Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
Social Links
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę
6K
12K
Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
  • Naujienos

Kalakutiena ir ką apie ją reiktų žinoti

  • 2018-11-22
  • 2 min. skaitymo
Total
0
Shares
0
0
0
0

kalakutiena

Senovės Majai ir Actekai kalakutus prisijaukino maždaug prieš 2 tūkstančius metus. Po kurio laiko šiuos paukščius Kristupas Kolumbas atvežė į Europą, kur juos labai pamėgo aukštuomenė. Kalakutiena lietuvoje atsirado tik 17 amžiuje pas grafus Tiškevičius ir kitus pasiturinčius ponus. Šiandien kalakutiena nėra tokia poniška ir prabangi, mes manome, kad tai puiki mėsa kasdieniniams patiekalams ir nebūtinai tik šventėms, kadangi jos kainos tikrai nesikandžioja. Be to, tai lengvai paruošiama ir labai sveika mėsa!

Gerokai pasidomėjome apie konkrečias šios mėsos naudingasias sąvybes sveikatai ir sužinojome tokius dalykus:

  1. Kalakutiena turi nedaug riebalų, visiškai neturi angliavandenių, bet turi ypač daug baltymų.
  2. Turi seleno, kuris skątina ląstelių augimą, gerina imuniteto funkcionavimą ir apsaugo nuo vėžinių ląstelių atsiradimo.
  3. Gausi fosforu ir geležimi – svarbiais elementais sveiko organizmo augimui.
  4. Turtinga cinku – grožio mineralu sveikiems nagams, plaukams, dantims.
  5. Taip pat naudingomis amino rūgštimis sportuojantiems.
  6. Jei esate daug kam alergiškas (-a), kalakutiena labai mažai alergizuojanti mėsa.
  7. Tiesiog labai sveika mėsytė, kuri neapsunkina.

Kalbant apie kalakutienos skonį, jis nėra visiškai neutralus. Valgant jaučiamas lengvas mėsiškumas, kuris stipriau jaučiamas tamsesnėje mėsoje (blauzdelėse, šlaunelėse, sparneliuose). Kalakuto krūtinėlė gerokai švelnesnė. Beje, kalakutienoje yra labai mažai vandens ir tai, mūsų akimis, yra milžiniškas pliusas. Kodėl pliusas? Nes kepant iš mėsos neišbėga vanduo ir mėsa nepradeda virti, o tiesiog kepa. Tokiu atveju mėsa apskrunda, kur ir slypi visas skanumas.

kalakutiena

Beje, jei norite pagardinti orkaitėje keptą kalakutieną – rinkitės česnaką, rozmariną, čiobrelį ir šalaviją. Į kompaniją dar priimkite citriną. Orkaitėje kepkite šiek tiek trumpiau negu vištieną ir gausite sultingą ir skaniai iškeptą mėsą. Jei virsite, troškinsite, kepsite keptuvėje – sunku įvardinti konkrečius prieskonius ar pagardus, nes jų yra begalė. Iš esmės, kalakutiena labai universali mėsa, gali būti gardinama pradedant paprikos milteliais, baigiant apelsinų džemu ir garstyčiomis – čia jau jūsų fantazija. Prieš eksperimentuojant, užmeskite akį į mūsų aprašytus receptus su kalakutiena – galbūt atrasite kažką naudingo:

Azijietiški makaronai su kalakutiena, pupelėmis ir hoisin padažu

Kalakutienos kukuliai japoniškai

Užkepti meksikietiški nachos traškučiai su kalakutiena

 

Beje, jei jau klausiate, skaniausią šviežią kalakutieną randame “Arvi kalakutai” asortimente.

Total
0
Shares
Share 0
Share 0
Share 0
Share 0
Marius

Esu Marius. Mėgstu skaniai pavalgyti ir skaniai gaminti. Šis tinklaraštis tapo neatsiejama mano gyvenimo dalimi, tai patapo mano asmeninė receptų užrašų knygutė į kurią gula tik ypatingai kruopščiai atrinkti, suderinti ir skanūs receptai.

