Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
Social Links
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę
6K
12K
Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
kiaulienos kumpis
  • JAV patiekalai
  • Pagrindiniai patiekalai
  • Visi receptai

Keptas kiaulienos kumpis su medumi

  • 2017-05-09
  • 2 min. skaitymo
Total
1
Shares
1
0
0
0

keptas kiaulienos kumpis

Šis šventiškai keptas kiaulienos kumpis su medumi taip pavadintas ne be reikalo – jo gamybos procesas užtrunka virš 4 valandų. Sakoma, kad su meile ir ilgai kepamas kumpis būna bent 10 kartų skanesnis, tad manome, kad pasistengti tikrai verta.

Šiuo būdu išvirta ir kepta mėsa tampa ypatingai sultinga ir tiesiog tirpsta burnoje. Beje, rekomenduojame kepti didelį kumpio gabalą, kadangi net ir nesuvalgius visko iš karto, mėsa šaldytuve išsilaiko 1-2 savaites ir gali puikiai būti naudojama sumuštiniams ar kitiems patiekalams.

kiaulienos kumpis
Spausdinti
Keptas kiaulienos kumpis su medumi
Pasiruošimas
15 mins
Kepimo trukmė
4 hrs
 

Šventiškas patiekalas ypatingai progai.

Pamaitins: 10
Ingredientai
  • 2 kg kiaulienos kumpio
  • 2 morkos
  • 1 svogūnas
  • 1 šaukštelis pipirų grūdelių
  • 2 lauro lapai
  • 1/2 šaukštelio cinamono
  • 1/2 poro
Kumpio glaistui
  • 75 g rudo cukraus
  • 90 g medaus
  • 50 ml vaisių vyno
Gamybos eiga
  1. Pirmiausia pasiruošiame mėsą. Nuo kumpio nupjaustome riebalų perteklių ir suvynioję į cilindrą surišame storu siūlu. Labai svarbu nuo viršutinės kumpio dalies nenupjauti visų riebalų, kurie kepant karamelizuosis.

  2. Į puodą su šaltu vandeniu dedame perrištą kumpį, stambiai pjaustytas morkas, svogūną, porą šiek tiek druskos ir likusius prieskonius. Uždengiame ir verdame ant nedidelės kaitros 3 valandas. 

  3. Artėjant kumpio virimo pabaigai pasigaminame glazūrą. Į atskirą puodą beriame cukrų, medų ir pilame vaisių vyną. Viską kaitiname ant nedidelės ugnies 4-5 minutes, kol gauname tamsios spalvos sirupą. Gautą sirupą pagardiname druska ir pipirais.

  4. Kuomet kumpis išverda, leidžiame jam šiek tiek atvėsti. Tuomet nukerpame siūlą, kuriuo mėsa buvo surišta, peiliu lengvai palyginame viršutinį riebalų sluoksnį (jei kumpis su oda - ją nulupame) ir padarome norimos formos įpjovimus, kurie kepant išryškės.

  5. Įkaitinę orkaitę iki 170 laipsnių supilame ant kumpio viršaus pusę paruoštos medaus glazūros ir kepame orkaitėje 15 minučių.

  6. Praėjus penkiolikai minučių supilame ant viršaus likusią pusę glazūros ir kepame dar 25-30 minučių, kas penkias minutes pašlakstydami nubėgusiu padažu.

  7. Prieš patiekdami leidžiame mėsai pailsėti 10-15 minučių ir patiekame su keptomis ar šviežiomis daržovėmis ir mėgstamu padažu.

Total
1
Shares
Share 1
Share 0
Share 0
Share 0
Marius

Esu Marius. Mėgstu skaniai pavalgyti ir skaniai gaminti. Šis tinklaraštis tapo neatsiejama mano gyvenimo dalimi, tai patapo mano asmeninė receptų užrašų knygutė į kurią gula tik ypatingai kruopščiai atrinkti, suderinti ir skanūs receptai.

You May Also Like
burokų salotos
Skaityti
  • 2 min
  • Pavasariniai patiekalai
  • Salotos
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Orkaitėje keptų morkų ir burokų salotos su apelsinais

karštas šokoladas su imbieru
Skaityti
  • 1 min
  • Desertai
  • Patiekalai per 20 min
  • Visi receptai

Karštas šokoladas su imbieru

bandelės su kopūstais
Skaityti
  • 1 min
  • Kepiniai
  • Užkandžiai
  • Visi receptai

Mielinės bandelės su kopūstais

tortas su kava
Skaityti
  • 2 min
  • Desertai
  • Kepiniai
  • Visi receptai

Tortas su kavos putėsiais ir šveicariško morengo kremu

panakota su braškėmis
Skaityti
  • 2 min
  • Desertai
  • Visi receptai

Panakota su juodaisiai pipirais ir braškėmis

vegetariškas reuben sumuštinis
Skaityti
  • 2 min
  • Patiekalai per 20 min
  • Užkandžiai
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Vegetariškas sumuštinis su keptais grybais

omentarai
  1. Igors parašė:
    2017-05-12 7:46

    Labai skanu

    Atsakyti
  2. Egle parašė:
    2017-05-13 17:37

    Glazura gaminama tam paciam puode, kuriame verda mesa?

