Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
Social Links
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę
6K
12K
Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
vietnamietiskos salotos su greipfrutais
  • Patiekalai per 20 min
  • Salotos
  • Užkandžiai
  • Vegetariški patiekalai
  • Vietnamietiški patiekalai
  • Visi receptai

Vietnamietiškos salotos su greipfrutais

  • 2018-06-04
  • 1 min. skaitymo
Total
26
Shares
26
0
0
0

vietnamietiskos salotos su greipfrutais

Šiandien jūsų dėmesiui – vietnamietiškos salotos, pavadinimu gỏi bưởi (pomelo salotos). Kaip ir priklauso pavadinimui, jos gaminamos iš pomelo greipfruto. Šis vaisius kilęs iš pietryčių Azijos ir yra ypatingai populiarus Vietname, kur vietiniai jį valgo apibarstydami aštria čili druska. Skirtingai nuo įprastų greipfrutų, didysis greipfrutas neturi šiems vaisiams būdingo kartumo, pasižymi saldumu ir lengvu rūgštumu. Nepaisant to, vaisiaus odelė yra karti ir ją reikia nulupti, paliekant tik minkštimą.

Gaila, tačiau šiuo sezono metu niekaip nesugebėjome surasti pomelo, tad teko tenkintis paprastais raudonaisiais greipfrutais, bet salotas vistiek suvalgėme akimirksniu, nes buvo žiauriai skanu.

vietnamietiskos salotos su greipfrutais
Spausdinti
Vietnamietiškos salotos su greipfrutais
Pasiruošimas
10 mins
Kepimo trukmė
10 mins
Ant stalo per
20 mins
 

Tradiciškai gaminamos su pomelo greipfrutu, tačiau šį kartą gaminome su raudonaisiais greipfrutais. Puikus, vasariškas receptas.

Pamaitins: 2
Energinė vertė: 258 kcal
Ingredientai
  • 1/2 pomelo greipfruto (arba du raudonieji greipfrutai)
  • 1 morka
  • 1/2 ilgavaisio agurko
  • 2 šaukštai skrudintų svogūnų
  • 2 šaukštai smulkintų žemės arba anakardžių riešutų
  • 1 nedidelė aitrioji paprika
  • 10 tigrinių krevečių
  • kelios šakelės šviežios mėtos
  • kelios šakelės šviežio baziliko
  • kelios šakelės šviežios kalendros
Padažo ingredientai:
  • 1 šaukštas žuvies padažo
  • 1 šaukštas laimo sulčių
  • 1 šaukštas vandens
  • 1 šaukštas palmių arba rudojo cukraus
  • 1 šaukštas sriracha padažo
Gamybos eiga
  1. Pirmiausia nulupame ir suplėšome greipfruto minkštimą (būtinai be odelės) kąsnio dydžio gabalėliais. Suverčiame į salotinę.

  2. Agurką perpjauname išilgai ir šaukštelio pagalba išimame sėklas. Tuomet agurką supjaustome pusžiedžiais arba juostelėmis. 

  3. Keptuvėje įkaitiname šlakelį alyvuogių arba kokosų aliejaus ir suberiame krevetes. Pabarstome šiek tiek druskos, pipirų ir kepame po 2-3 minutes iš abiejų pusių.

  4. Stambiai sutarkuojame morką ir kartu su pjaustytu agurku ir greipfruto gabalėliais suberiame į salotinę. Ten pat suberiame smulkintas prieskonines žoleles, smulkintus žemės riešutus, keptas krevetes ir skrudintus svogūnus. 

  5. Atskirame padaže sumaišome padažo ingredientus ir supilame ant salotų. Viską labai gerai išmaišome. Salotas patiekiame apibarstytas smulkinta aitriąja paprika.

Daugiau salotų receptų rasite čia

Total
26
Shares
Share 26
Share 0
Share 0
Share 0
Marius

Esu Marius. Mėgstu skaniai pavalgyti ir skaniai gaminti. Šis tinklaraštis tapo neatsiejama mano gyvenimo dalimi, tai patapo mano asmeninė receptų užrašų knygutė į kurią gula tik ypatingai kruopščiai atrinkti, suderinti ir skanūs receptai.

