Skaitytojams, kuriems patiko mūsų siūlomos pasta alla carbonara receptas, siūlome nelaukiant išbandyti ir šį receptą. Nuostabūs spagečiai “amatraciana” – populiariausias makaronų patiekalas Romoje, žavintis savo paprastumu, kurio istorija siekia 19 amžių.
- 1 šaukšto alyvuogių aliejaus kepimui
- 200 g spaghetti ar bucatini makaronų;
- 1/2 čili pipiro arba džiovintų čili
- šiek tiek šviežiai maltų juodųjų pipirų
- 2 skiltelių česnako
- 1/2 raudono svogūno
- 100 g šaltai rūkytos šonines
- 400 ml skardinės konservuotų luptų pomidorų
- šviežiai tarkuoto kietojo arba pecorino sūrio
Rūkytą šoninę supjaustome nedideliais kubeliais ir beriame į keptuvę su šlakeliu alyvuogių aliejaus. Kepame 5-6 minutes, kol šoninė gerokai apskrunda.
Tuomet beriame smulkiai pjaustytą svogūną, česnaką ir čili pipirą. Pakepame dar kelias minutes.
Tada į tą pačią keptuvę suverčiame skardinę konservuotų luptų pomidorų ir, sumažinę ugnį, padažą paverdame 10-15 minučių (kartais pamaišome).
Kol verda padažas, pasūdytame vandenyje išsiverdame makaronus. Spagečiai turėtų būti al dente.
Kuomet išverda makaronai, verčiame juos tiesiai į padažą, kartu su 2-3 šaukštais vandens, kuriame jie virė, ir viską gerai išmaišome.
Patiekiame su tarkuotu sūriu.
Mėgstančius pasisukioti virtuvėje, kviečiame prisijungti prie Facebook grupės, kurioje gausite dar daugiau naudingų patarimų ir patiekalų receptų iš kitų skaitytojų: