Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
Social Links
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę
6K
12K
0
Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
triušiena
  • Naujienos

Triušiena – ką reiktų apie ją žinoti

  • 2018-10-07
  • 2 minute read
Total
0
Shares
0
0
0
0

triušiena
Šiandien norime pakalbėti ir pasidalinti savo žiniomis apie triušieną. Kaip jau rašėme anksčiau, mūsų akimis, ši mėsa yra nepelnytai pamiršta arba vis dar neatrasta. Tiek dėl skonio, tiek dėl naudos sveikatai, tiek dėl auginimo sąlygų.

Pradžiai, šiek tiek istorijos. Triušiena ypač išpopuliarėjo Antrojo pasaulinio karo metais, kuomet kiauliena ir jautiena tapo pagrindiniu kareiviu maistu ir jos tiesiog nebeliko eiliniams gyventojams. Mėsinius triušius auginti nebuvo sunku, jiems tereikėjo švarios žolės, tad triušiena greitai tapo vakarų pasaulio mėsos gamintojų, kulinarų ir valgytojų mėsa. Tai tęsėsi kelis dešimtmečius, kol triušienos buvo, ko gero, ‘atsivalgyta’. Šiandien triušiena po truputį vėl pradeda populiarėti, išskyrus pietų Europos šalis, kur triušiena visuomet buvo plačiai naudojama.

Kalbant apie pasaulines tendencijas,  o jei tiksliau apie aplinkosaugą, mėsos pramonė turėtų apsvarstyti platesnį triušienos auginimą. Įdomu, jog pramoninis triušių auginimas pasižymi labai nedideliu anglies pėdsaku (carbon footprint) mūsų planetai, įvertinant tai, kad triušiams nereikia nei grūdų, nei kitų pašarų, o tik šiek tiek žolės ir daigų.

Taip pat mėsa yra tikrai sveika ir pasižymi šiomis savybėmis:

  1. Beveik neturi cholesterolio, dėl to tinkama žmonėms, kurie turi širdiens problemų.
  2. Turi seleno, kuris saugo nuo arteriju užsikimšimo ir tuo pačiu kovoja su vėžinėmis ląstelėmis.
  3. Turi nemažai fosforo, kuris formuoja raumenyną, reikalingas medžiagų apykaitai bei padeda kaulams greičiau sugyti, esant lūžiams.
  4. Puikus geležies šaltinis, kuri ypač svarbi augančiam organizmui, tad labai rekomenduotina vaikams.
  5. Turi nedaug natrio, kurio perteklius organizme kaupia vandenį ir keičia pH.
  6. Nedaug kalorijų – 100g mėsos turi tik 173 kalorijas.

Kalbant apie mėsos savybes, triušiena iš esmės yra labai kokybiška, švelnaus skonio balta mėsa. Priklausomai nuo mėsos dalies, gali būti nesunkiai paruošiama kepant keptuvėje, ant grotelių ar troškinant. Kepti rekomenduojame triušienos juosmeninės dalies filė, kuri yra labai minkšta, o troškinti kumpelius, kadangi jie šiek tiek kietesni.

Mes manome, kad triušienos skonis labiausiai atsiskleidžia tirštuose, sodraus skonio padažuose (grietinėlės, balto vyno, grybų padažai). Mėsa labai dera su morkomis, džiovintomis slyvomis, abrikosais, pomidorais. Patiekalus dažnai gardiname čiobreliu, rozmarinu ir pipirais. O pats geriausias triušienos draugas – garstyčios.

triušienaJei ieškosite įkvėpimo – būtinai paskaitykite šiuos receptus:

Triušienos iešmeliai su riešutų sviesto padažu

Triušienos troškinys su vyno padažu

Taip pat, jei ieškosite puikios triušienos produkcijos – būtinai atkreipkite dėmesį į “Lapino puota” produkciją. Pas juos tikrai kokybiški ir skanūs reikalai!

Šiam kartui tiek. Beje, jau taip sutapo, kad kaip tik šiandien kepėme triušieną.

triušiena

Total
0
Shares
Share 0
Share 0
Share 0
Share 0
Marius

Esu Marius. Mėgstu skaniai pavalgyti ir skaniai gaminti. Šis tinklaraštis tapo neatsiejama mano gyvenimo dalimi, tai patapo mano asmeninė receptų užrašų knygutė į kurią gula tik ypatingai kruopščiai atrinkti, suderinti ir skanūs receptai.

You May Also Like
svirplių miltai
View Post
  • 3 min
  • Naujienos

Svirplių miltai – ką reiktų apie juos žinoti

žuvis ant grotelių skumbrė pagr
View Post
  • 7 min
  • Naujienos
  • Visi receptai

Žuvis ant grotelių. Kepimo patarimai ir receptai

prancūziški sūriai
View Post
  • 4 min
  • Naujienos

Prancūziški sūriai ir kur juos naudoti?

griliaus patarimai ir dešrainių vakarėlis
View Post
  • 4 min
  • Naujienos

Grilio patarimai + dešrainių vakarėlis

kepimas ant grotelių mėsainiai
View Post
  • 2 min
  • Naujienos

Kepimas ant grotelių ir skirtumai nuo barbekiu

serano kumpis
View Post
  • 2 min
  • Naujienos

Serano kumpis – ką reiktų apie jį žinoti

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Įvertinimas




Populiarūs receptai
  • orkaiteje kepta kalakuto krutinele
    Kalakuto krūtinėlė orkaitėje
    • 2018-01-25
  • Neapolietiska pica (maz)
    Neapolietiška pica
    • 2017-05-23
  • Slyvu-pyragas-mazas
    Slyvų pyragas pagal The New York Times
    • 2017-08-29
Social Links
Mano naujausias video receptas – naminiai ledai tik iš 4 ingredientų!!!
https://www.youtube.com/watch?v=q-qB8ykO3M8

Prenumeruoti

Užsiprenumeruokite naujausius receptus tiesiai į savo el. pašto dėžutę!

Maisto Kelionės
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę

Input your search keywords and press Enter.