Prieš kurį laiką dalinomės vegetarišku įdarytų makaronų receptu, kuris susilaukė nemažai pagyrimų. Šiandien norime nudžiuginti mėsaėdžius skaitytojus, kadangi manome, kad šie makaronai su mėsa jus tikrai nustebins. Mums yra tekę bandyti nemažai šio patiekalo variacijų, tačiau galime drąsiai teigti, kad šis receptas – pats geriausias, o skonis autentiškiausias.
- 1 svogūno
- 1 kiaušinio
- 2 skiltelių česnako
- 1 kg jautienos faršo
- 200 g cannelloni makaronų
- 100 g džiūvėsėlių
- 1 šaukštelio džiovinto raudonėlio
- šiek tiek druskos ir pipirų
- kelių šaukštų alyvuogių aliejaus
- 25 ml balto vyno
- šiek tiek šviežių ar džiovintų petražolių
- 70 g kietojo sūrio (džiugas, permezanas ar panašus)
- 2 skardinių po 400 ml konservuotų nesmulkintų pomidorų
- šiek tiek alyvuogių aliejaus
- kelių skiltelių česnako
- 1 šaukštelio cukraus
- druskos, pipirų
- 1 šaukšto džiovinto ar šviežio baziliko arba raudonėlio
Pirmiausia pasiruošiame padažą, kuriuo bus „apklojami“ makaronai su mėsa. Puodę įkaitiname alyvuogių aliejų ir beriame smulkiai pjaustytą česnaką. Kepame 2-3 minutes, o tuomet suverčiame konservuotus pomidorus, dedame cukraus, druskos, pipirų, prieskonių ir, sumažinę ugnį, verdame bent 30-45 min., karts nuo karto pamaišydami – ilgai virdamas padažas šiek tiek sutirštės ir įgaus tobulą skonį.
Po to ruošiame makaronų įdarą: keptuvėje ant vidutinės kaitros apkepame smulkintą svogūną ir česnaką (2-3 min).
Tuomet į tą pačią keptuvę suverčiame jautienos faršą ir šiek tiek pakepame. Mėsos neperkepame ir stengiamės nustoti kepti, kada ji pasiekia 3/4 iškepimo lygį.
Tuomet atskirame inde sumaišome šiek tiek atvėsusią jautieną su sūriu, vynu, džiuvėsėliais, kiaušiniu, petražolėmis, raudonėliu, druska, pipirais – viską išmaišome ir paliekame 10-15 min. pasimarinuoti.
Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių. Imame kepimo indą, į kurį įpilame samtį jau paruošto padažo ir tolygiai paskleidžiame.
Tuomet mėsos mišiniu prikemšame cannelloni makaronus ir vienu sluoksniu išdėliojame kepimo inde. Ant viršaus verčiame pasigamintą pomidorų padažą ir jį tolygiai paskirstome (padažas pagelbės kepimui). Taip pat pabarstome kietuoju sūriu.
Šie makaronai su mėsa uždengiami folija ir kepami orkaitėje 30 minučių. Po to nuėmus foliją kepame dar 10 minučių.
6 comments
Nesužavėjo. Kažkas man neatitiko su proporcijomis. Faršo liko daug nepanaudota, o padažo trūko. Pats skonis gana geras, bet makaronai liko sausoki, kietoki.
Dėl faršo, tai jį reikėtų gerokai pagrūsti į makaronus ir turėtų tilpti be problemų. Tada ir makaronai nuo mėsos išbrinktų labiau. O dėl padažo, tai jei ateityje gaminsite – suverskite dar vieną skardinė pomidorų, gali būti, kad mūsų ir jūsų kepimo indų dydžiai nesutampa ir dėl to susidaro neatitikimai.:)
Tai labai skanūs makaronai 5 iš 5
Puikus receptas. Ar jūs jį sukūrėte? Penkių žvaigždučių receptas. Labai skanu
O kur dedasi kiausinis? 🙂
Karolina, ačiū už pastebėjimą. Kiaušinis buvo pabėgęs, papildžiau receptą. 🙂