Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
Social Links
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę
6K
12K
0
Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
jautienos tartaras
  • Prancūziški patiekalai
  • Užkandžiai
  • Užkandžiai prie vyno
  • Visi receptai

Jautienos tartaras

  • 2020-08-25
  • 2 minute read
Total
0
Shares
0
0
0
0
jautienos tartaras receptas

Čia yra pats skaniausias jautienos tartaras, kurį esu valgęs. Kas keisčiausia – gamindamas neprigalvojau jokių įmantrybių, o tiesiog stengiausi nenutolti nuo klasikinio, prancūziško šio patiekalo varianto. Gamindamas supratau, kad šiame valgyje labai svarbus balansas ir tikslios sudedamųjų dalių proporcijos. Labai džiaugiuosi, kad puikiai pavyko atitaikyti visas sudedamąsias dalis ir jų kiekius. Žinoma, kokybiški ingredientai čia taip pat yra labai svarbūs (geros garstyčios, jautiena, kokybiškas vorčesterio padažas).

Kalbant apie mėsą, visuomet tartarui naudodavau jautienos filė, tačiau šį kartą supratau, kad visiškai neverta permokėti. Gaminau su LIDL’e rastais Airiškos jautienos mentės kepsniais (flat iron steak). Už du kepsnius sumokėjau gal tik 5 eurus. Palyginimui, už filė būčiau sumokėjęs kelis kartus daugiau euriukų. Pati mėsa tikrai labai nustebino, buvo kvapni, minkšta ir turtinga skoniu (ko galima pasigęsti prabangioje filė). Štai jums ir aukščiausios klasės, restoraninis patiekalas, kuris žmogui atsieis vos kelis eurus.

jautienos tartaras receptas ingredientai
jautienos tartaras
Spausdinti
Jautienos tartaras
Pasiruošimas
1 hr 15 mins
Kepimo trukmė
0 mins
 

Pats skaniausias jautienos tartaras, kurį esu valgęs.

Pamaitins: 2
Ingredientai
  • 350 g flat iron steiko
  • 2 šaukštai smulkinto šaloto
  • 2 šaukštai smulkintų kaparėlių
  • 1 šaukštas smulkintų marinuotų agurkėlių
  • 2 šaukštai smulkintų petražolių lapelių
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 1 šaukštas dižono garstyčių
  • 1 šaukštas raudono vyno acto
  • 3 šaukštai konjako ar brendžio
  • 1 šaukštas vorčesterio padažo
  • 2 putpelės kiaušiniai
  • šiek tiek druskos ir pipirų
  • keli lašai aštraus čili padažo (nebūtinai)
Gamybos eiga
  1. Jautieną nuplauname, nusausiname, gausiai apibarstome druska ir palaikome šaldytuve 1 valandą, bet ne ilgiau negu 2 valandas (kad mėsa nepradėtų sūdytis). Šiuo žingsniu dezinfekuojame mėsą.

  2. Po 1 valandos mėsą nuplauname tekančiu vandeniu ir nusausiname.

  3. Išpjaustome riebaliukus ir gyslas – paliekame tik gražią mėsytę.

  4. Jautieną supjaustome 5-8 mm kubeliais, sumaišome su smulkintomis petražolėmis, aliejumi, konjaku/brendžiu, vyno actu, vorčesterio padažu, druska, pipirais. Jei mėgstame aštrumą – įpilame kelis lašus aštraus padažo. Viską išmaišome.

  5. Patiekimui galite naudoti nedidelį dubenėlį arba konditerinį žiedą, norėdami suformuoti gražią tartaro formą.

  6. Lėkštėje šalimais patiekiame smulkintus marinuotus agurkėlius, kaparėlius, šalotus, taip pat dižono garstyčias, o ant tartaro viršaus uždedame putpelės kiaušinio trynį.

  7. Prieš valgant viską išsimaišome, o valgome su skrudinta bagete.

  • tartaras
  • jautienos mentės tartaras

#reklama #lidlpartnerystė

Total
0
Shares
Share 0
Share 0
Share 0
Share 0
Marius

Esu Marius. Mėgstu skaniai pavalgyti ir skaniai gaminti. Šis tinklaraštis tapo neatsiejama mano gyvenimo dalimi, tai patapo mano asmeninė receptų užrašų knygutė į kurią gula tik ypatingai kruopščiai atrinkti, suderinti ir skanūs receptai.

You May Also Like
burokų salotos
View Post
  • 2 min
  • Pavasariniai patiekalai
  • Salotos
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Orkaitėje keptų morkų ir burokų salotos su apelsinais

karštas šokoladas su imbieru
View Post
  • 1 min
  • Desertai
  • Patiekalai per 20 min
  • Visi receptai

Karštas šokoladas su imbieru

bandelės su kopūstais
View Post
  • 1 min
  • Kepiniai
  • Užkandžiai
  • Visi receptai

Mielinės bandelės su kopūstais

tortas su kava
View Post
  • 2 min
  • Desertai
  • Kepiniai
  • Visi receptai

Tortas su kavos putėsiais ir šveicariško morengo kremu

panakota su braškėmis
View Post
  • 2 min
  • Desertai
  • Visi receptai

Panakota su juodaisiai pipirais ir braškėmis

vegetariškas reuben sumuštinis
View Post
  • 2 min
  • Patiekalai per 20 min
  • Užkandžiai
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Vegetariškas sumuštinis su keptais grybais

2 comments
  1. Anonimas parašė:
    2020-11-16 10:03

    Čia tik patarimas, jei neturit konditerinio žiedo – išsipjaukit iš plastikinio butelio. Visai ok formavimui 🙂

    Atsakyti
    1. Marius parašė:
      2020-11-24 18:54

      Labai geras patarimas 🙂

      Atsakyti

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Įvertinimas




Populiarūs receptai
  • orkaiteje kepta kalakuto krutinele
    Kalakuto krūtinėlė orkaitėje
    • 2018-01-25
  • Neapolietiska pica (maz)
    Neapolietiška pica
    • 2017-05-23
  • Slyvu-pyragas-mazas
    Slyvų pyragas pagal The New York Times
    • 2017-08-29
Social Links
Mano naujausias video receptas – naminiai ledai tik iš 4 ingredientų!!!
https://www.youtube.com/watch?v=q-qB8ykO3M8

Prenumeruoti

Užsiprenumeruokite naujausius receptus tiesiai į savo el. pašto dėžutę!

Maisto Kelionės
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę

Input your search keywords and press Enter.