Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
Social Links
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę
6K
12K
Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
  • Visi receptai

Jautienos stroganovas

  • 2020-03-18
  • 2 min. skaitymo
Total
5
Shares
5
0
0
0
jautienos stroganovas

Asmeniškai man jautienos stroganovas asocijuojasi su vaikyste. Žinoma, jis ne visada būdavo tikras jautienos stroganovas, kadangi dažnai būdavo gaminamas su kiauliena, tačiau nesvarbu, nes pats didžiausias šio patiekalo skanumynas – mėsą apgaubiantis padažiukas būdavo tiesiog WOW.

Kadangi per Kalėdas kepiau jautienos Velingtoną, nuo kurio gaminimo liko daug šviežios jautienos filė atraižų, tad jas užsišaldžiau (beje, nebijokite šaldyti mėsos, jei to dar nedarote). Paskutiniu metu pradėjau dažniau prisiminti, kad šaldytuvas turi ir šaldymo kamerą, tad šį kartą joje atradau jau tikrai užmirštas filė atraižas, kurias atitirpinau ir nusprendžiau panaudoti šiame patiekale. Patiekalas gavosi tobulo skanumo. Padažiukas gavosi būtent toks kokio norėjau ir valgant jį mintimis nusikėliau į vaikystę. Beje, manau tikrai esant reikalui šiame recepte esančią jautienos filė galima pakeisti į kiaulienos filė ar nugarinę. Manau patiekalas gausis tikrai ne ką prasčiau.

Spausdinti
Jautienos stroganovas
Pasiruošimas
10 mins
Kepimo trukmė
15 mins
Ant stalo per
25 mins
 

Jautienos stroganovas, kuris nukelia į vaikystę. 

Pamaitins: 4
Ingredientai
  • 500 g jautienos filė (galima naudoti ir kiaulienos filė ar nugarinę)
  • 1 svogūnas
  • 2 skiltelės česnako
  • 400 g pievagrybių
  • 1 šaukštelis cukraus
  • 1 šaukštas dižono garstyčių
  • 1 šaukštas pomidorų pastos
  • 2 šaukštai miltų
  • 60 ml raudono vyno
  • 1 šaukšto sviesto
  • 500 ml jautienos sultinio
  • šiek tiek druskos ir pipirų
  • šiek tiek šviežių petražolių
Gamybos eiga
  1. Mėsą supjaustome plonomis juostelėmis (0,5-1 cm pločio).

  2. Į labai įkaitintą keptuvę pilame šlakelį aliejaus. Mėsą pagardiname druska, pipirais ir keptuvėje dalimis ją apkepame, kad tik apskrustų (2-3 min). 

  3. Kuomet visa mėsa apkepta, sumažiname keptuvės kaitrą iki vidutinės, pilame šlakelį aliejaus, jį įkaitiname ir suberiame ketvirčiais pjaustytus grybus, mažais kubeliais pjaustytą svogūną, smulkintą česnaką ir kepame 4-5 minutes. Jei turime, taip pat galime įberti šiek tiek šviežio ar džiovinto čiobrelio – jis labai dera su grybais.

  4. Į tą pačią keptuvę suberiame cukrų, pomidorų pastą, garstyčias, miltus ir viską labai gerai išmaišome. 

  5. Pakepame 1-2 minutes ir supilame vyną. Leidžiame jam nugaruoti (apie 2 min).

  6. Tada supilame sultinį, viską išmaišome ir leidžiame pasitroškinti 10-12 min, kol padažas šiek tiek sutirštėja. Pagardiname druska, pipirais.

  7. Tada į padažą sudedame apkeptą mėsą, patroškiname dar 5-10 min, kol ji išsitroškina. Dedame šaukštą sviesto, jį ištirpiname ir patiekiame apibarstę šviežiomis smulkintomis petražolėmis kartu su bulvių koše ar virtais makaronais. 


Total
5
Shares
Share 5
Share 0
Share 0
Share 0
Marius

Esu Marius. Mėgstu skaniai pavalgyti ir skaniai gaminti. Šis tinklaraštis tapo neatsiejama mano gyvenimo dalimi, tai patapo mano asmeninė receptų užrašų knygutė į kurią gula tik ypatingai kruopščiai atrinkti, suderinti ir skanūs receptai.

