Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
Social Links
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę
6K
12K
Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
triušienos iešmeliai mažas
  • Azijietiški patiekalai

Triušienos iešmeliai su riešutų sviesto padažu

  • 2018-05-23
  • 2 min. skaitymo
Total
8
Shares
8
0
0
0

triušienos iešmeliai didelis

Nuvykus į pietryčių Aziją, šis patiekalas tiesiog vadintųsi satay. Vietoje triušienos gali būti naudojama kitokia mėsa, tačiau triušiena mums patinka nes yra labai sveika, neapsunkinanti ir labai lengvai paruošiama mėsa. Taip pat norime pasidžiaugti, kad ja prekiauja jau nemažai prekybos centrų! Sugrįštant prie pačio recepto, tai buvo tikrai gardūs mėsos iešmeliai. Mėsą marinavome egzotiškame marinate, kurio didžiąją dalį sudarę svogūnai. Kepant kvapas buvo tiesiog tobulas, o juos kepėme ant grotelių. Iešmelius patiekėme su tradiciniu riešutų sviesto padažu, kuris buvo to-bu-las.

Receptui rinkomės “Lapino puota” triušienos produkciją. Šiam receptui galite naudoti tiek triušienos filė juosteles, tiek kumpelius. Taip pat mėsą rekomenduojame marinuoti bent 12 valandų, kad pajaustumėte tikrą Azijos skonį.

triušienos iešmeliai mažas
Spausdinti
Triušienos iešmeliai su riešutų sviesto padažu
Pasiruošimas
10 mins
Kepimo trukmė
10 mins
Ant stalo per
20 mins
 

Kepti iešmeliai ant grotelių azijietiškai. Patiekiame su gardžiu riešutų sviesto padažu.

Pamaitins: 2
Ingredientai
  • 400 g triušienos kumpelių (arba filė. Naudojome "Lapino puota" produkciją)
  • 2 nedideli svogūnai
  • 1 citrinžolė
  • 2 skiltelės česnako
  • 2 šaukšteliai ciberžolės
  • 1 šaukštelis maltos kalendros
  • 1 čili paprika
  • 2 šaukštai cukraus
  • 3 šaukštai aliejaus
Padažo ingredientai
  • 1 skardinė kokosų pieno
  • 4 šaukštai riešutų sviesto
  • 2 šaukštai sojos padažo
  • 1 šaukštas cukraus
  • 1 šaukštas raudonojo tailandietiško kario pastos
Salotų ingredientai
  • 1 agurkas
  • 1 čili paprika
  • šiek tiek šviežios kalendros
  • 1 šaukštas sojos padažo
  • 2 laimų sultys
Gamybos eiga
  1. Į maisto trintuvą (blenderį) sudedame svogūnus, česnaką, citrinžolę, ciberžolę, čili papriką, maltą kalendrą, cukrų ir aliejų. Viską sutriname iki vientisos masės. Jei trūksta skystumo, pilame kelis šaukštus vandens. 

  2. Triušieną supjaustome 1 centimetro pločio juostelėmis ir užpilame marinatu. Rekomenduojame marinuoti bent 8 valandas.

  3. Išsimarinavusias triušienos juosteles išilgai sumauname ant bambukinių iešmelių (iešmelius prieš tai 10 minučių palaikome vandenyje, kad nesudegtų). Kepame ant grotelių po 3-4 min iš abiejų pusių.

Padažas
  1. Tradicinį satay padažą taip pat pagaminsite labai nesunkiai. Į puodą pilame šaukštą aliejaus, įkaitiname ir sudedame ruadonojo tailandietiško kario pastą. Ją pakepame kelias minutes. 

  2. Tuomet supilame kokosų pieną, riešutų sviestą, sojos padažą, cukrų ir viską verdame apie 10 minučių ant nedidelės kaitros, karts nuo karto pamaišydami. Padažas sutirštės ir bus paruoštas, kuomet į viršų išsiskirs kokoso aliejus. 

  3. Padažo gausis nemažai, tad dalį galima supilti į indą ir laikyti šaldytuve iki 2 savaičių. Prieš patiekiant jį beliks šiek tiek pašildyti ir išmaišyti.

Salotos
  1. Šie triušienos iešmeliai labai dera su paprastomis azijietiškomis salotomis.

  2. Agurką perpjauname išilgai ir šaukšteliu išimame sėklytes. Tuomet supjaustome pusžiedžiais ir beriame į indą.

  3. Į tą patį indą suberiame smulkintą čili papriką, kalendrą, laimo sultis ir sojos padažą. Viską išmaišome.

