Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
Social Links
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę
6K
12K
Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
rizotas su grybais
  • Itališki patiekalai

Itališkas rizotas su grybais

  • 2020-02-25
  • 2 min. skaitymo
Total
1
Shares
1
0
0
0
rizotas su grybais

Dar Viduramžiais į Italiją atvykę Arabai su savimi atsigabeno ryžius, kuriems, pasirodo, itališkas klimatas ypatingai tiko. Jei tiksliau – tai buvo trumpagrūdžiai Arborio ryžiai, kuriuos beje ir aptikau šios savaitės LIDL itališkų produktų asortimente. – Kuom gi šie ryžiai tokie išskirtiniai? – jus klausiate. Atsakau: būtent minėta, krakmolinga Arborio rūšis geba sugerti didelius kiekius skysčio, bet tuo pačiu nepervirti.

Būtent šie ryžiai yra privalomi jei norite namuose pasigaminti patį tikriausią itališką rizotą (daugiaryžį). Kalbant apie patį rizotą – mano manymu, jis yra tikrai labai įdomus. Šis valgis gali būti puikiu užkandžiu/starteriu, sočiu pagrindiniu patiekalu arba nuostabiu garnyru prie kitų patiekalų. Tai patiekalas, kurio gamyba nepareikalaus kažkokio specialaus pasiruošimo, bet parinkus tinkamus ir kokybiškus ingredientus galima mėgautis tikrai išskirtinio ir, sakyčiau, restoraninio lygio patiekalu. Tačiau yra keli “bet”. Gaminant, kaip ir minėjau, privaloma naudoti “Arborio” rūšies ryžius, prieš dedant į puodą jų neplauti, o verdant turėti šiek tiek kantrybės. Na apie viską plačiau pakalbėsiu recepte apačioje, o tuo tarpu galiu pasakyti, kad šis Risotto su grybais yra mano mėgstamiausias ir tikrai labai rekomenduoju jį išbandyti.

rizotas su grybais
rizotas su grybais
Spausdinti
Itališkas rizotas su grybais
Pasiruošimas
10 mins
Kepimo trukmė
45 mins
Ant stalo per
55 mins
 

Tai patiekalas, kurį galite patiekti tiek kaip užkandį, pagrindinį patiekalą ar net garnyrą. 

Pamaitins: 5
Ingredientai
  • 1 svogūnas
  • 2 skiltelės česnako
  • 500 g Arborio ryžių
  • 1 litras daržovių sultinio
  • 200 ml balto sauso vyno
  • 400 g rudų pievagrybių arba kitų mėgstamų grybų
  • 30 g džiovintų baravykų
  • 50 g parmezano sūrio
  • kelios šakelės šviežio čiobrelio
  • 4 šaukštai sviesto
  • 1 šaukštas alyvuogių aliejaus
  • šiek tiek šviežios rukolos
  • šiek tiek druskos ir pipirų
  • šiek tiek balzamiko kremo (patiekimui)
Gamybos eiga
  1. Pirmiausia puode išverdame sultinį. Kuomet jis karštas, 1-2 samčius užpilame ant džiovintų baravykų ir leidžiame jiems išbrinkti (apie 30 min). Kuomet grybai išbrinksta, grybų sultinį nupilame į puodą su daržovių sultiniu, o išbrinkintus grybus smulkiai supjaustome ir atidedame į šoną – jų prireiks vėliau.

  2. Stambiai supjaustome rudus pievagrybius ar kitus mėgstamus grybus. Jei grybai maži – jų nepjaustome, nes kepdami jie visvien susitrauks. 

  3. Juos suberiame į kepimo skardą, dedame šviežio čiobrelio šakeles, apšlakstome alyvuogių aliejumi, pagardiname druska ir pipirais. Grybus šiek tiek pamaišome ir dedame kepti į 220 laipsnių orkaitę 25 minutėms. 

  4. Atskirame puode ant vidutinės kaitros ištirpiname 2 šaukštus sviesto su šlakeliu alyvuogių aliejaus. Kuomet ištirpsta ir įkaista, suberiame mažais kubeliais pjaustytą svogūną ir česnaką. Pakepame kelias minutes, kol suminkštėja. 

  5. Į tą patį puodą suberiame Arborio ryžius ir maišant pakepiname kelias minutes. Tuomet supilame vyną ir leidžiame jam nugaruoti. 

  6. Kuomet vyno beveik nebelieka, pilame 1 samtį daržovių/grybų sultinio ir maišome kol sultinys susigeria į ryžius. Šį procesą kartojame dar 6-8 kartus, kol mūsų puode nebelieka sultinio. 

  7. Tuomet į rizotą suberiame iš orkaitės ištrauktus kepintus grybus (be čiobrelio) ir smulkintus išbrinkintus grybus.

  8. Taip pat sudedame likusius 2 šaukštus sviesto, tarkuotą parmezaną, bei pagardiname druska ir pipirais. Maišant paverdame dar kelias minutes, kol sviestas ištirpsta. 

