Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
Social Links
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę
6K
12K
0
Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
  • Pagrindiniai patiekalai
  • Prancūziški patiekalai
  • Visi receptai

Antienos salotos su keptomis kriaušėmis

  • 2019-02-11
  • 2 minute read
Total
0
Shares
0
0
0
0

Prisipažinsime, ilgą laiką vengėme antienos, nes ji visuomet atrodė tokia komplikuota. Ją ragaudavome retai, mėsa dažnai būdavo perkepusi, o paruošti patys nemokėdavome ir nesidomėdavome. Žodžiu – vienos bėdos. Tačiau nuo mūsų paskutinio recepto – ‘anties krūtinėle apelsinų padaže‘ daug kas pasikeitė!

Galima sakyti, pavyko ištobulinti kepimo techniką, kuri garantuoja ypač sultingą ir skanią anties krūtinėlę su traškia, neriebia odele. Šiame patiekale būtent tai ir atkartojome. Kalbant apie patį patiekalą – jis atrodo pakankamai paprastas, tačiau jei jį patieksite gražioje lėkštėje kaipmat taps šventiniu ir, galbūt, tiks net ir Šv. Valentino dienos vakarienei! Juk antiena šiame patiekale yra tikra žvaigždė! Neužgožkite jos ir mėgaukitės tikrai skania mėsyte. Beje, jei ieškosite skanios antienos – būtinai peržvelkite ‘Lapino Puota‘ asortimentą. Mums su jais visuomet sekasi!

Antienos salotos
Spausdinti
Antienos salotos su keptomis kriaušėmis
Pasiruošimas
10 mins
Kepimo trukmė
25 mins
Ant stalo per
35 mins
 

Nors tai ir pakankamai paprastas receptas, tačiau jį gražiai patiekus kaipmat taps tikrai šventiniu!

Pamaitins: 2
Ingredientai
  • 2 anties krūtinėlės
  • 1 kriaušė
  • 50 g lukštentų pistacijų
  • 1/2 ilgavaisio agurko
  • 100 g sultenės ar mėgstamo salotų mišinio
Padažo ingredientai:
  • 1 šaukštelis dižono garstyčių
  • 3 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 1 šaukštas raudono vyno actos
  • 1 česnako skiltelė
  • šiek tiek druskos ir pipirų
Gamybos eiga
  1. Prieš kepant anties krūtinėlę labai svarbu ją palaikyti kambario temperatūroje bent 30-60 min. Kuomet mėsa ‘apsipranta’, įkaitiname keptuvę iki vidutinės kaitros ir pilame šlakelį alyvuogių aliejaus.

  2. Prieš dedant mėsą į keptuvę rekomenduojame padaryti odelėje kelis įpjovimus ir pabarstyti žiupsneliu druskos – padarius šiuos žingsnelius po oda esantys riebalai lengviau ištekės, tad odelė gausis traški. 

  3. Antieną keptuvėje kepame tik ant vienos pusės 7-8 minutes. Jei pastebite, kad keptuvėje susirinko labai daug riebalų – juos galite išpilti (tik neišmesti!) ir mėsa skrus lengviau ir gražiau. 

  4. Kuomet antienos oda apskrunda – su visa keptuve arba su kepimo indu pašauname į 200 laipsnių orkaitę 8-9 minutėms.

  5. Kol pagrindinis patiekalo ingredientas kepa – pasiruošiame padažą. Inde sumaišome garstyčias, aliejų, vyno actą ir smulkintą česnako skiltelę. Taip pat pagardiname druska, pipirais ir šiek tiek paplakame su šluotele, kad padažas taptų vienalytis. Štai ir gavome labai paprastą vinegretą!

  6. Po to skiltelėmis supjaustome kriaušes ir apkepame jas keptuvėje po 3-4 minutes iš abiejų pusių. Šiam reikalui labiausiai tinka grill keptuvė, bet jei neturite – ne problema. 

  7. Galiausiai išilgai perpjauname agurką, išskobiame sėklas ir supjaustome norimos formos gabalėliais.

  8. Kuomet antiena iškepa – ištraukiame iš orkaitės, išimame iš kepimo indo ir leidžiame ‘pailsėti’ 10-15 min. Jokiu būdu nepuolame pjaustyti, nes ištekės mėsos sultys ir ji taps sausa.

  9. Mėsą supjaustome plonomis juostelėmis, sumaišome dideliame inde su salotomis, agurkais, pistacijomis, keptomis kriaušėmis ir padažu (prieš pildami padažą jį šiek tiek pramaišome). Tiekiame pačioje gražiausioje savo lėkštėje, pagardiname druska ir pipirais. 

Total
0
Shares
Share 0
Share 0
Share 0
Share 0
Marius

Esu Marius. Mėgstu skaniai pavalgyti ir skaniai gaminti. Šis tinklaraštis tapo neatsiejama mano gyvenimo dalimi, tai patapo mano asmeninė receptų užrašų knygutė į kurią gula tik ypatingai kruopščiai atrinkti, suderinti ir skanūs receptai.

You May Also Like
burokų salotos
View Post
  • 2 min
  • Pavasariniai patiekalai
  • Salotos
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Orkaitėje keptų morkų ir burokų salotos su apelsinais

karštas šokoladas su imbieru
View Post
  • 1 min
  • Desertai
  • Patiekalai per 20 min
  • Visi receptai

Karštas šokoladas su imbieru

bandelės su kopūstais
View Post
  • 1 min
  • Kepiniai
  • Užkandžiai
  • Visi receptai

Mielinės bandelės su kopūstais

tortas su kava
View Post
  • 2 min
  • Desertai
  • Kepiniai
  • Visi receptai

Tortas su kavos putėsiais ir šveicariško morengo kremu

panakota su braškėmis
View Post
  • 2 min
  • Desertai
  • Visi receptai

Panakota su juodaisiai pipirais ir braškėmis

vegetariškas reuben sumuštinis
View Post
  • 2 min
  • Patiekalai per 20 min
  • Užkandžiai
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Vegetariškas sumuštinis su keptais grybais

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Įvertinimas




Populiarūs receptai
  • orkaiteje kepta kalakuto krutinele
    Kalakuto krūtinėlė orkaitėje
    • 2018-01-25
  • Neapolietiska pica (maz)
    Neapolietiška pica
    • 2017-05-23
  • Slyvu-pyragas-mazas
    Slyvų pyragas pagal The New York Times
    • 2017-08-29
Social Links
Mano naujausias video receptas – naminiai ledai tik iš 4 ingredientų!!!
https://www.youtube.com/watch?v=q-qB8ykO3M8

Prenumeruoti

Užsiprenumeruokite naujausius receptus tiesiai į savo el. pašto dėžutę!

Maisto Kelionės
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę

Input your search keywords and press Enter.