Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
Social Links
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę
6K
12K
0
Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
Jautienos troskinys
  • Prancūziški patiekalai
  • Visi receptai

Jautienos troškinys burgundiškai – Boeuf Bourguignon

  • 2017-10-19
  • 2 minute read
Total
0
Shares
0
0
0
0

Jautienos troskinys

Prancūzija garsi ne tik įvairias architektūros paveldais, geru vynu, bet ir be galo skania virtuve, todėl šiandien norime su jumis pasidalinti vienu iš ten kilusiu patiekalu. Jautienos troškinys burgundiškai yra labai savito ir išskirtinio skonio, kadangi jis troškinamas raudoname vyne. Jo gamyba nereikalauja daug pastangų, tik šiek tiek laiko – kaip ir dauguma prancūziškų patiekalų. Tačiau, pažadame, skoniu liksite nustebę ir šis patiekalas taps vienu tų, kuriuos norėsis pasigaminti dažniau.

Jautienos troskinys
Spausdinti
Jautienos troškinys burgundiškai
Pasiruošimas
15 mins
Kepimo trukmė
3 hrs
Ant stalo per
3 hrs 15 mins
 

Būtina valgyti su raudonu vynu.

Pamaitins: 6
Ingredientai
  • keli šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 1 kg jautienos kumpio
  • 150 g rūkytos šoninės
  • 200 g mažų svogūnėlių (šalotų)
  • 350 g rudų pievagrybių
  • šakelė šviežio čiobrelio
  • šakelė šviežių petražolių
  • šakelė šviežio rozmarino
  • 3-4 lauro lapai
  • 2 šaukštai pomidorų pastos
  • 1 butelys raudono sauso vyno
  • šiek tiek druskos ir pipirų
Gamybos eiga
  1. Į didelį troškintuvą arba puodą, kuris būtų tinkamas troškinti orkaitėje, pilame alyvuogių aliejaus (tradicičkai dedami ančių taukai, tačiau alyvuogių aliejus taip pat tinkamas) ir įkaitiname iki vidutinės kaitros. 

  2. Tuomet jautieną supjaustome 1-2 cm dydžio kūbeliais, pabarstome druska, pipirais ir dalimis apkepame puode, kad mėsa šiek tiek paskrustų, bet iki galo neiškeptų.  Labai svarbu puodo neperkrauti, o mėsą kepti dalimis, kad mėsa nepradėtų virti savo sultyse. Kuomet mėsa apskrunda, ją išimame į atskirą indą.

  3. Apkepus paskutinę mėsos dalį ir ją išėmus, į tą patį puodą dedame smulkintą šoninę, ketvirčiais pjaustytus pievagrybius, į 2-4 dalis perpjautus šalotinius svogūnėlius ir pomidorų pastą.

  4. Labai svarbi šio troškinio sudedamoji dalis - žolelių 'puokštė'. Prieskoninių žolelių šakeles, kartu su lauro lapais, suvyniojame į gabalėlį audeklo ir, perrišę siūlu, metame į bendrą puodą. 

  5. Viską pakepame 2-3 minutes, gerai išmaišome ir suverčiame apkeptus jautienos gabalėlius. Būtinai kartu supilame ir sultis iš lėkštės ar indo, kuriame buvo laikoma apkepta mėsa - ten slypi daug skonio.

  6. Tada į tą uodą pilame 100ml vandens ir butelį vyno, labai gerai išmaišome ir, uždengę troškintuvą, dedame jį į orkaitę 3 valandoms, 150 laipsnių įkaitintoje temperatūroje.

  7. Patiekiame su bulvių koše ar prancūzišku batonu.

Total
0
Shares
Share 0
Share 0
Share 0
Share 0
Marius

Esu Marius. Mėgstu skaniai pavalgyti ir skaniai gaminti. Šis tinklaraštis tapo neatsiejama mano gyvenimo dalimi, tai patapo mano asmeninė receptų užrašų knygutė į kurią gula tik ypatingai kruopščiai atrinkti, suderinti ir skanūs receptai.

You May Also Like
burokų salotos
View Post
  • 2 min
  • Pavasariniai patiekalai
  • Salotos
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Orkaitėje keptų morkų ir burokų salotos su apelsinais

karštas šokoladas su imbieru
View Post
  • 1 min
  • Desertai
  • Patiekalai per 20 min
  • Visi receptai

Karštas šokoladas su imbieru

bandelės su kopūstais
View Post
  • 1 min
  • Kepiniai
  • Užkandžiai
  • Visi receptai

Mielinės bandelės su kopūstais

tortas su kava
View Post
  • 2 min
  • Desertai
  • Kepiniai
  • Visi receptai

Tortas su kavos putėsiais ir šveicariško morengo kremu

panakota su braškėmis
View Post
  • 2 min
  • Desertai
  • Visi receptai

Panakota su juodaisiai pipirais ir braškėmis

vegetariškas reuben sumuštinis
View Post
  • 2 min
  • Patiekalai per 20 min
  • Užkandžiai
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Vegetariškas sumuštinis su keptais grybais

4 comments
  1. almante parašė:
    2017-12-30 19:05

    Man labai grazi pasirode lekste-dubenelis. Gal galetumet parasyti kur isigyjote? 🙂

    Atsakyti
    1. Marius parašė:
      2018-01-02 9:17

      Pirkome Senukuose Kaune. Gaila, bet buvo tik vienas vienetas ir daugiau tokių pat, jau kuris laikas, neberandame. 🙁

      Atsakyti
  2. Rugilė parašė:
    2020-08-25 11:25

    Galbūt įmanoma apsieiti be vyno? 🙂

    Atsakyti
    1. Marius parašė:
      2020-08-25 11:28

      Rugile, neišeitų – vynas čia labai svarbus. Manau galima naudoti ir nealkoholinį 🙂

      Atsakyti

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Įvertinimas




Populiarūs receptai
  • orkaiteje kepta kalakuto krutinele
    Kalakuto krūtinėlė orkaitėje
    • 2018-01-25
  • Neapolietiska pica (maz)
    Neapolietiška pica
    • 2017-05-23
  • Slyvu-pyragas-mazas
    Slyvų pyragas pagal The New York Times
    • 2017-08-29
Social Links
Mano naujausias video receptas – naminiai ledai tik iš 4 ingredientų!!!
https://www.youtube.com/watch?v=q-qB8ykO3M8

Prenumeruoti

Užsiprenumeruokite naujausius receptus tiesiai į savo el. pašto dėžutę!

Maisto Kelionės
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę

Input your search keywords and press Enter.