Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
Social Links
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę
6K
12K
Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
Pavlova su uogomis
  • Desertai
  • Visi receptai

Pavlova su uogomis

  • 2016-03-30
  • 1 min. skaitymo
Total
0
Shares
0
0
0
0

Pavlova su uogomis

Gamindami patiekalus (pavyzdžiui, jau aprašytą spaghetti carbonara), kuriems reikia tik kiaušinių trynių,  dažnai paliekame atliekamus baltymus šaldytuve. Dažnai labai sunku sugalvoti, kur juos panaudoti. Visai neseniai atradome šį receptą – Pavlova yra labai lengvai paruošiamas desertas, reikalaujantis vos kelių ingridientų ir šiek tiek  jūsų laiko. Skaniausia Pavlova gaunasi iš šviezių uogų, tačiau neturint jų, galima naudoti ir šaldytas. Siūlome išbandyti.

8 porcijoms prireiks

Morengui reikės:

  • 4 kiaušinių baltymų;
  • 250g cukraus;
  • 1 šaukštelio balto vyno acto;
  • 1 šaukštelio krakmolo;
  • šiek tiek vanilės ar vanilės ekstrakto.

Kremui reikės:

  • 500g mėgstamų uogų (geriausia šviežios);
  • 180ml plakamosios grietinėlės;
  • 2 šaukštų cukraus;
  • 200g maskarponės;
  • šiek tiek cukraus pudros.

Gaminimo eiga

Pirmiausia labai gerai išplakame kiaušinių baltymus cu cukrumi, actu, krakmolu ir vanile. Kuomet baltymai sustandėja, suverčiame juos ant kepimo popieriumi išklotos kepimos skardos, suformuojame diską ir kepame iki 150 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 1 valandą. Iškeptą pavlovos morengą paliekame išjungtoje orkaitej porai valandų. P.S. per visą morengo kepimo ir jo laikymo karštoje orkaitėje laiką, stengiames neaidarinėti orkaitės – tai gali pakenkti morengui. Pasiruošiame kremą: plakame grietinėlę su cukrumi, bet pilnai neišplakame (turime pasiekti konsistenciją, kuomet grietinėlė vis dar tįsta nuo plakimo šluotelės), tada suverčiame maskarponę ir šaukštu ar lopetėle išmaišome su plakama grietinėle. Po to galima dar šiek tiek paplakti, iki kol kremas tampa tvirtas. Liko tik “pastatyti” Pavlovą: ant morengo verčiame kremą ir jį tolygiai paskirstome, o ant kremo viršaus beriame nuplautas uogas ir apibarstome cukraus pudra – Pavlova paruošta.

Skanaus.

Total
0
Shares
Share 0
Share 0
Share 0
Share 0
Marius

Esu Marius. Mėgstu skaniai pavalgyti ir skaniai gaminti. Šis tinklaraštis tapo neatsiejama mano gyvenimo dalimi, tai patapo mano asmeninė receptų užrašų knygutė į kurią gula tik ypatingai kruopščiai atrinkti, suderinti ir skanūs receptai.

You May Also Like
burokų salotos
Skaityti
  • 2 min
  • Pavasariniai patiekalai
  • Salotos
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Orkaitėje keptų morkų ir burokų salotos su apelsinais

karštas šokoladas su imbieru
Skaityti
  • 1 min
  • Desertai
  • Patiekalai per 20 min
  • Visi receptai

Karštas šokoladas su imbieru

bandelės su kopūstais
Skaityti
  • 1 min
  • Kepiniai
  • Užkandžiai
  • Visi receptai

Mielinės bandelės su kopūstais

tortas su kava
Skaityti
  • 2 min
  • Desertai
  • Kepiniai
  • Visi receptai

Tortas su kavos putėsiais ir šveicariško morengo kremu

panakota su braškėmis
Skaityti
  • 2 min
  • Desertai
  • Visi receptai

Panakota su juodaisiai pipirais ir braškėmis

vegetariškas reuben sumuštinis
Skaityti
  • 2 min
  • Patiekalai per 20 min
  • Užkandžiai
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Vegetariškas sumuštinis su keptais grybais

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Įvertinimas




Populiarūs receptai
  • orkaiteje kepta kalakuto krutinele
    Kalakuto krūtinėlė orkaitėje
    • 2018-01-25
  • Slyvu-pyragas-mazas
    Slyvų pyragas pagal The New York Times
    • 2017-08-29
  • Neapolietiska pica (maz)
    Neapolietiška pica
    • 2017-05-23
Social Links
Mano naujausias video receptas – naminiai ledai tik iš 4 ingredientų!!!
https://www.youtube.com/watch?v=q-qB8ykO3M8

Prenumeruoti

Užsiprenumeruokite naujausius receptus tiesiai į savo el. pašto dėžutę!

Monte Cristo sumuštinis su naminiu braškių džemu + sumuštinis su pomidorais. 🥪
Atostogos baigėsi laiku. Italija padarė savo - nujaučiu, kad su kiekviena atostogų savaite +1 kg. 🥲 Žiauriai pavargau nuo bulkų pusryčiams, bet nepavargau nuo picų, gellato po vakarienės, campari spritzų po 5 eur ir makaronų. 🍝 Per kelionę supratau, kad nesu didis jūros gėrybių mėgėjas. Valgyti galiu, skanu, bet nuo jų nebealpstu. 🤷‍♂️ Nežinau kas nutiko. Gal amžius daro savo - visgi jau 30. 😀 O šiaip Italija sužavėjo max. Keliavome po skurdų, nepopuliarų, bet žiauriai autentišką ir mažai išturistintą Italijos kraštą. 🤌Jei įdomu, mūsų maršrutas buvo toks: Bari - Matera - Monopoli - Ostuni - Salento regionas - Brindisi. Keliavome pagrinde traukiniais - labai patogu, nebrangu ir labai verta! 🛤Susisiekimas tarp miestų labai patogus, trumpi atstumai, o miesteliai savo grožiu vis nunešdavo stogą. Taip pat patiko itin draugiški vietiniai, mažai kitų keliautojų, padorios maisto ir gėrimų kainos. Tikėjomės, kad bus fainai, bet kad bus taip gerai tikrai nesitikėjome. Esame itin patenkinti savo atostogų pasirinkimu, Italija sužavėjo nerealiai! Jei kils kokių klausimų apie kelionę - drąsiai klauskite komentaruose, mielai atsakysiu. 🙏
Vietnamietiška pho. 🇻🇳🍜
Vietnamietiška pho. 🇻🇳🍜
Kimchi fried rice su karamelizuota šonine. 🍛 Patiekaliukas 10 balų. Likau labai nustebęs, nes nesitikėjau, kad bus taip skanu. 😀 puikus patiekalas pietums. Aišku, galima drąsiai daryti ir be šoninės - bet man čia ji labai tiko, tai rekomenduoju ir jums!
Ukrainietiški barščiai su tradicinėmis pampuškomis. 🍲🇺🇦
Maisto Kelionės
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę

Input your search keywords and press Enter.