Taigi, kurį laiką girdėjau daug gerų atsiliepimų ir aimanavimų, koks tai nuostabus patiekalas. Bet vis pagalvodavau, kad makaronai su sūriu ir pipirais bus tikrai ne mano skonio. Makaronų patiekaluose man reikia mėsos, daržovių, alyvuogių ir sodrių padažų. Dėl šios priežastis makaronai su pipirais ir sūriu, arba tiesiog Cacio e Pepe, buvo vis atidėliojami, nes maniau, kad trūks šiame patiekale skonio, tačiau klydau, tikrai žiauriai klydau. Patiekalas juokingai paprastas, skonis – wow, ingredientai – na, kokie čia ingredientai: makaronai, sviestas, pipirai ir šiek tiek sūrio, bet patiekalas tikrai nuostabaus skonio.
Tai receptas, kuris savo paprastumu ir skoniu tikrai nurungia kitus labai populiarius makaronus. Beje, tai labai senas patiekalas, kurio ištakos siekia dar senovės Romos imperijos laikus!
Tiesiog WOW. Nuo šiol tai mūsų patys skaniausi spagečiai.
- 200 g spagečių
- 4 šaukštai alyvuogių aliejaus
- 2 šaukštai sviesto
- 1 šaukštas stambiai maltų juodų pipirų (rekomenduojame naudoti pipirų malūnėlį)
- šiek tiek pecorino ar parmezano sūrio (labai labai rekomenduojame pecorino)
- šiek tiek druskos
Keptuvėje ant žemos kaitros įkaitiname alyvuogių aliejų ir suberiame stambiai maltus juodus pipirus.
Kepame kelias minutes, kol pipirai pradeda spragsėti ir nuimame nuo kaitros.
Tuo pačiu metu pasūdytame vandenyje išverdame spagečius.
Kuomet makaronai išverda, į keptuvę pilame 4 šaukštus vandens, kuriame virė makaronai. Šis vanduo krakmolingas ir padės padažui sutirštėti.
Keptuvę sugrąžiname ant vidutinės kaitros, į ją dedame sviestą, tarkuotą sūrį ir nukoštus išvirusius makaronus (pasiliekame dar šiek tiek vandens - jo gali prireikti). Viską gerai išmaišome ir kaitiname, kol išvirs sūris ir padažas apsivels apie makaronus. Jei trūksta drėgnumo - pilame dar kelis šaukštus vandens, kuriame virė spagečiai.
Patiekiame su tarkuotu sūriu ir pagardiname druska bei pipirais.