Šis sumuštinis su krevetėmis – mėgstamas patiekalas Vietname. Išvertus Bánh mì – kvietinė duona, o jei tiksliau tai bagetė, kuri išpopuliarėjo Vietname Prancūzų kolonializmo laikotarpiu. Šiandien šis patiekalas dažnai sutinkamas šalies gatvėse ir turi begale įvairių variacijų – krevetės, kiauliena, paštetas ir panašiai.

- 1 prancūziško batono
- 8-10 krevečių (šviežių, atvėsintų)
- 1 didelės morkos
- 1/2 baltojo ridiko (daikono)
- 1/2 agurko
- 1/2 šaukštelio ryžių acto
- 1/2 šaukštelio cukraus
- šviežios kalendros
- šiek tiek šviežio čili pipiro
- 2 šaukštų majonezo
- 1 šaukšto čili pastos (marinatui)
- 1/2 šaukšto skrudintų sezamų aliejaus (marinatui)
- kelių lašų žuvies padažo (marinatui)
- 1/2 šaukšto vandens (marinatui)
- 1/2 šaukšto cukraus (marinatui)
- 1/2 šaukšto ryžių acto (marinatui)
Pirmiausia pasiruošiame krevečių marinatą. Inde sumaišome visus marinato ingridientus ir pamaišome kol cukrus ištirps. Tada pusę jo supilame ant krevečių ir pamarinuojame 10 minučių.
Likusią pusę marinato sumaišome su dviem šaukštais majonezo – tai bus pagardas sumuštiniui.
Po to pasiruošiame sumuštinio daržoves. Morką ir baltąjį ridiką sutarkuojame arba supjaustome plonomis juostelėmis. Sudedame į indą, užpilame ryžių actu, beriame šiek tiek cukraus ir palaikome bent 10 minučių. Šiuo būdu daržovės lengvai pasimarinuos ir mūsų sumuštinis su krevetėmis įgaus gaivumo. Agurkus supjaustome juostelėmis ir padedame į šalį.
Tuomet perpjauname prancūzišką batoną per pusę ir abi dalis pjauname išilgai. Apatinę dalį gausiai ištepame majonezo padažu ir dedame į orkaitę (rekomenduojame grilio rėžimą) 5 minutėms, kad duona šiek tiek apskrustų.
Tuo pat metu keptuvėje, ant šiek tiek alyvuogių aliejaus, iškepame marinuotas krevetes (po 2-3 minutes iš kiekvienos pusės).
Iškepusias krevetes dedame ant paskrudinto prancūziško batono, ant viršaus dedame agurko juosteles ir marinuotas daržoves. Taip pat gausiai pabarstome šviežia kalendra ir pjaustytais čili pipirais.
Patiekiame su sriracha padažu.
Turintiems pomėgį pasisukioti virtuvėje, kviečiame prisijungti prie Facebook grupės, kurioje gausite dar daugiau naudingų patarimų ir patiekalų receptų: