Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
Social Links
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę
6K
12K
Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
Jautienos troskinys
  • Prancūziški patiekalai
  • Visi receptai

Jautienos troškinys burgundiškai – Boeuf Bourguignon

  • 2017-10-19
  • 2 min. skaitymo
Total
20
Shares
20
0
0
0

Jautienos troskinys

Prancūzija garsi ne tik įvairias architektūros paveldais, geru vynu, bet ir be galo skania virtuve, todėl šiandien norime su jumis pasidalinti vienu iš ten kilusiu patiekalu. Jautienos troškinys burgundiškai yra labai savito ir išskirtinio skonio, kadangi jis troškinamas raudoname vyne. Jo gamyba nereikalauja daug pastangų, tik šiek tiek laiko – kaip ir dauguma prancūziškų patiekalų. Tačiau, pažadame, skoniu liksite nustebę ir šis patiekalas taps vienu tų, kuriuos norėsis pasigaminti dažniau.

Jautienos troskinys
Spausdinti
Jautienos troškinys burgundiškai
Pasiruošimas
15 mins
Kepimo trukmė
3 hrs
Ant stalo per
3 hrs 15 mins
 

Būtina valgyti su raudonu vynu.

Pamaitins: 6
Ingredientai
  • keli šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 1 kg jautienos kumpio
  • 150 g rūkytos šoninės
  • 200 g mažų svogūnėlių (šalotų)
  • 350 g rudų pievagrybių
  • šakelė šviežio čiobrelio
  • šakelė šviežių petražolių
  • šakelė šviežio rozmarino
  • 3-4 lauro lapai
  • 2 šaukštai pomidorų pastos
  • 1 butelys raudono sauso vyno
  • šiek tiek druskos ir pipirų
Gamybos eiga
  1. Į didelį troškintuvą arba puodą, kuris būtų tinkamas troškinti orkaitėje, pilame alyvuogių aliejaus (tradicičkai dedami ančių taukai, tačiau alyvuogių aliejus taip pat tinkamas) ir įkaitiname iki vidutinės kaitros. 

  2. Tuomet jautieną supjaustome 1-2 cm dydžio kūbeliais, pabarstome druska, pipirais ir dalimis apkepame puode, kad mėsa šiek tiek paskrustų, bet iki galo neiškeptų.  Labai svarbu puodo neperkrauti, o mėsą kepti dalimis, kad mėsa nepradėtų virti savo sultyse. Kuomet mėsa apskrunda, ją išimame į atskirą indą.

  3. Apkepus paskutinę mėsos dalį ir ją išėmus, į tą patį puodą dedame smulkintą šoninę, ketvirčiais pjaustytus pievagrybius, į 2-4 dalis perpjautus šalotinius svogūnėlius ir pomidorų pastą.

  4. Labai svarbi šio troškinio sudedamoji dalis - žolelių 'puokštė'. Prieskoninių žolelių šakeles, kartu su lauro lapais, suvyniojame į gabalėlį audeklo ir, perrišę siūlu, metame į bendrą puodą. 

  5. Viską pakepame 2-3 minutes, gerai išmaišome ir suverčiame apkeptus jautienos gabalėlius. Būtinai kartu supilame ir sultis iš lėkštės ar indo, kuriame buvo laikoma apkepta mėsa - ten slypi daug skonio.

  6. Tada į tą uodą pilame 100ml vandens ir butelį vyno, labai gerai išmaišome ir, uždengę troškintuvą, dedame jį į orkaitę 3 valandoms, 150 laipsnių įkaitintoje temperatūroje.

  7. Patiekiame su bulvių koše ar prancūzišku batonu.

Total
20
Shares
Share 20
Share 0
Share 0
Share 0
Marius

Esu Marius. Mėgstu skaniai pavalgyti ir skaniai gaminti. Šis tinklaraštis tapo neatsiejama mano gyvenimo dalimi, tai patapo mano asmeninė receptų užrašų knygutė į kurią gula tik ypatingai kruopščiai atrinkti, suderinti ir skanūs receptai.

You May Also Like
burokų salotos
Skaityti
  • 2 min
  • Pavasariniai patiekalai
  • Salotos
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Orkaitėje keptų morkų ir burokų salotos su apelsinais

karštas šokoladas su imbieru
Skaityti
  • 1 min
  • Desertai
  • Patiekalai per 20 min
  • Visi receptai

Karštas šokoladas su imbieru

bandelės su kopūstais
Skaityti
  • 1 min
  • Kepiniai
  • Užkandžiai
  • Visi receptai

Mielinės bandelės su kopūstais

tortas su kava
Skaityti
  • 2 min
  • Desertai
  • Kepiniai
  • Visi receptai

Tortas su kavos putėsiais ir šveicariško morengo kremu

panakota su braškėmis
Skaityti
  • 2 min
  • Desertai
  • Visi receptai

Panakota su juodaisiai pipirais ir braškėmis

vegetariškas reuben sumuštinis
Skaityti
  • 2 min
  • Patiekalai per 20 min
  • Užkandžiai
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Vegetariškas sumuštinis su keptais grybais

omentarai
  1. almante parašė:
    2017-12-30 19:05

    Man labai grazi pasirode lekste-dubenelis. Gal galetumet parasyti kur isigyjote? 🙂

    Atsakyti
    1. Marius parašė:
      2018-01-02 9:17

      Pirkome Senukuose Kaune. Gaila, bet buvo tik vienas vienetas ir daugiau tokių pat, jau kuris laikas, neberandame. 🙁

      Atsakyti
  2. Rugilė parašė:
    2020-08-25 11:25

    Galbūt įmanoma apsieiti be vyno? 🙂

    Atsakyti
    1. Marius parašė:
      2020-08-25 11:28

      Rugile, neišeitų – vynas čia labai svarbus. Manau galima naudoti ir nealkoholinį 🙂

      Atsakyti

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Įvertinimas




Populiarūs receptai
  • orkaiteje kepta kalakuto krutinele
    Kalakuto krūtinėlė orkaitėje
    • 2018-01-25
  • Slyvu-pyragas-mazas
    Slyvų pyragas pagal The New York Times
    • 2017-08-29
  • Neapolietiska pica (maz)
    Neapolietiška pica
    • 2017-05-23
Social Links
Mano naujausias video receptas – naminiai ledai tik iš 4 ingredientų!!!
https://www.youtube.com/watch?v=q-qB8ykO3M8

Prenumeruoti

Užsiprenumeruokite naujausius receptus tiesiai į savo el. pašto dėžutę!

Monte Cristo sumuštinis su naminiu braškių džemu + sumuštinis su pomidorais. 🥪
Atostogos baigėsi laiku. Italija padarė savo - nujaučiu, kad su kiekviena atostogų savaite +1 kg. 🥲 Žiauriai pavargau nuo bulkų pusryčiams, bet nepavargau nuo picų, gellato po vakarienės, campari spritzų po 5 eur ir makaronų. 🍝 Per kelionę supratau, kad nesu didis jūros gėrybių mėgėjas. Valgyti galiu, skanu, bet nuo jų nebealpstu. 🤷‍♂️ Nežinau kas nutiko. Gal amžius daro savo - visgi jau 30. 😀 O šiaip Italija sužavėjo max. Keliavome po skurdų, nepopuliarų, bet žiauriai autentišką ir mažai išturistintą Italijos kraštą. 🤌Jei įdomu, mūsų maršrutas buvo toks: Bari - Matera - Monopoli - Ostuni - Salento regionas - Brindisi. Keliavome pagrinde traukiniais - labai patogu, nebrangu ir labai verta! 🛤Susisiekimas tarp miestų labai patogus, trumpi atstumai, o miesteliai savo grožiu vis nunešdavo stogą. Taip pat patiko itin draugiški vietiniai, mažai kitų keliautojų, padorios maisto ir gėrimų kainos. Tikėjomės, kad bus fainai, bet kad bus taip gerai tikrai nesitikėjome. Esame itin patenkinti savo atostogų pasirinkimu, Italija sužavėjo nerealiai! Jei kils kokių klausimų apie kelionę - drąsiai klauskite komentaruose, mielai atsakysiu. 🙏
Vietnamietiška pho. 🇻🇳🍜
Vietnamietiška pho. 🇻🇳🍜
Kimchi fried rice su karamelizuota šonine. 🍛 Patiekaliukas 10 balų. Likau labai nustebęs, nes nesitikėjau, kad bus taip skanu. 😀 puikus patiekalas pietums. Aišku, galima drąsiai daryti ir be šoninės - bet man čia ji labai tiko, tai rekomenduoju ir jums!
Ukrainietiški barščiai su tradicinėmis pampuškomis. 🍲🇺🇦
Maisto Kelionės
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę

Input your search keywords and press Enter.