Gamindami patiekalus (pavyzdžiui, jau aprašytą spaghetti carbonara), kuriems reikia tik kiaušinių trynių, dažnai paliekame atliekamus baltymus šaldytuve. Dažnai labai sunku sugalvoti, kur juos panaudoti. Visai neseniai atradome šį receptą – Pavlova yra labai lengvai paruošiamas desertas, reikalaujantis vos kelių ingridientų ir šiek tiek jūsų laiko. Skaniausia Pavlova gaunasi iš šviezių uogų, tačiau neturint jų, galima naudoti ir šaldytas. Siūlome išbandyti.
8 porcijoms prireiks
Morengui reikės:
- 4 kiaušinių baltymų;
- 250g cukraus;
- 1 šaukštelio balto vyno acto;
- 1 šaukštelio krakmolo;
- šiek tiek vanilės ar vanilės ekstrakto.
Kremui reikės:
- 500g mėgstamų uogų (geriausia šviežios);
- 180ml plakamosios grietinėlės;
- 2 šaukštų cukraus;
- 200g maskarponės;
- šiek tiek cukraus pudros.
Gaminimo eiga
Pirmiausia labai gerai išplakame kiaušinių baltymus cu cukrumi, actu, krakmolu ir vanile. Kuomet baltymai sustandėja, suverčiame juos ant kepimo popieriumi išklotos kepimos skardos, suformuojame diską ir kepame iki 150 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 1 valandą. Iškeptą pavlovos morengą paliekame išjungtoje orkaitej porai valandų. P.S. per visą morengo kepimo ir jo laikymo karštoje orkaitėje laiką, stengiames neaidarinėti orkaitės – tai gali pakenkti morengui. Pasiruošiame kremą: plakame grietinėlę su cukrumi, bet pilnai neišplakame (turime pasiekti konsistenciją, kuomet grietinėlė vis dar tįsta nuo plakimo šluotelės), tada suverčiame maskarponę ir šaukštu ar lopetėle išmaišome su plakama grietinėle. Po to galima dar šiek tiek paplakti, iki kol kremas tampa tvirtas. Liko tik “pastatyti” Pavlovą: ant morengo verčiame kremą ir jį tolygiai paskirstome, o ant kremo viršaus beriame nuplautas uogas ir apibarstome cukraus pudra – Pavlova paruošta.
Skanaus.