Prisipažinsime, ilgą laiką vengėme antienos, nes ji visuomet atrodė tokia komplikuota. Ją ragaudavome retai, mėsa dažnai būdavo perkepusi, o paruošti patys nemokėdavome ir nesidomėdavome. Žodžiu – vienos bėdos. Tačiau nuo mūsų paskutinio recepto – ‘anties krūtinėle apelsinų padaže‘ daug kas pasikeitė!
Galima sakyti, pavyko ištobulinti kepimo techniką, kuri garantuoja ypač sultingą ir skanią anties krūtinėlę su traškia, neriebia odele. Šiame patiekale būtent tai ir atkartojome. Kalbant apie patį patiekalą – jis atrodo pakankamai paprastas, tačiau jei jį patieksite gražioje lėkštėje kaipmat taps šventiniu ir, galbūt, tiks net ir Šv. Valentino dienos vakarienei! Juk antiena šiame patiekale yra tikra žvaigždė! Neužgožkite jos ir mėgaukitės tikrai skania mėsyte. Beje, jei ieškosite skanios antienos – būtinai peržvelkite ‘Lapino Puota‘ asortimentą. Mums su jais visuomet sekasi!
Nors tai ir pakankamai paprastas receptas, tačiau jį gražiai patiekus kaipmat taps tikrai šventiniu!
- 2 anties krūtinėlės
- 1 kriaušė
- 50 g lukštentų pistacijų
- 1/2 ilgavaisio agurko
- 100 g sultenės ar mėgstamo salotų mišinio
- 1 šaukštelis dižono garstyčių
- 3 šaukštai alyvuogių aliejaus
- 1 šaukštas raudono vyno actos
- 1 česnako skiltelė
- šiek tiek druskos ir pipirų
Prieš kepant anties krūtinėlę labai svarbu ją palaikyti kambario temperatūroje bent 30-60 min. Kuomet mėsa ‘apsipranta’, įkaitiname keptuvę iki vidutinės kaitros ir pilame šlakelį alyvuogių aliejaus.
Prieš dedant mėsą į keptuvę rekomenduojame padaryti odelėje kelis įpjovimus ir pabarstyti žiupsneliu druskos – padarius šiuos žingsnelius po oda esantys riebalai lengviau ištekės, tad odelė gausis traški.
Antieną keptuvėje kepame tik ant vienos pusės 7-8 minutes. Jei pastebite, kad keptuvėje susirinko labai daug riebalų – juos galite išpilti (tik neišmesti!) ir mėsa skrus lengviau ir gražiau.
Kuomet antienos oda apskrunda – su visa keptuve arba su kepimo indu pašauname į 200 laipsnių orkaitę 8-9 minutėms.
Kol pagrindinis patiekalo ingredientas kepa – pasiruošiame padažą. Inde sumaišome garstyčias, aliejų, vyno actą ir smulkintą česnako skiltelę. Taip pat pagardiname druska, pipirais ir šiek tiek paplakame su šluotele, kad padažas taptų vienalytis. Štai ir gavome labai paprastą vinegretą!
Po to skiltelėmis supjaustome kriaušes ir apkepame jas keptuvėje po 3-4 minutes iš abiejų pusių. Šiam reikalui labiausiai tinka grill keptuvė, bet jei neturite – ne problema.
Galiausiai išilgai perpjauname agurką, išskobiame sėklas ir supjaustome norimos formos gabalėliais.
Kuomet antiena iškepa – ištraukiame iš orkaitės, išimame iš kepimo indo ir leidžiame ‘pailsėti’ 10-15 min. Jokiu būdu nepuolame pjaustyti, nes ištekės mėsos sultys ir ji taps sausa.
Mėsą supjaustome plonomis juostelėmis, sumaišome dideliame inde su salotomis, agurkais, pistacijomis, keptomis kriaušėmis ir padažu (prieš pildami padažą jį šiek tiek pramaišome). Tiekiame pačioje gražiausioje savo lėkštėje, pagardiname druska ir pipirais.