Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
Social Links
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę
6K
12K
Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
plesyta-kiauliena
  • JAV patiekalai
  • Pagrindiniai patiekalai
  • Visi receptai

Plėšyta kiauliena

  • 2016-11-08
  • 2 min. skaitymo
Total
1
Shares
1
0
0
0

plesyta-kiaulienaPlėšyta kiauliena (pulled pork) šiuo metu greito maisto užkandinių mėgstamas ingridientas, atkeliavęs iš JAV pietinių valstijų. Paprastai patiekiamas su barbekiu padažu (mūsų siūlomas naminio barbekiu padažo receptas čia) bandelėse ar tortilijose, tačiau gali būti naudojama ir plačiau. Siūlome pasitelkti fantaziją ir išbandyti šią mėsą ant picos, salotose, sumuštiniuose, kiaušinienėse, apkepuose…  Plėšyta kiauliena ruošiama ilgai, tačiau nereikia įdėti daug darbo, o ją užšaldžius galima laikyti 3-6 mėnesius, tad tai yra labai ekonomiškas patiekalas/ingridientas.

plesyta-kiauliena
Spausdinti
PLĖŠYTA KIAULIENA
Pasiruošimas
10 mins
Kepimo trukmė
6 hrs
Ant stalo per
6 hrs 10 mins
 
Pamaitins: 14
Ingredientai
  • 2 kg kiaulienos mentės (su kaulu arba be)
  • 3 skiltelės česnako
  • 3 šaukštai saldžios rūkytos paprikos
  • 1 šaukštelis džiovinto čiobrelio
  • 2-3 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 2 šaukštai rudojo cukraus
  • druska ir pipirai
  • 3-4 svogūnai
Gamybos eiga
  1. Pirmiausia pasigaminame marinatą: sumaišome rūkytą papriką, čiobrelį, smulkintą česnaką, cukrų, druską, pipirus ir alyvuogių aliejų. Marinatas turėtų gautis pastinės konsistencijos – jei šiek tiek per tirštas, pilame daugiau alyvuogių aliejaus.

  2. Gautą marinatą verčiame ant kiaulienos mentės ir tolygiai ištriname. Uždengiame ir paliekame šaltai pasimarinuoti 1-2 dienas.

  3. Atėjus kepimo dienai, nulupame svogūnus ir supjaustome į ketvirčius (mažesnius svogūnus į puseles) ir išdėliojame ant kepimo skardos, kurioje kepsime mėsą (svogūnai taps pagrindu, ant kurio gulsis kiaulienos mentė – tai suteiks papildomo skonio ir leis mėsai skrusti iš apačios).

  4. Įkaitiname orkaitę iki 140 laipsnių ir kepame 5,5-6 valandas (priklausomai nuo mėsos gabalo storumo) arba kol mėsos vidinė temperatūra ties centru pasieks 90-95 laipsnius. (naudojame štai tokį virtuvinį termometrą).

  5. Kepant mėsą prie tokios žemos temperatūros, mėsa neišsausėja, o skaidulos lengvai plyšta. Iškepusią mentę apdengiame ir paliekame pasiilsėti pusvalandžiui. Tuomet imame dvi šakutes ir suplėšome į juosteles. Likusius iškepusius svogūnus, kuriuos naudojome mėsos kepime, supjaustome nedideliais gabalėliais ir sumaišome su mėsa.

Patarimai

Plėšyta kiauliena skaniausia dar šilta, sumaišyta su barbekiu padažu, tačiau ji taip pat labai puikiai gali būti užšaldoma. Mėsą rekomenduojame užšaldyti paskirsčius tolygiai į šaldymo maišelius po 100-200 gramų. Norint atšildyti – užsegtą maišelį dedame į puodą su karštu vandeniu ir šiek tiek pakaitiname. Jokiu būdu nekaitiname plėšytos kiaulienos išimtos iš maišelio (keptuvėje ar mikrobangų krosnelėje), kadangi ji labai greitai išsausės.

Mėgstančius pasisukioti virtuvėje, kviečiame prisijungti prie Facebook grupės, kurioje gausite dar daugiau naudingų patarimų ir patiekalų receptų iš kitų skaitytojų:

https://www.facebook.com/groups/virtuvespatarimai/

Total
1
Shares
Share 1
Share 0
Share 0
Share 0
Marius

Esu Marius. Mėgstu skaniai pavalgyti ir skaniai gaminti. Šis tinklaraštis tapo neatsiejama mano gyvenimo dalimi, tai patapo mano asmeninė receptų užrašų knygutė į kurią gula tik ypatingai kruopščiai atrinkti, suderinti ir skanūs receptai.