  9. Rizotą dedame į lėkštes, patiekiame su šviežia rukola, keliais lašais balzamiko kremo ir dar trupučiu tarkuoto parmezano sūrio.

#reklama

Total
1
Shares
Share 1
Share 0
Share 0
Share 0
Marius

Esu Marius. Mėgstu skaniai pavalgyti ir skaniai gaminti. Šis tinklaraštis tapo neatsiejama mano gyvenimo dalimi, tai patapo mano asmeninė receptų užrašų knygutė į kurią gula tik ypatingai kruopščiai atrinkti, suderinti ir skanūs receptai.

You May Also Like
baklažanų apkepas - permegiana su baklažanais
Skaityti
  • 1 min
  • Itališki patiekalai
  • Pavasariniai patiekalai
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Parmigiana – itališkas baklažanų apkepas

užkandžiai
Skaityti
  • 2 min
  • Itališki patiekalai
  • Užkandžiai
  • Užkandžiai prie vyno
  • Visi receptai

4 itališki užkandžiai su 4 rūšių sūriais

pomidorų galetė
Skaityti
  • 2 min
  • Itališki patiekalai
  • Kepiniai
  • Pusryčių receptai
  • Užkandžiai
  • Užkandžiai prie vyno
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Pomidorų galetė su sūriu – tobulas pomidorų pyragas

naminis pomidorų padažas
Skaityti
  • 1 min
  • Į spintelę
  • Itališki patiekalai
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Naminis pomidorų padažas su sviestu

itališki antipasti
Skaityti
  • 2 min
  • Itališki patiekalai
  • Užkandžiai
  • Užkandžiai prie vyno
  • Visi receptai

Itališki antipasti – arba užkandžiai, kurie gali pakeisti vakarienę

panna cotta su vanile
Skaityti
  • 2 min
  • Desertai
  • Itališki patiekalai
  • Visi receptai

Itališka Panna Cotta su vanile

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Įvertinimas




Populiarūs receptai
  • orkaiteje kepta kalakuto krutinele
    Kalakuto krūtinėlė orkaitėje
    • 2018-01-25
  • Slyvu-pyragas-mazas
    Slyvų pyragas pagal The New York Times
    • 2017-08-29
  • Neapolietiska pica (maz)
    Neapolietiška pica
    • 2017-05-23
Social Links
Mano naujausias video receptas – naminiai ledai tik iš 4 ingredientų!!!
https://www.youtube.com/watch?v=q-qB8ykO3M8

Prenumeruoti

Užsiprenumeruokite naujausius receptus tiesiai į savo el. pašto dėžutę!

Monte Cristo sumuštinis su naminiu braškių džemu + sumuštinis su pomidorais. 🥪
Atostogos baigėsi laiku. Italija padarė savo - nujaučiu, kad su kiekviena atostogų savaite +1 kg. 🥲 Žiauriai pavargau nuo bulkų pusryčiams, bet nepavargau nuo picų, gellato po vakarienės, campari spritzų po 5 eur ir makaronų. 🍝 Per kelionę supratau, kad nesu didis jūros gėrybių mėgėjas. Valgyti galiu, skanu, bet nuo jų nebealpstu. 🤷‍♂️ Nežinau kas nutiko. Gal amžius daro savo - visgi jau 30. 😀 O šiaip Italija sužavėjo max. Keliavome po skurdų, nepopuliarų, bet žiauriai autentišką ir mažai išturistintą Italijos kraštą. 🤌Jei įdomu, mūsų maršrutas buvo toks: Bari - Matera - Monopoli - Ostuni - Salento regionas - Brindisi. Keliavome pagrinde traukiniais - labai patogu, nebrangu ir labai verta! 🛤Susisiekimas tarp miestų labai patogus, trumpi atstumai, o miesteliai savo grožiu vis nunešdavo stogą. Taip pat patiko itin draugiški vietiniai, mažai kitų keliautojų, padorios maisto ir gėrimų kainos. Tikėjomės, kad bus fainai, bet kad bus taip gerai tikrai nesitikėjome. Esame itin patenkinti savo atostogų pasirinkimu, Italija sužavėjo nerealiai! Jei kils kokių klausimų apie kelionę - drąsiai klauskite komentaruose, mielai atsakysiu. 🙏
Vietnamietiška pho. 🇻🇳🍜
Vietnamietiška pho. 🇻🇳🍜
Kimchi fried rice su karamelizuota šonine. 🍛 Patiekaliukas 10 balų. Likau labai nustebęs, nes nesitikėjau, kad bus taip skanu. 😀 puikus patiekalas pietums. Aišku, galima drąsiai daryti ir be šoninės - bet man čia ji labai tiko, tai rekomenduoju ir jums!
Ukrainietiški barščiai su tradicinėmis pampuškomis. 🍲🇺🇦
Maisto Kelionės
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę

Input your search keywords and press Enter.