Nuvykus į pietryčių Aziją, šis patiekalas tiesiog vadintųsi satay. Vietoje triušienos gali būti naudojama kitokia mėsa, tačiau triušiena mums patinka nes yra labai sveika, neapsunkinanti ir labai lengvai paruošiama mėsa. Taip pat norime pasidžiaugti, kad ja prekiauja jau nemažai prekybos centrų! Sugrįštant prie pačio recepto, tai buvo tikrai gardūs mėsos iešmeliai. Mėsą marinavome egzotiškame marinate, kurio didžiąją dalį sudarę svogūnai. Kepant kvapas buvo tiesiog tobulas, o juos kepėme ant grotelių. Iešmelius patiekėme su tradiciniu riešutų sviesto padažu, kuris buvo to-bu-las.
Receptui rinkomės “Lapino puota” triušienos produkciją. Šiam receptui galite naudoti tiek triušienos filė juosteles, tiek kumpelius. Taip pat mėsą rekomenduojame marinuoti bent 12 valandų, kad pajaustumėte tikrą Azijos skonį.
Kepti iešmeliai ant grotelių azijietiškai. Patiekiame su gardžiu riešutų sviesto padažu.
- 400 g triušienos kumpelių (arba filė. Naudojome "Lapino puota" produkciją)
- 2 nedideli svogūnai
- 1 citrinžolė
- 2 skiltelės česnako
- 2 šaukšteliai ciberžolės
- 1 šaukštelis maltos kalendros
- 1 čili paprika
- 2 šaukštai cukraus
- 3 šaukštai aliejaus
- 1 skardinė kokosų pieno
- 4 šaukštai riešutų sviesto
- 2 šaukštai sojos padažo
- 1 šaukštas cukraus
- 1 šaukštas raudonojo tailandietiško kario pastos
- 1 agurkas
- 1 čili paprika
- šiek tiek šviežios kalendros
- 1 šaukštas sojos padažo
- 2 laimų sultys
Į maisto trintuvą (blenderį) sudedame svogūnus, česnaką, citrinžolę, ciberžolę, čili papriką, maltą kalendrą, cukrų ir aliejų. Viską sutriname iki vientisos masės. Jei trūksta skystumo, pilame kelis šaukštus vandens.
Triušieną supjaustome 1 centimetro pločio juostelėmis ir užpilame marinatu. Rekomenduojame marinuoti bent 8 valandas.
Išsimarinavusias triušienos juosteles išilgai sumauname ant bambukinių iešmelių (iešmelius prieš tai 10 minučių palaikome vandenyje, kad nesudegtų). Kepame ant grotelių po 3-4 min iš abiejų pusių.
Tradicinį satay padažą taip pat pagaminsite labai nesunkiai. Į puodą pilame šaukštą aliejaus, įkaitiname ir sudedame ruadonojo tailandietiško kario pastą. Ją pakepame kelias minutes.
Tuomet supilame kokosų pieną, riešutų sviestą, sojos padažą, cukrų ir viską verdame apie 10 minučių ant nedidelės kaitros, karts nuo karto pamaišydami. Padažas sutirštės ir bus paruoštas, kuomet į viršų išsiskirs kokoso aliejus.
Padažo gausis nemažai, tad dalį galima supilti į indą ir laikyti šaldytuve iki 2 savaičių. Prieš patiekiant jį beliks šiek tiek pašildyti ir išmaišyti.
Šie triušienos iešmeliai labai dera su paprastomis azijietiškomis salotomis.
Agurką perpjauname išilgai ir šaukšteliu išimame sėklytes. Tuomet supjaustome pusžiedžiais ir beriame į indą.
Į tą patį indą suberiame smulkintą čili papriką, kalendrą, laimo sultis ir sojos padažą. Viską išmaišome.