Šiandien tęsiame mūsų indiškų patiekalų rubriką ir siūlome pasipildyti savo prieskonių atsargas, nes šiam receptui jų reikia tikrai nemažai, tačiau pamatysit – bus verta!
Nepaisant savo indiškos kilmės, vištienos tikka masala kartais vadinamas Britanijos nacionaliniu patiekalu. Britai teigia, kad tai yra jų antras labiausiai mėgstamas užsienio virtuvės patiekalas, kurį jie dažnai gamina namuose. Nors tikka masala gali turėti daugybę padažo receptų, tačiau šis mums pasirodė lengviausias ir gardžiausias, dėl to siūlome išmėginti ir jums.
Paragaukite ir nustebkite. Indiška klasika jūsų virtuvėje visai nesunkiai.
- 1 šaukštelis kumino sėklų
- 3 lauro lapai
- 4 kardamono ankštys
- 5 gvazdikėliai
- 1 šaukštelis cinamono (arba viena žievelė)
- 2 svogūnai
- 1/2 nedidelio čili pipiro
- 3 česnako skiltelės
- 1 cm imbiero šaknies
- 6 prinokę pomidorai
- 4 šaukštai pomidorų pastos
- 1 šaukštelis maltos kalendros
- 1 šaukštelis džiovintų maltų čili pipirų
- 1 šaukštelis garam masala prieskonių
- 1/2 šaukštelio ciberžolės
- 1 žalia paprika
- 50 ml grietinėlės
- 50 g anakardžių
- 50 ml pieno
- 150 g natūralaus jogurto
- 1/2 šaukštelio ciberžolės
- 1 šaukštelio džiovintų maltų čili pipirų
- 1/2 šaukštelio garam masala prieskonių
- 1 šaukštelio druskos
- 4 česnako skiltelės
- 1 cm imbiero šaknies
- šlakelio saulėgražų aliejaus
- 800 g vištienos file
Inde sumaišome marinato prieskonius su jogurtu, aliejumi, smulkintu česnaku ir tarkuotu imbieru. Vištieną supjaustome 1 cm dydžio kūbėliais ir, gerai išmaišę, paliekame nakčiai šaldytuve (arba bent 2 valandas).
Taip pat atskirame inde sumaišome anakardžius su pienu ir laikome šaldytuve tol, kol marinuosis vištiena.
Kuomet mėsa išsimarinuoja, kepimo skardą ištepame aliejumi, joje išdėliojame vištienos gabalėlius ir kepame 200 laipsnių orkaitėje 20-25 minutes.
Į didelį puodą pilame šiek tiek daržovių aliejaus. Taip pat beriame kumino sėklas, lauro lapus, kardamoną, gvazdikėlius ir cinamoną. Puodą statome ant vidutinės kaitros ir pora minučių pakaitiname, kol pasklinda prieskonių aromatas (2-3 min).
Į tą patį puodą dedame smulkiai pjaustytus svogūnus ir čili pipirą. Kepame 5 minutes, kol svogūnai šiek tiek paskrunda. Tuomet dedame smulkintą česnaką ir sutarkuotą imbierą. Pakepame dar kelias minutes.
Po to stambiai supjaustome pomidorus (smulkiai nereikia, nes kepdami jie patys sukris) ir verčiame į puodą su svogūnais ir prieskoniais. Dedame pomidorų pastą, uždengiame ir verdame 15 minučių, karts nuo karto pamaišydami.
Po 15 minučių pomidorai turėtų būti gerokai suskydę. Tuomet beriame maltą kalendrą, džiovintus maltus čili pipirus, garam masala prieskonius, ciberžolę. Labai gerai išmaišome ir dedame jau iškepusią vištieną, kūbeliais pjaustytą čili papriką ir grietinėlę.
Išmirkusius riešutus su pienu sumalame blenderiu, kad gautume košytę ir suverčiame į bendrą puodą. Viską labai gerai išmaišome ir patiekiame.