Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
Social Links
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę
6K
12K
0
Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
vietnamietiskos salotos su greipfrutais
  • Patiekalai per 20 min
  • Salotos
  • Užkandžiai
  • Vegetariški patiekalai
  • Vietnamietiški patiekalai
  • Visi receptai

Vietnamietiškos salotos su greipfrutais

  • 2018-06-04
  • 1 minute read
Total
0
Shares
0
0
0
0

vietnamietiskos salotos su greipfrutais

Šiandien jūsų dėmesiui – vietnamietiškos salotos, pavadinimu gỏi bưởi (pomelo salotos). Kaip ir priklauso pavadinimui, jos gaminamos iš pomelo greipfruto. Šis vaisius kilęs iš pietryčių Azijos ir yra ypatingai populiarus Vietname, kur vietiniai jį valgo apibarstydami aštria čili druska. Skirtingai nuo įprastų greipfrutų, didysis greipfrutas neturi šiems vaisiams būdingo kartumo, pasižymi saldumu ir lengvu rūgštumu. Nepaisant to, vaisiaus odelė yra karti ir ją reikia nulupti, paliekant tik minkštimą.

Gaila, tačiau šiuo sezono metu niekaip nesugebėjome surasti pomelo, tad teko tenkintis paprastais raudonaisiais greipfrutais, bet salotas vistiek suvalgėme akimirksniu, nes buvo žiauriai skanu.

vietnamietiskos salotos su greipfrutais
Spausdinti
Vietnamietiškos salotos su greipfrutais
Pasiruošimas
10 mins
Kepimo trukmė
10 mins
Ant stalo per
20 mins
 

Tradiciškai gaminamos su pomelo greipfrutu, tačiau šį kartą gaminome su raudonaisiais greipfrutais. Puikus, vasariškas receptas.

Pamaitins: 2
Energinė vertė: 258 kcal
Ingredientai
  • 1/2 pomelo greipfruto (arba du raudonieji greipfrutai)
  • 1 morka
  • 1/2 ilgavaisio agurko
  • 2 šaukštai skrudintų svogūnų
  • 2 šaukštai smulkintų žemės arba anakardžių riešutų
  • 1 nedidelė aitrioji paprika
  • 10 tigrinių krevečių
  • kelios šakelės šviežios mėtos
  • kelios šakelės šviežio baziliko
  • kelios šakelės šviežios kalendros
Padažo ingredientai:
  • 1 šaukštas žuvies padažo
  • 1 šaukštas laimo sulčių
  • 1 šaukštas vandens
  • 1 šaukštas palmių arba rudojo cukraus
  • 1 šaukštas sriracha padažo
Gamybos eiga
  1. Pirmiausia nulupame ir suplėšome greipfruto minkštimą (būtinai be odelės) kąsnio dydžio gabalėliais. Suverčiame į salotinę.

  2. Agurką perpjauname išilgai ir šaukštelio pagalba išimame sėklas. Tuomet agurką supjaustome pusžiedžiais arba juostelėmis. 

  3. Keptuvėje įkaitiname šlakelį alyvuogių arba kokosų aliejaus ir suberiame krevetes. Pabarstome šiek tiek druskos, pipirų ir kepame po 2-3 minutes iš abiejų pusių.

  4. Stambiai sutarkuojame morką ir kartu su pjaustytu agurku ir greipfruto gabalėliais suberiame į salotinę. Ten pat suberiame smulkintas prieskonines žoleles, smulkintus žemės riešutus, keptas krevetes ir skrudintus svogūnus. 

  5. Atskirame padaže sumaišome padažo ingredientus ir supilame ant salotų. Viską labai gerai išmaišome. Salotas patiekiame apibarstytas smulkinta aitriąja paprika.

Daugiau salotų receptų rasite čia

Total
0
Shares
Share 0
Share 0
Share 0
Share 0
Marius

Esu Marius. Mėgstu skaniai pavalgyti ir skaniai gaminti. Šis tinklaraštis tapo neatsiejama mano gyvenimo dalimi, tai patapo mano asmeninė receptų užrašų knygutė į kurią gula tik ypatingai kruopščiai atrinkti, suderinti ir skanūs receptai.

Related Topics
  • egzotiška
  • lengva
  • salotos
You May Also Like
burokų salotos
View Post
  • 2 min
  • Pavasariniai patiekalai
  • Salotos
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Orkaitėje keptų morkų ir burokų salotos su apelsinais

karštas šokoladas su imbieru
View Post
  • 1 min
  • Desertai
  • Patiekalai per 20 min
  • Visi receptai

Karštas šokoladas su imbieru

bandelės su kopūstais
View Post
  • 1 min
  • Kepiniai
  • Užkandžiai
  • Visi receptai

Mielinės bandelės su kopūstais

tortas su kava
View Post
  • 2 min
  • Desertai
  • Kepiniai
  • Visi receptai

Tortas su kavos putėsiais ir šveicariško morengo kremu

panakota su braškėmis
View Post
  • 2 min
  • Desertai
  • Visi receptai

Panakota su juodaisiai pipirais ir braškėmis

vegetariškas reuben sumuštinis
View Post
  • 2 min
  • Patiekalai per 20 min
  • Užkandžiai
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Vegetariškas sumuštinis su keptais grybais

4 comments
  1. PicosFanas parašė:
    2018-06-05 3:28

    O kam išimti agurko sėklas?

    Atsakyti
    1. Marius parašė:
      2018-06-06 15:22

      Agurko sėklas išimame, kadangi jose yra labai daug vandens. Be jų agurkas salotose tampa traškesnis ir gaivesnis. Taip pat, jei rūgštesnis ar sūresnis padažas, agurkas paleidžia daug vandens ir salotos gaunasi perdaug šlapios.:)

      Atsakyti
  2. Dalia parašė:
    2020-06-12 16:18

    O kuo butu galima pakeisti krevetes vegetariskam variantui?

    Atsakyti
    1. Marius parašė:
      2020-06-15 11:21

      Tofu, daugiau daržovių (brokolis, kalafijoras) ar kokie nors sojų kepsneliai. 🙂

      Atsakyti

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Įvertinimas




Populiarūs receptai
  • orkaiteje kepta kalakuto krutinele
    Kalakuto krūtinėlė orkaitėje
    • 2018-01-25
  • Neapolietiska pica (maz)
    Neapolietiška pica
    • 2017-05-23
  • Slyvu-pyragas-mazas
    Slyvų pyragas pagal The New York Times
    • 2017-08-29
Social Links
Mano naujausias video receptas – naminiai ledai tik iš 4 ingredientų!!!
https://www.youtube.com/watch?v=q-qB8ykO3M8

Prenumeruoti

Užsiprenumeruokite naujausius receptus tiesiai į savo el. pašto dėžutę!

Maisto Kelionės
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę

Input your search keywords and press Enter.