Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
Social Links
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę
6K
12K
Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
  • Itališki patiekalai
  • Pagrindiniai patiekalai
  • Visi receptai

Makaronai su mėsa (įdaryti cannelloni)

  • 2016-11-22
  • 2 min. skaitymo
Total
5
Shares
5
0
0
0

makaronai su mėsa

Prieš kurį laiką dalinomės vegetarišku įdarytų makaronų receptu, kuris susilaukė nemažai pagyrimų. Šiandien norime nudžiuginti mėsaėdžius skaitytojus, kadangi manome, kad šie makaronai su mėsa jus tikrai nustebins. Mums yra tekę bandyti nemažai šio patiekalo variacijų, tačiau galime drąsiai teigti, kad šis receptas – pats geriausias, o skonis autentiškiausias.

Spausdinti
Makaronai su mėsa
Pasiruošimas
15 mins
Kepimo trukmė
2 hrs
Ant stalo per
2 hrs 15 mins
 
Pamaitins: 6
Ingredientai
  • 1 svogūno
  • 1 kiaušinio
  • 2 skiltelių česnako
  • 1 kg jautienos faršo
  • 200 g cannelloni makaronų
  • 100 g džiūvėsėlių
  • 1 šaukštelio džiovinto raudonėlio
  • šiek tiek druskos ir pipirų
  • kelių šaukštų alyvuogių aliejaus
  • 25 ml balto vyno
  • šiek tiek šviežių ar džiovintų petražolių
  • 70 g kietojo sūrio (džiugas, permezanas ar panašus)
Padažui
  • 2 skardinių po 400 ml konservuotų nesmulkintų pomidorų
  • šiek tiek alyvuogių aliejaus
  • kelių skiltelių česnako
  • 1 šaukštelio cukraus
  • druskos, pipirų
  • 1 šaukšto džiovinto ar šviežio baziliko arba raudonėlio
Gamybos eiga
  1. Pirmiausia pasiruošiame padažą, kuriuo bus „apklojami“ makaronai su mėsa. Puodę įkaitiname alyvuogių aliejų ir beriame smulkiai pjaustytą česnaką. Kepame 2-3 minutes, o tuomet suverčiame konservuotus pomidorus, dedame cukraus, druskos, pipirų, prieskonių ir, sumažinę ugnį, verdame bent 30-45 min., karts nuo karto pamaišydami – ilgai virdamas padažas šiek tiek sutirštės ir įgaus tobulą skonį.

  2. Po to ruošiame makaronų įdarą: keptuvėje ant vidutinės kaitros apkepame smulkintą svogūną ir česnaką (2-3 min).

  3. Tuomet į tą pačią keptuvę suverčiame jautienos faršą ir šiek tiek pakepame. Mėsos neperkepame ir stengiamės nustoti kepti, kada ji pasiekia 3/4 iškepimo lygį.

  4. Tuomet atskirame inde sumaišome šiek tiek atvėsusią jautieną su sūriu, vynu, džiuvėsėliais, kiaušiniu, petražolėmis, raudonėliu, druska, pipirais – viską išmaišome ir paliekame 10-15 min. pasimarinuoti.

  5. Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių. Imame kepimo indą, į kurį įpilame samtį jau paruošto padažo ir tolygiai paskleidžiame.

  6. Tuomet mėsos mišiniu prikemšame cannelloni makaronus ir vienu sluoksniu išdėliojame kepimo inde. Ant viršaus verčiame pasigamintą pomidorų padažą ir jį tolygiai paskirstome (padažas pagelbės kepimui). Taip pat pabarstome kietuoju sūriu.

  7. Šie makaronai su mėsa uždengiami folija ir kepami orkaitėje 30 minučių. Po to nuėmus foliją kepame dar 10 minučių.

Total
5
Shares
Share 5
Share 0
Share 0
Share 0
Marius

Esu Marius. Mėgstu skaniai pavalgyti ir skaniai gaminti. Šis tinklaraštis tapo neatsiejama mano gyvenimo dalimi, tai patapo mano asmeninė receptų užrašų knygutė į kurią gula tik ypatingai kruopščiai atrinkti, suderinti ir skanūs receptai.

