Esu labai didelis azijietiškų makaronų mėgėjas ir jų visuomet turiu namuose. Šią savaitę LIDL’e kaiptik pasipildžiau atsargas (nes vyksta Azijos produktų dienos), o vakarienei pasigaminau šias labai vasariškas azijietiško stiliaus salotas. Valgydamas pamaniau, kad šiuo metu yra pats laikas gaminti šį patiekalą, kadangi jose gali nugulti nemažai mamų, tetų ir kitų giminių pridovanotų sodo gėrybių (agurkai, morkos, paprikos, svogūnų laiškai, bazilikas, mėta, čili pipirai, kalendra, česnakas).
Patiekalas tikrai nesudėtingas, tačiau labai skanus ir gaivus. Žinoma, čia neapsieisite be kelių Azijos virtuvėms būdingų padažų, tačiau patikėkite – tikrai verta investuoti kelis eurus. Be to, padažus tikrai galėsite panaudoti kitiems patiekalams. Šias salotas patiekiau su paniruotu ir apkeptu tofu, tačiau salotas tikrai galite valgyti ir su ant grotelių kepta mėsa ar net kaip užkandį, nes yra pakankamai sočios.
Labai vasariškos ir gaivios salotos. Galima valgyti vienas, bet ir puikiai tinka su ant grotelių keptais kepsniais!
- 100 g ryžių makaronų
- 2 morkos
- 2 agurkai
- 3 svogūno laiškai
- 1/2 raudonos paprikos
- 5-6 šakelės šviežios kalendros
- 3-4 šakelės šviežio baziliko
- 3-4 šakelės šviežios mėtos
- šiek tiek skrudintų žemės riešutų
- 2 šaukštai cukraus
- 2 šaukštai žuvies padažo
- 1 laimo sultys
- 5 šaukštai vandens
- 2 česnako skiltelės
- 1/2 čili pipiro
- 1 pakuotė tofu
- 2 šaukštai džiūvėsėlių (rekomenduoju panko)
- 2 šaukštai sezamo sėklų
- 1/2 šaukštelio čili miltelių
- 2 šaukštai sojos padažo
- 2 šaukštai ryžių acto
- 1 šaukštas tamsaus sojos padažo
Pirmiausia išverdame ryžių makaronus (4 min), juos nukošiame, praskalaujame šaltu vandeniu ir pašlakstome aliejumi, kad nesuliptų.
Morkas, agurkus (be seklyčių) ir paprikas supjaustome plonomis juostelėmis. Susmulkiname mėtos ir baziliko lapelius, šviežią kalendrą bei skrudintus žemės riešutus. Viską sumaišome inde kartu su išvirusiais ryžių makaronais.
Pasigaminame padažą. Sumaišome cukrų, žuvies padažą, laimo sultis, smulkintas česnako skilteles ir smulkintą čili pipirą su 5 šaukštais vandens. Padažą maišome, kol ištirpsta cukrus. Padažą užpilame ant salotų ir viską labai gerai išmaišome.
Gaminame apkeptą tofu. Inde sumaišome sojos padažą su ryžių actu ir tamsiu sojos padažu.
Lėkštėje sumaišome džiūvėsėlius su sezamo sėklomis ir čili milteliais.
Tofu perpjauname išilgai, kruopščiai nusausiname popieriniu rankšluosčiu. Merkiame į sojos/ryžių acto marinatą, tada į džiūvėsėlių/sezamo sėklų mišinį (šiek tiek paspaudžiame, kad gerai priliptų).
Paniruotą tofu kepame keptuvėje ant šlakelio aliejaus po 2 minutes iš abiejų pusių.
Salotas patiekiame lėkštėje kartu su smulkintais svogūnų laiškais, laimo skiltele ir keptu tofu.
Jei nemėgstate tofu – šias salotas galima valgyti ir su mėsos/paukštienos kepsniais.
#reklama #lidlpartnerystė