Čia yra pats skaniausias jautienos tartaras, kurį esu valgęs. Kas keisčiausia – gamindamas neprigalvojau jokių įmantrybių, o tiesiog stengiausi nenutolti nuo klasikinio, prancūziško šio patiekalo varianto. Gamindamas supratau, kad šiame valgyje labai svarbus balansas ir tikslios sudedamųjų dalių proporcijos. Labai džiaugiuosi, kad puikiai pavyko atitaikyti visas sudedamąsias dalis ir jų kiekius. Žinoma, kokybiški ingredientai čia taip pat yra labai svarbūs (geros garstyčios, jautiena, kokybiškas vorčesterio padažas).
Kalbant apie mėsą, visuomet tartarui naudodavau jautienos filė, tačiau šį kartą supratau, kad visiškai neverta permokėti. Gaminau su LIDL’e rastais Airiškos jautienos mentės kepsniais (flat iron steak). Už du kepsnius sumokėjau gal tik 5 eurus. Palyginimui, už filė būčiau sumokėjęs kelis kartus daugiau euriukų. Pati mėsa tikrai labai nustebino, buvo kvapni, minkšta ir turtinga skoniu (ko galima pasigęsti prabangioje filė). Štai jums ir aukščiausios klasės, restoraninis patiekalas, kuris žmogui atsieis vos kelis eurus.
Pats skaniausias jautienos tartaras, kurį esu valgęs.
- 350 g flat iron steiko
- 2 šaukštai smulkinto šaloto
- 2 šaukštai smulkintų kaparėlių
- 1 šaukštas smulkintų marinuotų agurkėlių
- 2 šaukštai smulkintų petražolių lapelių
- 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
- 1 šaukštas dižono garstyčių
- 1 šaukštas raudono vyno acto
- 3 šaukštai konjako ar brendžio
- 1 šaukštas vorčesterio padažo
- 2 putpelės kiaušiniai
- šiek tiek druskos ir pipirų
- keli lašai aštraus čili padažo (nebūtinai)
Jautieną nuplauname, nusausiname, gausiai apibarstome druska ir palaikome šaldytuve 1 valandą, bet ne ilgiau negu 2 valandas (kad mėsa nepradėtų sūdytis). Šiuo žingsniu dezinfekuojame mėsą.
Po 1 valandos mėsą nuplauname tekančiu vandeniu ir nusausiname.
Išpjaustome riebaliukus ir gyslas – paliekame tik gražią mėsytę.
Jautieną supjaustome 5-8 mm kubeliais, sumaišome su smulkintomis petražolėmis, aliejumi, konjaku/brendžiu, vyno actu, vorčesterio padažu, druska, pipirais. Jei mėgstame aštrumą – įpilame kelis lašus aštraus padažo. Viską išmaišome.
Patiekimui galite naudoti nedidelį dubenėlį arba konditerinį žiedą, norėdami suformuoti gražią tartaro formą.
Lėkštėje šalimais patiekiame smulkintus marinuotus agurkėlius, kaparėlius, šalotus, taip pat dižono garstyčias, o ant tartaro viršaus uždedame putpelės kiaušinio trynį.
Prieš valgant viską išsimaišome, o valgome su skrudinta bagete.
#reklama #lidlpartnerystė
omentarai
Čia tik patarimas, jei neturit konditerinio žiedo – išsipjaukit iš plastikinio butelio. Visai ok formavimui 🙂
Labai geras patarimas 🙂