Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
Social Links
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę
6K
12K
0
Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
  • Azijietiški patiekalai
  • Visi receptai

Korėjietiškas Bibimbap – ryžiai su karamelizuota jautiena ir daržovėmis

  • 2017-11-07
  • 2 minute read
Total
0
Shares
0
0
0
0

Bibimbap

Tęsiant praeitą kimchi temą, pradėjome domėtis patiekalais, kuriuos jis pagardintų. Atradome ir pritaikėme sau originalų, sveiką korėjietišką patiekalą – bibimbap. Patiekalas susideda iš mėsos, ryžių, daržovių, o vainikuojamas jis nuostabaus skonio aštriu padažu. Kažkiek priminė plovą su daugiau daržovių ir daugiau įvairių skonių. Apibendrinus – mums labai patiko!

Spausdinti
Korėjietiškas bibimbap
Pasiruošimas
10 mins
Kepimo trukmė
20 mins
Ant stalo per
30 mins
 

Tikras skanumynas iš Korėjos.

Pamaitins: 2
Ingredientai
  • 100 g ryžių
  • 1 morka
  • 1/2 baltojo ridiko (daikono)
  • 2 kiaušiniai
Karamelizuota jautiena
  • 100 g jautienos faršo
  • 1 šaukštas sojos padažo
  • 1 šaukštas skrudintų sezamų aliejaus
  • 1 šaukštelis cukraus
  • 1 česnako skiltelė
Šilti špinatai
  • 150 g špinatų
  • šiek tiek svogūnų laiškų (nebūtinai)
  • 1 šaukštas skrudintų sezamų aliejaus
  • 1 šaukštelis sezamo sėklų
Bibimbap padažas
  • 2 šaukštai korejietiškos pastos - gochujang (galima pakeisti sweet chilli ar sriracha padažu)
  • 1 šaukštas skrudintų sezamų aliejaus
  • 1 šaukštas cukraus
  • 1 šaukštas vandens
  • 1 šaukštas sezamo sėklų
  • 1 šaukštelis obuolių arba ryžių acto
  • 1 skiltelė smulkinto česnako
Gamybos eiga
  1. Jautienos faršą sumaišome su sojos padažu, skrudintų sezamų aliejumi, cukrumi ir smulkintu česnaku. Paliekame pastovėti 30 minučių. Po to kepame šiek tiek aukštesnėje, nei iki vidutinės temperatūros įkaitintoje keptuvėje, kol mėsa gražiai apskrunda. Iškepusį faršą išberiame į lėkštę, išklotą popieriniu rankšluosčiu, kad nuvarvėtų riebalų perteklius.

  2. Špinatus suberiame į puodą su verdančiu vandeniu ir paverdame 2 minutes. Tuomet nukošiame ir nuplauname šaltu vandeniu. Kuomet špinatai atvėsta, labai gerai išgrežiame vandenį ir nusausiname. Po to stambiai supjaustome ir sumaišome inde su sezamų aliejumi, sezamo sėklomis ir smulkintais svogūnų laiškais.

  3. Morką ir baltąjį ridiką supjaustome plonomis juostelėmis ir pakepame 2-3 minutes keptuvėje ant šlakelio aliejaus, kol truputį suminkštėja. Iškepusias daržoves išimame iš keptuvės į indą.

  4. Taip pat išverdame ryžius. Kol verda ryžiai, keptuvėje iškepame kiaušinius.

  5. Atskirame inde pasigaminame padažą, sumaišydami visus padažo ingridientus.

  6. Kai jau viskas paruošta, į serviravimo lėkštę krauname ryžius, ratu išdėliojame kepintas daržoves, šiltus špinatus, karamelizuotą jautieną. Taip pat čia labai tinka mūsų rekomenduojamas kimchi (fermentuoti korėjietiški kopūstai). Ant viršaus uždedame keptą kiaušinį ir gausiai apšlakstome padažu.

Patarimai

Korėjietiškas bibimbap valgomas  lazdelėmis, sumaišant visus lėkštėje esančius ingridientus tarpusavyje su padažu ir, jei reikia, užsipylus šiek tiek papildomo sojos padažo.

Total
0
Shares
Share 0
Share 0
Share 0
Share 0
Marius

Esu Marius. Mėgstu skaniai pavalgyti ir skaniai gaminti. Šis tinklaraštis tapo neatsiejama mano gyvenimo dalimi, tai patapo mano asmeninė receptų užrašų knygutė į kurią gula tik ypatingai kruopščiai atrinkti, suderinti ir skanūs receptai.

You May Also Like
burokų salotos
View Post
  • 2 min
  • Pavasariniai patiekalai
  • Salotos
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Orkaitėje keptų morkų ir burokų salotos su apelsinais

karštas šokoladas su imbieru
View Post
  • 1 min
  • Desertai
  • Patiekalai per 20 min
  • Visi receptai

Karštas šokoladas su imbieru

bandelės su kopūstais
View Post
  • 1 min
  • Kepiniai
  • Užkandžiai
  • Visi receptai

Mielinės bandelės su kopūstais

tortas su kava
View Post
  • 2 min
  • Desertai
  • Kepiniai
  • Visi receptai

Tortas su kavos putėsiais ir šveicariško morengo kremu

panakota su braškėmis
View Post
  • 2 min
  • Desertai
  • Visi receptai

Panakota su juodaisiai pipirais ir braškėmis

vegetariškas reuben sumuštinis
View Post
  • 2 min
  • Patiekalai per 20 min
  • Užkandžiai
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Vegetariškas sumuštinis su keptais grybais

2 comments
  1. Eglė parašė:
    2017-11-28 21:08

    Kai pamatau tiek daug sudėtinių dalių, tuoj pat bėgu neskaitydama recepto 🙁

    Atsakyti
    1. Marius parašė:
      2017-11-29 17:36

      Egle, na nebėkite 😀 Sutinku, kad vizualiai atrodo daugokai. Žinokit kartais labai gerai bandyti pasigaminti patiekalą, kuriam reikia ilgo ingridientų sąrašo, kadangi susipirkus visus prieskonius/pagardus jie lieka kitiems gaminimams ir ilgi sąrašai nebeatrodo taip baisiai. 🙂

      Atsakyti

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Įvertinimas




Populiarūs receptai
  • orkaiteje kepta kalakuto krutinele
    Kalakuto krūtinėlė orkaitėje
    • 2018-01-25
  • Neapolietiska pica (maz)
    Neapolietiška pica
    • 2017-05-23
  • Slyvu-pyragas-mazas
    Slyvų pyragas pagal The New York Times
    • 2017-08-29
Social Links
Mano naujausias video receptas – naminiai ledai tik iš 4 ingredientų!!!
https://www.youtube.com/watch?v=q-qB8ykO3M8

Prenumeruoti

Užsiprenumeruokite naujausius receptus tiesiai į savo el. pašto dėžutę!

Maisto Kelionės
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę

Input your search keywords and press Enter.