    Atsakyti
    1. Marius parašė:
      2017-05-15 8:21

      Atskirame. Papildėme. Ačiū už pastebėjimą!

      Atsakyti
  3. Regina parašė:
    2018-12-14 12:57

    O druskos ar nereikia?

    Atsakyti
    1. Marius parašė:
      2018-12-17 23:16

      Regina, ačiū už pastebėjimą. Papildėme receptą.:)

      Atsakyti
  4. Lina parašė:
    2019-01-24 21:27

    Kas tas vaisių vynas?

    Atsakyti
    1. Marius parašė:
      2019-03-12 20:20

      Lina, gali būti slyvų, vyšnių vynas. Paieškokite parduotuvės lentynoje – tikrai atrasite 🙂

      Atsakyti
  5. Gertruda parašė:
    2019-12-18 21:59

    Sveiki, o į ką reikia suvynioti šį kumpį verdant? Ar tiesiog surišti?

    Atsakyti
    1. Marius parašė:
      2019-12-23 17:10

      Tiesiog užtenka surišti, vynioti nereikia. 🙂

      Atsakyti

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Įvertinimas




Populiarūs receptai
  • orkaiteje kepta kalakuto krutinele
    Kalakuto krūtinėlė orkaitėje
    • 2018-01-25
  • Slyvu-pyragas-mazas
    Slyvų pyragas pagal The New York Times
    • 2017-08-29
  • Neapolietiska pica (maz)
    Neapolietiška pica
    • 2017-05-23
Social Links
Mano naujausias video receptas – naminiai ledai tik iš 4 ingredientų!!!
https://www.youtube.com/watch?v=q-qB8ykO3M8

Prenumeruoti

Užsiprenumeruokite naujausius receptus tiesiai į savo el. pašto dėžutę!

Monte Cristo sumuštinis su naminiu braškių džemu + sumuštinis su pomidorais. 🥪
Atostogos baigėsi laiku. Italija padarė savo - nujaučiu, kad su kiekviena atostogų savaite +1 kg. 🥲 Žiauriai pavargau nuo bulkų pusryčiams, bet nepavargau nuo picų, gellato po vakarienės, campari spritzų po 5 eur ir makaronų. 🍝 Per kelionę supratau, kad nesu didis jūros gėrybių mėgėjas. Valgyti galiu, skanu, bet nuo jų nebealpstu. 🤷‍♂️ Nežinau kas nutiko. Gal amžius daro savo - visgi jau 30. 😀 O šiaip Italija sužavėjo max. Keliavome po skurdų, nepopuliarų, bet žiauriai autentišką ir mažai išturistintą Italijos kraštą. 🤌Jei įdomu, mūsų maršrutas buvo toks: Bari - Matera - Monopoli - Ostuni - Salento regionas - Brindisi. Keliavome pagrinde traukiniais - labai patogu, nebrangu ir labai verta! 🛤Susisiekimas tarp miestų labai patogus, trumpi atstumai, o miesteliai savo grožiu vis nunešdavo stogą. Taip pat patiko itin draugiški vietiniai, mažai kitų keliautojų, padorios maisto ir gėrimų kainos. Tikėjomės, kad bus fainai, bet kad bus taip gerai tikrai nesitikėjome. Esame itin patenkinti savo atostogų pasirinkimu, Italija sužavėjo nerealiai! Jei kils kokių klausimų apie kelionę - drąsiai klauskite komentaruose, mielai atsakysiu. 🙏
Vietnamietiška pho. 🇻🇳🍜
Vietnamietiška pho. 🇻🇳🍜
Kimchi fried rice su karamelizuota šonine. 🍛 Patiekaliukas 10 balų. Likau labai nustebęs, nes nesitikėjau, kad bus taip skanu. 😀 puikus patiekalas pietums. Aišku, galima drąsiai daryti ir be šoninės - bet man čia ji labai tiko, tai rekomenduoju ir jums!
Ukrainietiški barščiai su tradicinėmis pampuškomis. 🍲🇺🇦
Maisto Kelionės
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę

Input your search keywords and press Enter.