You May Also Like
burokų salotos
Skaityti
  • 2 min
  • Pavasariniai patiekalai
  • Salotos
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Orkaitėje keptų morkų ir burokų salotos su apelsinais

karštas šokoladas su imbieru
Skaityti
  • 1 min
  • Desertai
  • Patiekalai per 20 min
  • Visi receptai

Karštas šokoladas su imbieru

bandelės su kopūstais
Skaityti
  • 1 min
  • Kepiniai
  • Užkandžiai
  • Visi receptai

Mielinės bandelės su kopūstais

tortas su kava
Skaityti
  • 2 min
  • Desertai
  • Kepiniai
  • Visi receptai

Tortas su kavos putėsiais ir šveicariško morengo kremu

panakota su braškėmis
Skaityti
  • 2 min
  • Desertai
  • Visi receptai

Panakota su juodaisiai pipirais ir braškėmis

vegetariškas reuben sumuštinis
Skaityti
  • 2 min
  • Patiekalai per 20 min
  • Užkandžiai
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Vegetariškas sumuštinis su keptais grybais

omentarai
  1. Vilma parašė:
    2021-02-20 7:25

    Sveiki, įdomus receptas, būtinai išbandysiu. Tik norėčiau atkreipti dėmesį į gaminimo laiką – visų gaminimo eigos žingsnių laikas mažiausiai 26 min. išeina, net renkantis trumpesnį skliausteliuose nurodytą laiką 🙂 ir dar vienas klausimėlis – kuo skiriasi kiaulienos filė nuo nugarinės? Dėkui!

    Atsakyti
    1. Marius parašė:
      2021-03-04 16:27

      Jei labai norisi valgyti – laikas būna ir sutrumpėja. 😀 Skonis šiek tiek skiriasi, filė truputį sausesnė. Bet galima naudoti tiek vieną, tiek kitą – jokių problemų. 🙂

      Atsakyti
  2. Vilma parašė:
    2021-03-19 22:50

    Sveiki, o jautienai apkepus trečiame žingsnyje reikia išimti ją iš keptuvės ir keptuvėje tada kepti tik pievagrybius, svogūną ir česnaką, taip? Ar toliau kepti jautieną su kitais ingredientais tolimesniuose žingsniuose?

    Atsakyti
    1. Marius parašė:
      2021-03-20 19:53

      Vilma, taip, išimkite iš keptuvės.

      Atsakyti

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Įvertinimas




Populiarūs receptai
  • orkaiteje kepta kalakuto krutinele
    Kalakuto krūtinėlė orkaitėje
    • 2018-01-25
  • Slyvu-pyragas-mazas
    Slyvų pyragas pagal The New York Times
    • 2017-08-29
  • Neapolietiska pica (maz)
    Neapolietiška pica
    • 2017-05-23
Social Links
Mano naujausias video receptas – naminiai ledai tik iš 4 ingredientų!!!
https://www.youtube.com/watch?v=q-qB8ykO3M8

Prenumeruoti

Užsiprenumeruokite naujausius receptus tiesiai į savo el. pašto dėžutę!

Monte Cristo sumuštinis su naminiu braškių džemu + sumuštinis su pomidorais. 🥪
Atostogos baigėsi laiku. Italija padarė savo - nujaučiu, kad su kiekviena atostogų savaite +1 kg. 🥲 Žiauriai pavargau nuo bulkų pusryčiams, bet nepavargau nuo picų, gellato po vakarienės, campari spritzų po 5 eur ir makaronų. 🍝 Per kelionę supratau, kad nesu didis jūros gėrybių mėgėjas. Valgyti galiu, skanu, bet nuo jų nebealpstu. 🤷‍♂️ Nežinau kas nutiko. Gal amžius daro savo - visgi jau 30. 😀 O šiaip Italija sužavėjo max. Keliavome po skurdų, nepopuliarų, bet žiauriai autentišką ir mažai išturistintą Italijos kraštą. 🤌Jei įdomu, mūsų maršrutas buvo toks: Bari - Matera - Monopoli - Ostuni - Salento regionas - Brindisi. Keliavome pagrinde traukiniais - labai patogu, nebrangu ir labai verta! 🛤Susisiekimas tarp miestų labai patogus, trumpi atstumai, o miesteliai savo grožiu vis nunešdavo stogą. Taip pat patiko itin draugiški vietiniai, mažai kitų keliautojų, padorios maisto ir gėrimų kainos. Tikėjomės, kad bus fainai, bet kad bus taip gerai tikrai nesitikėjome. Esame itin patenkinti savo atostogų pasirinkimu, Italija sužavėjo nerealiai! Jei kils kokių klausimų apie kelionę - drąsiai klauskite komentaruose, mielai atsakysiu. 🙏
Vietnamietiška pho. 🇻🇳🍜
Vietnamietiška pho. 🇻🇳🍜
Kimchi fried rice su karamelizuota šonine. 🍛 Patiekaliukas 10 balų. Likau labai nustebęs, nes nesitikėjau, kad bus taip skanu. 😀 puikus patiekalas pietums. Aišku, galima drąsiai daryti ir be šoninės - bet man čia ji labai tiko, tai rekomenduoju ir jums!
Ukrainietiški barščiai su tradicinėmis pampuškomis. 🍲🇺🇦
Maisto Kelionės
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę

Input your search keywords and press Enter.