You May Also Like
svirplių miltai
Skaityti
  • 3 min
  • Naujienos

Svirplių miltai – ką reiktų apie juos žinoti

žuvis ant grotelių skumbrė pagr
Skaityti
  • 7 min
  • Naujienos
  • Visi receptai

Žuvis ant grotelių. Kepimo patarimai ir receptai

prancūziški sūriai
Skaityti
  • 4 min
  • Naujienos

Prancūziški sūriai ir kur juos naudoti?

griliaus patarimai ir dešrainių vakarėlis
Skaityti
  • 4 min
  • Naujienos

Grilio patarimai + dešrainių vakarėlis

kepimas ant grotelių mėsainiai
Skaityti
  • 2 min
  • Naujienos

Kepimas ant grotelių ir skirtumai nuo barbekiu

serano kumpis
Skaityti
  • 2 min
  • Naujienos

Serano kumpis – ką reiktų apie jį žinoti

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Įvertinimas




Populiarūs receptai
  • orkaiteje kepta kalakuto krutinele
    Kalakuto krūtinėlė orkaitėje
    • 2018-01-25
  • Slyvu-pyragas-mazas
    Slyvų pyragas pagal The New York Times
    • 2017-08-29
  • Neapolietiska pica (maz)
    Neapolietiška pica
    • 2017-05-23
Social Links
Mano naujausias video receptas – naminiai ledai tik iš 4 ingredientų!!!
https://www.youtube.com/watch?v=q-qB8ykO3M8

Prenumeruoti

Užsiprenumeruokite naujausius receptus tiesiai į savo el. pašto dėžutę!

Monte Cristo sumuštinis su naminiu braškių džemu + sumuštinis su pomidorais. 🥪
Atostogos baigėsi laiku. Italija padarė savo - nujaučiu, kad su kiekviena atostogų savaite +1 kg. 🥲 Žiauriai pavargau nuo bulkų pusryčiams, bet nepavargau nuo picų, gellato po vakarienės, campari spritzų po 5 eur ir makaronų. 🍝 Per kelionę supratau, kad nesu didis jūros gėrybių mėgėjas. Valgyti galiu, skanu, bet nuo jų nebealpstu. 🤷‍♂️ Nežinau kas nutiko. Gal amžius daro savo - visgi jau 30. 😀 O šiaip Italija sužavėjo max. Keliavome po skurdų, nepopuliarų, bet žiauriai autentišką ir mažai išturistintą Italijos kraštą. 🤌Jei įdomu, mūsų maršrutas buvo toks: Bari - Matera - Monopoli - Ostuni - Salento regionas - Brindisi. Keliavome pagrinde traukiniais - labai patogu, nebrangu ir labai verta! 🛤Susisiekimas tarp miestų labai patogus, trumpi atstumai, o miesteliai savo grožiu vis nunešdavo stogą. Taip pat patiko itin draugiški vietiniai, mažai kitų keliautojų, padorios maisto ir gėrimų kainos. Tikėjomės, kad bus fainai, bet kad bus taip gerai tikrai nesitikėjome. Esame itin patenkinti savo atostogų pasirinkimu, Italija sužavėjo nerealiai! Jei kils kokių klausimų apie kelionę - drąsiai klauskite komentaruose, mielai atsakysiu. 🙏
Vietnamietiška pho. 🇻🇳🍜
Vietnamietiška pho. 🇻🇳🍜
Kimchi fried rice su karamelizuota šonine. 🍛 Patiekaliukas 10 balų. Likau labai nustebęs, nes nesitikėjau, kad bus taip skanu. 😀 puikus patiekalas pietums. Aišku, galima drąsiai daryti ir be šoninės - bet man čia ji labai tiko, tai rekomenduoju ir jums!
Ukrainietiški barščiai su tradicinėmis pampuškomis. 🍲🇺🇦
Maisto Kelionės
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę

Input your search keywords and press Enter.