinos arba laimo sulčių.
Gaminimo eiga
Susipjaustome vištą didesnėmis juostelėmis ar kubeliais, ant jos beriame druskos, pipirų ir išmaišę paliekame pasimarinuoti kelioms minutėms. Į puodą, kuriame viską troškinsime, pilame aliejų ir dedame vištos gabaliukus, juos gerai apkepame ir paskrudiname, kol iškepa. Kai višta iškepa, išimame ją į atskirą lėkštę. Tuomet į tą patį puodą pilame dar truputį aliejaus ir dedame smulkintą svogūną, česnaką ir imbierą. Juos pakepame porą minučių ant vidutinės ugnies, tada dedame pomidorų pastą ir beriame visus prieskonius: garam masalą, kuminą, ciberžolę, kalendrą ir čili pipirus. Dažnai maišydami, dar viską pakepame apie minutę (prieskoniai pradeda greitai skrusti prie puodo dugno, tad neišgąskite, nes užpylus sultinį viskas atkibs). Tada greitai į puodą dedame iškeptus vištos gabaliukus, supilame pomidorų pasatą, sultinį (galite tiesiog iš anksčiau užsivirinti vandenį arbatinuke ir piltį jį tiesiai į puodą, kartu įmesdami ir sultinio kubelį) ir taip pat grietinelę. Sumažiname ugnį iki vidutinės ir paliekame virti 1h20 min, karts nuo karto pamaišydami. Praėjus šiam laikui, sudedame stambesniais kubeliais pjaustytas bulves, beriame truputi druskos, pipirų pagal skonį ir pavardame dar 30-40min. Viskam išvirus, beriame smulkintą šviežią kalendrą ir gerai viską išmaišome.
Mėtinio jogurto pagardas
Trintuvėje (http://puodai.lt/silit/grustuves/921-prieskoniu-grustuve-porcelianine-10-cm.html) susitriname mėtą iki vientisos žalios mąsės (jei jos neturite, galite tiesiog smulkiai supjaustyti ir patrinti ant mentelės peiliu), dedame jogurtą, pilame šiek tiek citrinos ar laimo sulčių ir gerai išmaisome.
Patiekalą rekomenduodame patiekti su ryžiais arba Naan duona ir mūsų mėtinių jogurto pagardu.
Skanaus!
omentaras
Skanu. Tik nelabai buvo aišku,kokio tirštumo turi gautis. Pirma viriau uždengus dangtį,bet buvo labai skysta. Kai sudėjau bulves,palikau atvira,jog nugaruotų daugiau skysčio..bet norėjosi dar tirščiau 🙂 bet neblogai. Kažin,kaip vadinasi originaliai šis patiekalas? Ar čia improvizacija?