Ir kas galėjo pagalvoti, kad midijos (arba varguolių austrės) gali būti taip lengvai paruošiamos? Užkliuvus akiai už prekybos centre esančių šaldytų moliuskų, nusprendėme, pagaliau, išbandyti jas namuose. Žinoma, šviežios, ko gero, būtų skaniau, tačiau jokiu būdu neverta baimintis ir šaldytų.
Visas gamybos procesas užtruko apie 20 minučių, o rezultatas buvo pritrenkiantis. Šis patiekalas garantuotai susilauks pagyrimų dėl savo išvaizdos, o lėtas valgymo procesas itin tinkamas bendravimui su svečiais.
- 1 kg midijų (mes naudojome šaldytas, bet rezultatas mums labai tiko)
- 2 šaukštai sviesto
- 1 poras
- 1 šalotinis svogūnas
- 2 lauro lapai
- 4 česnako skiltelės
- druska ir pipirai
- 50 ml grietinėlės
- 1 šaukštas citrinos sulčių
- šiek tiek tarkuotos citrinos žievelės
- šiek tiek šviežių petražolių
- 240 ml balto sauso vyno
Pirmiausia dideliame puode ant vidutinės ugnies ištirpiname sviestą ir suverčiame smulkiais pusžiedžiais pjaustytą šalotinį svogūną, porą, smulkintą česnaką. Taip pat beriame druskos, pipirų ir metame lauro lapus. Viską kepame tol, kol daržovės suminkštės.
Praėjus apie 10 minučių, padidinime kaitrą iki maksimumo ir supilame vyną. Leidžiame pusei jo nugaruoti.
Tuomet suverčiame visas midijas, uždengiame puodą ir kaitiname apie penkias minutes, karts nuo karto pakratydami puodą ar pamaišydami midijas, kol jos visos prasivers.
Į puodą su išvirusiais moliuskais pilame grietinėlę, citrinos sultis, smulkiai pjaustytas petražoles ir įtarkuojame šiek tiek citrinos žievelės. Viską gerai išmaišome ir patiekiame giliuose induose su gausiu vyno padažo kiekiu, o šalimais - aliejuje skrudintomis bulvytėmis ir majonezu.
Jei naudojate šaldytas ir apvirtas midijas - jų papildomai paruošti nereikia. Jei naudojamos šviežios - jas reiktų apžiūrėti, išrinkti sudužusias ir prasivėrusias, kadangi jos gali būti sugedusios. Taip pat švariai nuplauti ir esant reikalui lengvai pašveisti metaline kempinėle.
Mums skaniausia midijas ragauti kartu su skrudintomis bulvytėmis ir majonezu, tačiau, taip pat, labai populiaru su skrudintu prancūzišku batonu.
omentarai
sveiki, visi surašyti ingredientai yra puikus(išmesčiau tik kelis), gamybos proceso aprašyme užmačiau keletą klaidelių, jis turėtu būti šiek tiek kitoks, bet žinoma tai tik mano pastebėjimai.:)
Gyti, gal galėtumėte patikslinti?:) Norėtumėme paatobulėti 🙂
mazoka padazo gavosi ir daugokai poro. vaikas ivertino 8 is 10 🙂
Auga jaunasis gurmanas, super :))
Aš daugiau padažo darau ir ne su bulvėm, o su bagete
taip, bagetė irgi labai geras variantas. Bet aš kažkaip vis su bulvytėm darau. 😀