Total
8
Shares
Share 8
Share 0
Share 0
Share 0
Marius

Esu Marius. Mėgstu skaniai pavalgyti ir skaniai gaminti. Šis tinklaraštis tapo neatsiejama mano gyvenimo dalimi, tai patapo mano asmeninė receptų užrašų knygutė į kurią gula tik ypatingai kruopščiai atrinkti, suderinti ir skanūs receptai.

You May Also Like
tailandietiškas desertas - lipnūs ryžiai
Skaityti
  • 1 min
  • Azijietiški patiekalai
  • Desertai
  • Tailandietiški patiekalai
  • Visi receptai

Tailandietiški lipnūs ryžiai su kokosų pienu ir mangais

Skaityti
  • 1 min
  • Azijietiški patiekalai
  • Salotos
  • Tailandietiški patiekalai
  • Užkandžiai
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Azijietiškos salotos su pomelo greipfrutu

kengūriena
Skaityti
  • 1 min
  • Azijietiški patiekalai
  • Užkandžiai
  • Užkandžiai prie vyno
  • Visi receptai

Kengūrienos tataki su ponzu padažu

varlių šlaunelės su apelsinų padažu
Skaityti
  • 2 min
  • Azijietiški patiekalai
  • Prancūziški patiekalai
  • Visi receptai

Traškios varlių šlaunelės su saldžiarūgščiu padažu

azijietiškos salotos su ryžių makaronais
Skaityti
  • 2 min
  • Azijietiški patiekalai
  • Vietnamietiški patiekalai

Azijietiškos salotos su ryžių makaronais

vištienos biryani Malsena
Skaityti
  • 3 min
  • Indiški patiekalai
  • Pagrindiniai patiekalai
  • Visi receptai

Vištienos biryani – kvapnus, indiškas plovas

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Įvertinimas




Populiarūs receptai
  • orkaiteje kepta kalakuto krutinele
    Kalakuto krūtinėlė orkaitėje
    • 2018-01-25
  • Slyvu-pyragas-mazas
    Slyvų pyragas pagal The New York Times
    • 2017-08-29
  • Neapolietiska pica (maz)
    Neapolietiška pica
    • 2017-05-23
Social Links
Mano naujausias video receptas – naminiai ledai tik iš 4 ingredientų!!!
https://www.youtube.com/watch?v=q-qB8ykO3M8

Prenumeruoti

Užsiprenumeruokite naujausius receptus tiesiai į savo el. pašto dėžutę!

Kelios dienos L.A. Nesitikėjau, kad čia bus tiek veiklos, skanaus maisto ir tiek mažai laiko. Norėjosi apeiti viską, kažką suspėjome, labai daug ko nespėjome. Iš favoritų - the Broad (šiuolaikinio meno muziejus), Griffitho observatorija ir Korean BBQ. Labai nepatiko kamsčiai. 😀
Appearantly, body surfing is still too hard for me.😅
Monte Cristo sumuštinis su naminiu braškių džemu + sumuštinis su pomidorais. 🥪
Atostogos baigėsi laiku. Italija padarė savo - nujaučiu, kad su kiekviena atostogų savaite +1 kg. 🥲 Žiauriai pavargau nuo bulkų pusryčiams, bet nepavargau nuo picų, gellato po vakarienės, campari spritzų po 5 eur ir makaronų. 🍝 Per kelionę supratau, kad nesu didis jūros gėrybių mėgėjas. Valgyti galiu, skanu, bet nuo jų nebealpstu. 🤷‍♂️ Nežinau kas nutiko. Gal amžius daro savo - visgi jau 30. 😀 O šiaip Italija sužavėjo max. Keliavome po skurdų, nepopuliarų, bet žiauriai autentišką ir mažai išturistintą Italijos kraštą. 🤌Jei įdomu, mūsų maršrutas buvo toks: Bari - Matera - Monopoli - Ostuni - Salento regionas - Brindisi. Keliavome pagrinde traukiniais - labai patogu, nebrangu ir labai verta! 🛤Susisiekimas tarp miestų labai patogus, trumpi atstumai, o miesteliai savo grožiu vis nunešdavo stogą. Taip pat patiko itin draugiški vietiniai, mažai kitų keliautojų, padorios maisto ir gėrimų kainos. Tikėjomės, kad bus fainai, bet kad bus taip gerai tikrai nesitikėjome. Esame itin patenkinti savo atostogų pasirinkimu, Italija sužavėjo nerealiai! Jei kils kokių klausimų apie kelionę - drąsiai klauskite komentaruose, mielai atsakysiu. 🙏
Vietnamietiška pho. 🇻🇳🍜
Vietnamietiška pho. 🇻🇳🍜
Maisto Kelionės
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę

Input your search keywords and press Enter.