
Praeitą savaitę gaminau strutieną, šią savaitę kengūrieną, įdomu ką atneš sekanti savaitė. Šią mėsą vėl radau naujame, šventiniame LIDL asortimente.
O šiaip jei reiktų rinktis, kuri mėsa iš šių dviejų skanesnė, tai negalėčiau pasakyti. Abi labai skirtingos, bet tuo pačiu ir labai įdomios. Kengūriena galbūt šiek tiek liesesnė, ir ją gali būti sunkiau paruošti, norint, kad nesigautų guminė. Būtent dėl to gamindamas šį tataki mėsą kepiau vos po 30 sekundžių iš abiejų pusių. Šį tatakį suporavau su ponzu padažiuku ir marinuotų svogūnų pagardu – gavosi tikrai skanus patiekalas. Receptas jūsų dėmesiui.


Egzotiškai skambantis, bet labai nesudėtingai pagaminamas patiekalas.
- 300 g kengūrienos kepsnių (pirkau LIDL)
- 300 ml obuolių sulčių
- 2 skiltelės česnako
- 1 svogūnas
- gabalėlis imbiero
- 25 ml sojos padažo
- 50 ml ryžių acto
- 1/2 citrinos sulčių
- šiek tiek ridikėlių ir laiškinių česnakų patiekimui
- Obuolių sultis sumaišome su stambiai pjaustytu imbieru ir 1 česnako skiltele. Gautame marinate marinuojame kengūrieną 20-30 min.
- Atskirame inde sumaišome sojos padažą, ryžių actą, citrinos sultis.
- Pusę gauto padažo sumaišome su smulkintu svogūnu ir susmulkinta česnako skiltele. Paliekame marinuotis bent 15 min.
- Kengūrieną nusausiname, pagardiname druska ir pipirais.
- Keptuvę įkaitiname iki maksimalios kaitros, pilame šlakelį kepimo aliejaus ir apkepame kengūrieną iš abiejų pusių po 30 sekundžių.
- Apkeptą mėsą suvyniojame į foliją ir palaikome 10 min. Tada išvyniojame ir supjaustome 3-4 mm storio griežinėliais.
- Mėsos griežinėlius patiekiame lėkštėje, apšlakstome padažu, ant viršaus uždedame marinuotų svogūnų, smulkintų laiškinių česnakų ir ridikėlių griežinėlių
Sekite mane Instagram’e: https://www.instagram.com/maisto.keliones/
#reklama #lidlpartnerystė