Related Topics
  • makaronai
You May Also Like
burokų salotos
Skaityti
  • 2 min
  • Pavasariniai patiekalai
  • Salotos
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Orkaitėje keptų morkų ir burokų salotos su apelsinais

karštas šokoladas su imbieru
Skaityti
  • 1 min
  • Desertai
  • Patiekalai per 20 min
  • Visi receptai

Karštas šokoladas su imbieru

bandelės su kopūstais
Skaityti
  • 1 min
  • Kepiniai
  • Užkandžiai
  • Visi receptai

Mielinės bandelės su kopūstais

tortas su kava
Skaityti
  • 2 min
  • Desertai
  • Kepiniai
  • Visi receptai

Tortas su kavos putėsiais ir šveicariško morengo kremu

panakota su braškėmis
Skaityti
  • 2 min
  • Desertai
  • Visi receptai

Panakota su juodaisiai pipirais ir braškėmis

vegetariškas reuben sumuštinis
Skaityti
  • 2 min
  • Patiekalai per 20 min
  • Užkandžiai
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Vegetariškas sumuštinis su keptais grybais

omentarai
  1. Agnė parašė:
    2018-08-14 15:12

    Nesužavėjo. Kažkas man neatitiko su proporcijomis. Faršo liko daug nepanaudota, o padažo trūko. Pats skonis gana geras, bet makaronai liko sausoki, kietoki.

    Atsakyti
    1. Marius parašė:
      2018-08-16 21:30

      Dėl faršo, tai jį reikėtų gerokai pagrūsti į makaronus ir turėtų tilpti be problemų. Tada ir makaronai nuo mėsos išbrinktų labiau. O dėl padažo, tai jei ateityje gaminsite – suverskite dar vieną skardinė pomidorų, gali būti, kad mūsų ir jūsų kepimo indų dydžiai nesutampa ir dėl to susidaro neatitikimai.:)

      Atsakyti
  2. Justas parašė:
    2018-12-19 16:19

    Tai labai skanūs makaronai 5 iš 5

    Atsakyti
  3. Šefas Justas parašė:
    2019-02-07 7:02

    Puikus receptas. Ar jūs jį sukūrėte? Penkių žvaigždučių receptas. Labai skanu

    Atsakyti
  4. Karolina parašė:
    2019-11-12 18:41

    O kur dedasi kiausinis? 🙂

    Atsakyti
    1. Marius parašė:
      2019-11-25 22:41

      Karolina, ačiū už pastebėjimą. Kiaušinis buvo pabėgęs, papildžiau receptą. 🙂

      Atsakyti

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Įvertinimas




Populiarūs receptai
  • orkaiteje kepta kalakuto krutinele
    Kalakuto krūtinėlė orkaitėje
    • 2018-01-25
  • Slyvu-pyragas-mazas
    Slyvų pyragas pagal The New York Times
    • 2017-08-29
  • Neapolietiska pica (maz)
    Neapolietiška pica
    • 2017-05-23
Social Links
Mano naujausias video receptas – naminiai ledai tik iš 4 ingredientų!!!
https://www.youtube.com/watch?v=q-qB8ykO3M8

Prenumeruoti

Užsiprenumeruokite naujausius receptus tiesiai į savo el. pašto dėžutę!

Monte Cristo sumuštinis su naminiu braškių džemu + sumuštinis su pomidorais. 🥪
Atostogos baigėsi laiku. Italija padarė savo - nujaučiu, kad su kiekviena atostogų savaite +1 kg. 🥲 Žiauriai pavargau nuo bulkų pusryčiams, bet nepavargau nuo picų, gellato po vakarienės, campari spritzų po 5 eur ir makaronų. 🍝 Per kelionę supratau, kad nesu didis jūros gėrybių mėgėjas. Valgyti galiu, skanu, bet nuo jų nebealpstu. 🤷‍♂️ Nežinau kas nutiko. Gal amžius daro savo - visgi jau 30. 😀 O šiaip Italija sužavėjo max. Keliavome po skurdų, nepopuliarų, bet žiauriai autentišką ir mažai išturistintą Italijos kraštą. 🤌Jei įdomu, mūsų maršrutas buvo toks: Bari - Matera - Monopoli - Ostuni - Salento regionas - Brindisi. Keliavome pagrinde traukiniais - labai patogu, nebrangu ir labai verta! 🛤Susisiekimas tarp miestų labai patogus, trumpi atstumai, o miesteliai savo grožiu vis nunešdavo stogą. Taip pat patiko itin draugiški vietiniai, mažai kitų keliautojų, padorios maisto ir gėrimų kainos. Tikėjomės, kad bus fainai, bet kad bus taip gerai tikrai nesitikėjome. Esame itin patenkinti savo atostogų pasirinkimu, Italija sužavėjo nerealiai! Jei kils kokių klausimų apie kelionę - drąsiai klauskite komentaruose, mielai atsakysiu. 🙏
Vietnamietiška pho. 🇻🇳🍜
Vietnamietiška pho. 🇻🇳🍜
Kimchi fried rice su karamelizuota šonine. 🍛 Patiekaliukas 10 balų. Likau labai nustebęs, nes nesitikėjau, kad bus taip skanu. 😀 puikus patiekalas pietums. Aišku, galima drąsiai daryti ir be šoninės - bet man čia ji labai tiko, tai rekomenduoju ir jums!
Ukrainietiški barščiai su tradicinėmis pampuškomis. 🍲🇺🇦
Maisto Kelionės
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę

Input your search keywords and press Enter.