Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
Social Links
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę
6K
12K
Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
daržovių maltinukai
  • Indiški patiekalai
  • Užkandžiai
  • Visi receptai

Daržovių maltinukai (indiški)

  • 2016-04-04
  • 2 min. skaitymo
Total
0
Shares
0
0
0
0

daržovių maltinukaiŠį receptą atradome visai atsitiktinai, kuomet ieškojome alternatyvos mėsos kotletams. Šis patiekalas praturtins jūsų racioną daržovėmis ir nustebins skonių gausa. Patiekale jaučiami indiški prieskoniai ir aromatai, bet ne per stipriai, todėl šie daržovių maltinukai taip pat tiks ir lietuviško skonio megėjams.

Jums reikės (2-3 porcijos)

  • 500g virtų bulvių;
  • 100g virtų morkų;
  • 70g apvirtų žalių žirnelių (mes naudojome šaldytus);
  • 1/2 svogūno;
  • 1 skiltelės česnako;
  • 1 šaukštelio tarkuoto imbiero;
  • 1 šaukštelio  maltų čili pipirų;
  • 1/2 šaukštelio “Garam masala” prieskonių;
  • 1/2 šaukštelio maltos kalendros;
  • Druskos ir pipirų pagal skonį;
  • Kelių šlakelių citrinos;
  • Džiūvėsėlių;
  • Aliejaus;
  • Poros šaukštų miltų ir šlakelio vandens.

Gaminimo eiga

Vos tik bulvės ir kitos daržovės išverda, jas išimame iš vandens ir leidžiame išdžiūti ir pilnai atvėsti. Nulupame ataušusias daržoves. Į vieną indą dedame virtas, nuluptas bulves ir jas sutriname bulvių grūstuve. Morkas supjaustome kubeliais ir beriame į merlę kartu su žirneliais. Įvyniotas daržoves gerai išspaudžiame, kad jose liktų kiek įmanoma mažiau skysčio.

Į keptuvę pilame šiek tiek aliejaus, tik ne per daug, nes mūsų daržovių maltinukai gali gautis per trapūs. Tuomet į keptuvę beriame kūbeliais pjaustytą svogūną ir leidžiame jam pakepti. Dedame smulkintą česnaką, tarkuotą imbierą ir vėl kelias minutes viską pakepame, sumažinę temperatūrą. Tada į keptuvę keliauja likusieji pireskoniai: čili pipirai, “Garam masala”, malta kalendra – ir viskas kartu kepa dar kelias minutėles. Žinoma, nepamirštame visko dažnai maišyti. Į keptuvę belieka suberti išvirtas ir gerai nuspaustas (nusausintas) morkas ir žirnelius, taip pat beriame šiek tiek druskos ir juodų maltų pipirų. Visą šia prieskoniuotą daržovienę kepame kokias 5-7 minutes (viskas turi pasidaryti sausoka, kad neliktų skysčių) ir viską maišom maišom maišom. Daržovėms iškepus jas dedame į indą su trintomis virtomis bulvėmis ir viską gerai išmaišome rankomis, įspaudžiame šiek tiek citrinos sulčių, įberiame porą šaukštų džiūvėsėlių ir paminkome šią daržovių tešlą. Jei ji per šlapia, dedame dar džiūvėsėlių. Dabar belieka suformuoti maltinukus – čia jau galite pasitelkti savo fantaziją teik dydžio, tiek maltinukų formos atžvilgiu.

Daržovių maltinukai apvoliojami džiūvėsėliuose, bet kad jie prie jų liptų, reikia pasigaminti šį mišinį: į indą beriame porą šaukštų miltų ir pilame šiek tiek vandens (mišinys turėtų būti šiek tiek skystesnis nei lietinių blynų tešla). Viską išmaišome, kad neliktų gumulėlių ir voliojame suformuotus kotletus jame, tada dedame į lėkštę su džiūvėsėliais ir į keptuvę su aliejumi. Kepame iš abiejų pusių po porą minučių, kol gražiai apskrus. Juos iškepus, dedame ant lekštės su virtuvinių popieriumi, kad pasišalintų dalis aliejaus. Siūlome patiekti su saldžiaaštriu čili padažu (sweet chilli sauce) ir mūsų gamintomis agurkų salotomis (nuoroda į receptą čia)

Skanaus!

