Dešrainiai gali būti tikras lobis, kuomet reikia pamaitinti daug žmonių (namuose ar gamtoje), o noro tam visai nėra. Suprantu, kad kartais šventės gali varyti stresą, kuomet tenka pradėti galvoti ir planuoti patiekalus. Tačiau kartais gal neverta tiek apsikrauti? Verčiau skirti daugiau laiko šeimai, draugams, o pagrindiniam patiekalui rinktis kažką neįpareigojančio ir greitai paruošiamo.
Dešrainiai ar hot dogai yra būtent toks patiekalas. Apie juos plačiau buvau kalbėjęs savo senesniame straipsnyje, bet šią vasarą juos vėl prisimenu ir noriu priminti jums. Kaip ir daugeliui patiekalų, šiam taip pat labai svarbu sudėtinių dalių kokybė. Na ir kas, kad šiam mano aprašytam patiekalui prireiks vos kelių ingredientų, tačiau kuo jų mažiau – tuo svarbesnė tampa jų kokybė galutiniam patiekalo skoniui. Atėjus vasaros sezonui ir kuomet kalba pasisuka apie grilių, daug kokybiškų ingredientų (dešrelės, bandelės, padažai…) randų “LIDL” asortimente. Jei sekate mane Instagrame, ko gero jau atkreipėte dėmesį, kad esu tikras šios parduotuvės fanas. Ne išimtis ir dešrainiai, nes viską pirkau ten, išleidau juokingą sumą pinigų, pamaitinau daug žmonių, gamindamas užtrukau apie 20 minučių ir viskas buvo žiauriai skanu. Štai jums ir puiki idėja artėjančioms Joninėms. 🙂
P.S. naminį česnakinį padažą tikrai galite naudoti ir su kitais mėgstamais patiekalais.
Lengvai ir greitai, o padažiukas, tai 10 balų!
- 500 g kiaulienos dešrelių
- 3 paprikos
- 2 svogūnai
- 8 dešrainių bandelės
- 1 šaukštas alyvuogių aliejaus
- 1 šaukštas cukraus
- 2 šaukštai raudono vyno acto
- šiek tiek šviežio čiobrelio
- 120 g majonezo
- 3 skiltelės česnako
- 1/2 citrinos sulčių
- 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
- šiek tiek druskos ir pipirų
Į vidutinės kaitros keptuvę, pilame alyvuogių aliejų ir ant jo apkepame šiaudeliais pjaustytas paprikas bei pusžiedžiais pjaustytus svogūnus (3-4 minutes). Tada suberiame cukrų, raudoną vyno actą, druską, pipirus ir kepame dar 10 minučių, kol lengvai karamelizuojasi.
Jei neturime po ranka keptuvės ir gaminame viską ant grotelių – svogūnus ir paprikas padaliname į kelias dalis, juos sumaišome su cukrumi, alyvuogių aliejumi, raudono vyno actu, druska, pipirais ir pamarinuojame 1-2 valandas. Išmarinuotas daržoves kepame ant grotelių apie 7-10 minučių, o po to supjaustome juostelėmis.
Pasigaminame naminį česnakinį padažą. Pirmiausia susmulkiname česnaką ir sumaišome su majonezu.
Pilame alyvuogių aliejų, citrinos sultis, druską, pipirus ir plakame šluotele, kol lengvai emulsifikuojasi.
Ant grotelių (arba keptuvėje) iškepame kiaulienos dešreles ir paskrudiname bandeles.
Į bandeles dedame dešrelę, krauname karamelizuotas paprikas ir svogūnus, pabarstome šviežiu čiobreliu ir apšlakstome naminiu česnakiniu padažu.
Ar žinojote, kad labai nesunku majonezą pasigaminti patiems? Jums reikės 1 kiaušinio trynio ir 150ml alyvuogių aliejaus. Inde išplakite kiaušinio trynį su žiupsneliu druskos ir plakant, palengva pilkite alyvuogių aliejų. Neužtruksite nei 5 minučių, o naminis majonezas bus pagamintas.
#reklama #lidlpartnerystė