Skaitytojams, kuriems patiko mūsų siūlomos pasta alla carbonara receptas, siūlome nelaukiant išbandyti ir šį receptą. Nuostabūs spagečiai „amatraciana“ – populiariausias makaronų patiekalas Romoje, žavintis savo paprastumu, kurio istorija siekia 19 amžių.

- 1 šaukšto alyvuogių aliejaus kepimui
- 200 g spaghetti ar bucatini makaronų;
- 1/2 čili pipiro arba džiovintų čili
- šiek tiek šviežiai maltų juodųjų pipirų
- 2 skiltelių česnako
- 1/2 raudono svogūno
- 100 g šaltai rūkytos šonines
- 400 ml skardinės konservuotų luptų pomidorų
- šviežiai tarkuoto kietojo arba pecorino sūrio
-
Rūkytą šoninę supjaustome nedideliais kubeliais ir beriame į keptuvę su šlakeliu alyvuogių aliejaus. Kepame 5-6 minutes, kol šoninė gerokai apskrunda.
-
Tuomet beriame smulkiai pjaustytą svogūną, česnaką ir čili pipirą. Pakepame dar kelias minutes.
-
Tada į tą pačią keptuvę suverčiame skardinę konservuotų luptų pomidorų ir, sumažinę ugnį, padažą paverdame 10-15 minučių (kartais pamaišome).
-
Kol verda padažas, pasūdytame vandenyje išsiverdame makaronus. Spagečiai turėtų būti al dente.
-
Kuomet išverda makaronai, verčiame juos tiesiai į padažą, kartu su 2-3 šaukštais vandens, kuriame jie virė, ir viską gerai išmaišome.
-
Patiekiame su tarkuotu sūriu.
Mėgstančius pasisukioti virtuvėje, kviečiame prisijungti prie Facebook grupės, kurioje gausite dar daugiau naudingų patarimų ir patiekalų receptų iš kitų skaitytojų:
Parašykite komentarą