Kofta su špinatais – vidurio rytų patiekalas, puikiai tinkantis tiek pietums, tiek vakarienei ar šiaip užkąsti. Tai labai maistingas ir neapsunkinantis patiekalas. Išbandykite:
Keturioms porcijoms prireiks
- Dviejų skardinių (po 400g) avinžirnių;
- 200g šviežių ar šaldytų špinatų;
- 2 šaukštų avinžirnių miltų (mes naudojome paprastus kvietinius);
- Vieno šaukšto kumino sėklų;
- Vieno šaukštelio saldžios ar rūkytos paprikos;
- pusės šaukštelio ciberžolės;
- šiek tiek alyvuogių aliejaus kepimui;
- Druskos ir pipirų.
Padažui prireiks
- 150ml natūralaus ar graikiško jogurto;
- 2 šaukštų tahini pastos (sezamo sėklų pasta);
- 1-2 šaukštų citrinos sulčių.
Gaminimo eiga
Labai švariai nuplauname špinatus ir sudedame į puodą/keptuvę. Kepame 5-10 minučių, kol gerokai apvysta. Apkepus špinatus, labai gerai nukošiame vandens perteklių nuo jų ir smulkiai juos supjaustome. Tuomet nupilame vandenį nuo konservuotų avinžirnių ir juos šiek tiek praskalaujame tekančiu vandeniu (žinoma, galima avinžirnius išsivirti patiems, bet tai šiek tiek užtrunka). Tada į maisto trintuvą beriame smulkintus špinatus, avinžirnius, miltus ir prieskonius. Viską malame iki vientisos košytės. Jei gaunama masė atrodo per sausa, galima įpilti šiek tiek vandens, tik ne per daug.
Formuojame koftas: pakabiname po pilną valgomąjį šaukštą gautos masės, šiek tiek paspaudžiame delnu, kad gautumėme šiek tiek pailgus rutuliukus. Gautus rutuliukus apibarstome miltais ir paliekame šaldytuve vienai valandai truputį pailsėti. Kepame keptuvėje su šiek tiek aliejaus ant vidutinės ugnies, kol apskrunda.
Kofta su špinatais patiekiama kartu su padažu, kurį pasigaminsite sumaišę jogurtą, tahini pastą ir citrinos sultis (taip pat galima įberti šiek tiek druskos ir pipirų).
Skanaus.