Related Topics
  • barbekiu
You May Also Like
burokų salotos
Skaityti
  • 2 min
  • Pavasariniai patiekalai
  • Salotos
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Orkaitėje keptų morkų ir burokų salotos su apelsinais

karštas šokoladas su imbieru
Skaityti
  • 1 min
  • Desertai
  • Patiekalai per 20 min
  • Visi receptai

Karštas šokoladas su imbieru

bandelės su kopūstais
Skaityti
  • 1 min
  • Kepiniai
  • Užkandžiai
  • Visi receptai

Mielinės bandelės su kopūstais

tortas su kava
Skaityti
  • 2 min
  • Desertai
  • Kepiniai
  • Visi receptai

Tortas su kavos putėsiais ir šveicariško morengo kremu

panakota su braškėmis
Skaityti
  • 2 min
  • Desertai
  • Visi receptai

Panakota su juodaisiai pipirais ir braškėmis

vegetariškas reuben sumuštinis
Skaityti
  • 2 min
  • Patiekalai per 20 min
  • Užkandžiai
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Vegetariškas sumuštinis su keptais grybais

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Įvertinimas




Populiarūs receptai
  • orkaiteje kepta kalakuto krutinele
    Kalakuto krūtinėlė orkaitėje
    • 2018-01-25
  • Slyvu-pyragas-mazas
    Slyvų pyragas pagal The New York Times
    • 2017-08-29
  • Neapolietiska pica (maz)
    Neapolietiška pica
    • 2017-05-23
Social Links
Mano naujausias video receptas – naminiai ledai tik iš 4 ingredientų!!!
https://www.youtube.com/watch?v=q-qB8ykO3M8

Prenumeruoti

Užsiprenumeruokite naujausius receptus tiesiai į savo el. pašto dėžutę!

Kelios dienos L.A. Nesitikėjau, kad čia bus tiek veiklos, skanaus maisto ir tiek mažai laiko. Norėjosi apeiti viską, kažką suspėjome, labai daug ko nespėjome. Iš favoritų - the Broad (šiuolaikinio meno muziejus), Griffitho observatorija ir Korean BBQ. Labai nepatiko kamsčiai. 😀
Appearantly, body surfing is still too hard for me.😅
Monte Cristo sumuštinis su naminiu braškių džemu + sumuštinis su pomidorais. 🥪
Atostogos baigėsi laiku. Italija padarė savo - nujaučiu, kad su kiekviena atostogų savaite +1 kg. 🥲 Žiauriai pavargau nuo bulkų pusryčiams, bet nepavargau nuo picų, gellato po vakarienės, campari spritzų po 5 eur ir makaronų. 🍝 Per kelionę supratau, kad nesu didis jūros gėrybių mėgėjas. Valgyti galiu, skanu, bet nuo jų nebealpstu. 🤷‍♂️ Nežinau kas nutiko. Gal amžius daro savo - visgi jau 30. 😀 O šiaip Italija sužavėjo max. Keliavome po skurdų, nepopuliarų, bet žiauriai autentišką ir mažai išturistintą Italijos kraštą. 🤌Jei įdomu, mūsų maršrutas buvo toks: Bari - Matera - Monopoli - Ostuni - Salento regionas - Brindisi. Keliavome pagrinde traukiniais - labai patogu, nebrangu ir labai verta! 🛤Susisiekimas tarp miestų labai patogus, trumpi atstumai, o miesteliai savo grožiu vis nunešdavo stogą. Taip pat patiko itin draugiški vietiniai, mažai kitų keliautojų, padorios maisto ir gėrimų kainos. Tikėjomės, kad bus fainai, bet kad bus taip gerai tikrai nesitikėjome. Esame itin patenkinti savo atostogų pasirinkimu, Italija sužavėjo nerealiai! Jei kils kokių klausimų apie kelionę - drąsiai klauskite komentaruose, mielai atsakysiu. 🙏
Vietnamietiška pho. 🇻🇳🍜
Vietnamietiška pho. 🇻🇳🍜
Maisto Kelionės
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę

Input your search keywords and press Enter.