Total
0
Shares
Share 0
Share 0
Share 0
Share 0
Marius

Esu Marius. Mėgstu skaniai pavalgyti ir skaniai gaminti. Šis tinklaraštis tapo neatsiejama mano gyvenimo dalimi, tai patapo mano asmeninė receptų užrašų knygutė į kurią gula tik ypatingai kruopščiai atrinkti, suderinti ir skanūs receptai.

Related Topics
  • vegetariška
You May Also Like
burokų salotos
Skaityti
  • 2 min
  • Pavasariniai patiekalai
  • Salotos
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Orkaitėje keptų morkų ir burokų salotos su apelsinais

karštas šokoladas su imbieru
Skaityti
  • 1 min
  • Desertai
  • Patiekalai per 20 min
  • Visi receptai

Karštas šokoladas su imbieru

bandelės su kopūstais
Skaityti
  • 1 min
  • Kepiniai
  • Užkandžiai
  • Visi receptai

Mielinės bandelės su kopūstais

tortas su kava
Skaityti
  • 2 min
  • Desertai
  • Kepiniai
  • Visi receptai

Tortas su kavos putėsiais ir šveicariško morengo kremu

panakota su braškėmis
Skaityti
  • 2 min
  • Desertai
  • Visi receptai

Panakota su juodaisiai pipirais ir braškėmis

vegetariškas reuben sumuštinis
Skaityti
  • 2 min
  • Patiekalai per 20 min
  • Užkandžiai
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Vegetariškas sumuštinis su keptais grybais

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Įvertinimas




Populiarūs receptai
  • orkaiteje kepta kalakuto krutinele
    Kalakuto krūtinėlė orkaitėje
    • 2018-01-25
  • Slyvu-pyragas-mazas
    Slyvų pyragas pagal The New York Times
    • 2017-08-29
  • Neapolietiska pica (maz)
    Neapolietiška pica
    • 2017-05-23
Social Links
Mano naujausias video receptas – naminiai ledai tik iš 4 ingredientų!!!
https://www.youtube.com/watch?v=q-qB8ykO3M8

Prenumeruoti

Užsiprenumeruokite naujausius receptus tiesiai į savo el. pašto dėžutę!

Kelios dienos L.A. Nesitikėjau, kad čia bus tiek veiklos, skanaus maisto ir tiek mažai laiko. Norėjosi apeiti viską, kažką suspėjome, labai daug ko nespėjome. Iš favoritų - the Broad (šiuolaikinio meno muziejus), Griffitho observatorija ir Korean BBQ. Labai nepatiko kamsčiai. 😀
Appearantly, body surfing is still too hard for me.😅
Monte Cristo sumuštinis su naminiu braškių džemu + sumuštinis su pomidorais. 🥪
Atostogos baigėsi laiku. Italija padarė savo - nujaučiu, kad su kiekviena atostogų savaite +1 kg. 🥲 Žiauriai pavargau nuo bulkų pusryčiams, bet nepavargau nuo picų, gellato po vakarienės, campari spritzų po 5 eur ir makaronų. 🍝 Per kelionę supratau, kad nesu didis jūros gėrybių mėgėjas. Valgyti galiu, skanu, bet nuo jų nebealpstu. 🤷‍♂️ Nežinau kas nutiko. Gal amžius daro savo - visgi jau 30. 😀 O šiaip Italija sužavėjo max. Keliavome po skurdų, nepopuliarų, bet žiauriai autentišką ir mažai išturistintą Italijos kraštą. 🤌Jei įdomu, mūsų maršrutas buvo toks: Bari - Matera - Monopoli - Ostuni - Salento regionas - Brindisi. Keliavome pagrinde traukiniais - labai patogu, nebrangu ir labai verta! 🛤Susisiekimas tarp miestų labai patogus, trumpi atstumai, o miesteliai savo grožiu vis nunešdavo stogą. Taip pat patiko itin draugiški vietiniai, mažai kitų keliautojų, padorios maisto ir gėrimų kainos. Tikėjomės, kad bus fainai, bet kad bus taip gerai tikrai nesitikėjome. Esame itin patenkinti savo atostogų pasirinkimu, Italija sužavėjo nerealiai! Jei kils kokių klausimų apie kelionę - drąsiai klauskite komentaruose, mielai atsakysiu. 🙏
Vietnamietiška pho. 🇻🇳🍜
Vietnamietiška pho. 🇻🇳🍜
Maisto Kelionės
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę

Input your search keywords and press Enter.