Sumuštinis su mėsos kukuliais arba tiesiog Meatball Sub. Kažkada ragavau jį Subway restorane. Tą kart skonis buvo siaubingas. Įdomumo vedamas (ir gali būti, kad serialo “Friends” įkvėptas) pasigaminau naminį šio buterbrodo variantą. Galiu tik pasakyti, kad skonis skiriasi kaip diena ir naktis. Šviežia salyklinė bandelė, tirštas, saldus pomidorų padažas ir patys geriausi mėsos kukuliai, kurie laisvai perspjauna net ir močiutės kotletus!
Skanesnio meatball sub sumuštinio negu šis, nebuvau valgęs gyvenime!
- 520 ml neriebaus pienos
- 12 g sausų mielių
- 18 g sauso salyklo
- 800 g 812c klasės miltų
- 20 g medaus
- 40 g alyvuogių aliejaus
- 16 g druskos
- 800 g konservuotų pomidorų
- 60 g sviesto
- 1 svogūnas perpjautas pusiau
- 2 skiltelės česnako
- 2-3 šaukštai tarkuoto parmezano
- žiupsnelis druskos cukraus, džiovinto raudonėlio
- 500 g jautienos faršo
- 250 g kiaulienos faršo
- 2 kiaušiniai
- 20 g tarkuoto parmezano
- 1 šaukštelis pankolio sėklų
- 1 šaukštelis džiovinto raudonėlio
- 3 juostelės vytinto kumpio susmulkinto
- 50 g džiūvėsėlių
- šiek tiek mozarella ar provolone sūrio
- šviežias bazilikas
- marinuoti čili pipirai
- Šiltame piene ištirpiname mieles ir salyklą. Palaikome 5 min.
- Sumaišome likusius tešlos ingredientus, supilame pieno/mielių/salyklo mišinį. Išmaišome, iškočiojame, uždengiame ir kildome 1 val.
- Ant kepimo popieriaus suformuojame 8 bandeles, apšlakstome alyvuogių aliejumi, uždengiame plėvele ir kildome 1 val.
- Bandelių viršų išilgai įpjauname peiliu, aptepame kiaušinio plakiniu, pabarstome tarkuotu sūriu ir džiovintu raudonėliu.
- Kepame 190 laipsnių orkaitėje 18 minučių. Pirmoms 10 kepimo minučių ant orkaitės dugno pastatome indą su verdančiu vandeniu, kad būtų daug garų.
- Gaminame padažą. Į puodą ant vidutinės kaitros sudedame visus padažo ingredientus. Verdame 20 min. Tada uždengiame ir verdame dar 30 min.
- Sumaišome kukulių ingredientus, suformuojame kukulius.
- Į keptuvę pilame 3-4 šaukštus kepimo aliejaus. Įkaitiname iki aukštesnes nei vidutinės kaitros.
- Apkepame kukulius, kol apskrunda iš dviejų pusių (kepam dalimis, neperkraunam keptuvės).
- Apkeptus kukulius sudedame į padažą ir paverdame 10-15 min, kol pilnai išverda.
- Patiekiame: bandelę pjauname išilgai, tepame pomidorų padažo, dedame kukulius, ant viršaus kelios riekelės sūrio, smulkintas bazilikas, smulkinti marinuoti pipiriukai.
Sekite mane Instagram’e: https://www.instagram.com/maisto.keliones/