Related Topics
  • egzotiška
  • lengva
  • salotos
You May Also Like
burokų salotos
Skaityti
  • 2 min
  • Pavasariniai patiekalai
  • Salotos
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Orkaitėje keptų morkų ir burokų salotos su apelsinais

karštas šokoladas su imbieru
Skaityti
  • 1 min
  • Desertai
  • Patiekalai per 20 min
  • Visi receptai

Karštas šokoladas su imbieru

bandelės su kopūstais
Skaityti
  • 1 min
  • Kepiniai
  • Užkandžiai
  • Visi receptai

Mielinės bandelės su kopūstais

tortas su kava
Skaityti
  • 2 min
  • Desertai
  • Kepiniai
  • Visi receptai

Tortas su kavos putėsiais ir šveicariško morengo kremu

panakota su braškėmis
Skaityti
  • 2 min
  • Desertai
  • Visi receptai

Panakota su juodaisiai pipirais ir braškėmis

vegetariškas reuben sumuštinis
Skaityti
  • 2 min
  • Patiekalai per 20 min
  • Užkandžiai
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Vegetariškas sumuštinis su keptais grybais

omentarai
  1. PicosFanas parašė:
    2018-06-05 3:28

    O kam išimti agurko sėklas?

    Atsakyti
    1. Marius parašė:
      2018-06-06 15:22

      Agurko sėklas išimame, kadangi jose yra labai daug vandens. Be jų agurkas salotose tampa traškesnis ir gaivesnis. Taip pat, jei rūgštesnis ar sūresnis padažas, agurkas paleidžia daug vandens ir salotos gaunasi perdaug šlapios.:)

      Atsakyti
  2. Dalia parašė:
    2020-06-12 16:18

    O kuo butu galima pakeisti krevetes vegetariskam variantui?

    Atsakyti
    1. Marius parašė:
      2020-06-15 11:21

      Tofu, daugiau daržovių (brokolis, kalafijoras) ar kokie nors sojų kepsneliai. 🙂

      Atsakyti

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Įvertinimas




Populiarūs receptai
  • orkaiteje kepta kalakuto krutinele
    Kalakuto krūtinėlė orkaitėje
    • 2018-01-25
  • Slyvu-pyragas-mazas
    Slyvų pyragas pagal The New York Times
    • 2017-08-29
  • Neapolietiska pica (maz)
    Neapolietiška pica
    • 2017-05-23
Social Links
Mano naujausias video receptas – naminiai ledai tik iš 4 ingredientų!!!
https://www.youtube.com/watch?v=q-qB8ykO3M8

Prenumeruoti

Užsiprenumeruokite naujausius receptus tiesiai į savo el. pašto dėžutę!

Kelios dienos L.A. Nesitikėjau, kad čia bus tiek veiklos, skanaus maisto ir tiek mažai laiko. Norėjosi apeiti viską, kažką suspėjome, labai daug ko nespėjome. Iš favoritų - the Broad (šiuolaikinio meno muziejus), Griffitho observatorija ir Korean BBQ. Labai nepatiko kamsčiai. 😀
Appearantly, body surfing is still too hard for me.😅
Monte Cristo sumuštinis su naminiu braškių džemu + sumuštinis su pomidorais. 🥪
Atostogos baigėsi laiku. Italija padarė savo - nujaučiu, kad su kiekviena atostogų savaite +1 kg. 🥲 Žiauriai pavargau nuo bulkų pusryčiams, bet nepavargau nuo picų, gellato po vakarienės, campari spritzų po 5 eur ir makaronų. 🍝 Per kelionę supratau, kad nesu didis jūros gėrybių mėgėjas. Valgyti galiu, skanu, bet nuo jų nebealpstu. 🤷‍♂️ Nežinau kas nutiko. Gal amžius daro savo - visgi jau 30. 😀 O šiaip Italija sužavėjo max. Keliavome po skurdų, nepopuliarų, bet žiauriai autentišką ir mažai išturistintą Italijos kraštą. 🤌Jei įdomu, mūsų maršrutas buvo toks: Bari - Matera - Monopoli - Ostuni - Salento regionas - Brindisi. Keliavome pagrinde traukiniais - labai patogu, nebrangu ir labai verta! 🛤Susisiekimas tarp miestų labai patogus, trumpi atstumai, o miesteliai savo grožiu vis nunešdavo stogą. Taip pat patiko itin draugiški vietiniai, mažai kitų keliautojų, padorios maisto ir gėrimų kainos. Tikėjomės, kad bus fainai, bet kad bus taip gerai tikrai nesitikėjome. Esame itin patenkinti savo atostogų pasirinkimu, Italija sužavėjo nerealiai! Jei kils kokių klausimų apie kelionę - drąsiai klauskite komentaruose, mielai atsakysiu. 🙏
Vietnamietiška pho. 🇻🇳🍜
Vietnamietiška pho. 🇻🇳🍜
Maisto Kelionės
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę

Input your search keywords and press Enter.