Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
Social Links
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę
6K
12K
0
Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
varlių šlaunelės su apelsinų padažu
  • Azijietiški patiekalai
  • Prancūziški patiekalai
  • Visi receptai

Traškios varlių šlaunelės su saldžiarūgščiu padažu

  • 2020-09-22
  • 2 minute read
Total
0
Shares
0
0
0
0
traškios varlių šlaunelės

Nepaisant to, kad šią savaitę į LIDL’us atkeliavo Prancūzijos savaitė, tačiau aš keliauju toliau (žinoma, tik trumpam užsukau į LIDL varlių šlaunelių ir kitų ingredientų). Jei atvirai, tai net nežinau kokiai konkrečiai virtuvei priskirti šį patiekalą, nes jame apjungiau ir suderinau kelis, atrodo, nederančių skirtingų pasaulio virtuvių elementus.

Viską pradėjau pasigamindamas japonišką tempurą (tešlą), o užbaigiau saldžiarūgščiu padažu su apelsinais, kurį įprastai naudoju gamindamas prancūzišką klasiką – Duck L’orange (jei įdomu – receptą rasite ČIA). Galutinis šių varlių šlaunelių rezultatas labai priminė traškią vištieną su saldžiarūgščiu padažu iš dažno kiniečių restorano. Iš tiesų galvojau, kad patiekalas gausis truputį nesąmonė, bet gavosi tikrai super gerai!

varlių mėsa
varlių šlaunelės su apelsinų padažu
Spausdinti
Pasiruošimas
15 mins
Kepimo trukmė
30 mins
 

Traškios varlių šlaunelės, kurios LABAI primins traškią vištieną su saldžiarūgščiu padažu iš dažno kiniečių restorano

Pamaitins: 2
Ingredientai
  • 400-500 g varlių šlaunelių
  • 150 g miltų
  • 1 kiaušinio
  • 1/4 šaukštelio maistinės sodos
  • 250 ml gazuoto vandens
  • 3 šaukštų cukraus
  • 60 ml raudono vyno acto
  • 1 šaukšto kukurūzų krakmolo
  • 2 skiltelių česnako
  • šiek tiek imbiero
  • 3 apelsinų
  • kelių pipirų grūdelių
  • 1 šaukšto krakmolo
  • 1 paprikos
  • 1 čili pipiro
  • šiek tiek šviežios kalendros ir svogūnų laiškų
  • šiek tiek miltų (šlaunelių išvoliojimui)
  • 200 ml pieno
Gamybos eiga
  1. Varlių šlauneles užmerkiame piene ir palaikome 1 valandą, kad šiek tiek pasimarinuotų bei mėsa taptų šviesesnė ir švaresnė.

  2. Pasigaminame tempurą: Išplakame kiaušinį, tada supilame gazuotą vandenį ir suberiame sijotus miltus su maistine soda. Tešlos neperplakam, o tik sumaišome šakute ar šaukštu.

  3. Varlių šlauneles pagardiname druska, pipirais, išvoliojame miltuose ir panardiname į tempurą.

  4. Kepame aliejuje ar gruzdiname 175 laipsnių temperatūroje apie 5 min (kol apskrunda). Iškepusias varlių šlauneles apibarstome druska.⁠

  5. Atskirame puode pasigaminame saldžiarūgštį padažą: sumaišome cukrų, 5 pipirų grūdelius, 3 šaukštus vandens ir kaitiname kol cukrus paruduoja.

  6. Į parudavusį cukrų supilame vyno actą. Verdame apie 10 min, kol nugaruoja. Tada supilame sultis iš 3 apelsinų. Taip pat dedame 2 smulkintas česnako skilteles, šiek tiek tarkuoto imbiero, pagardiname druska. Verdame 5-10 min, kol dar šiek tiek nugaruoja. Tada supilame krakmolą, sumaišytą su šlakeliu vandens ir verdame dar kelias minutes, kol padažas sutirštėja.

  7. Papriką supjaustome nedideliais kubeliais ir apkepame keptuvėje. Po to įmaišome į padažą.

  8. Varlių šlauneles patiekiame su padažu (apšlaksčius arba išmaišius jame), smulkintais svogūnų laiškais, kalendra ir smulkintu čili.

  • keptos varlių kojos
  • traškios varlių šlaunelės

#reklama #lidlpartnerystė

Total
0
Shares
Share 0
Share 0
Share 0
Share 0
Marius

Esu Marius. Mėgstu skaniai pavalgyti ir skaniai gaminti. Šis tinklaraštis tapo neatsiejama mano gyvenimo dalimi, tai patapo mano asmeninė receptų užrašų knygutė į kurią gula tik ypatingai kruopščiai atrinkti, suderinti ir skanūs receptai.

You May Also Like
burokų salotos
View Post
  • 2 min
  • Pavasariniai patiekalai
  • Salotos
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Orkaitėje keptų morkų ir burokų salotos su apelsinais

karštas šokoladas su imbieru
View Post
  • 1 min
  • Desertai
  • Patiekalai per 20 min
  • Visi receptai

Karštas šokoladas su imbieru

bandelės su kopūstais
View Post
  • 1 min
  • Kepiniai
  • Užkandžiai
  • Visi receptai

Mielinės bandelės su kopūstais

tortas su kava
View Post
  • 2 min
  • Desertai
  • Kepiniai
  • Visi receptai

Tortas su kavos putėsiais ir šveicariško morengo kremu

panakota su braškėmis
View Post
  • 2 min
  • Desertai
  • Visi receptai

Panakota su juodaisiai pipirais ir braškėmis

vegetariškas reuben sumuštinis
View Post
  • 2 min
  • Patiekalai per 20 min
  • Užkandžiai
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Vegetariškas sumuštinis su keptais grybais

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Įvertinimas




Populiarūs receptai
  • orkaiteje kepta kalakuto krutinele
    Kalakuto krūtinėlė orkaitėje
    • 2018-01-25
  • Neapolietiska pica (maz)
    Neapolietiška pica
    • 2017-05-23
  • Slyvu-pyragas-mazas
    Slyvų pyragas pagal The New York Times
    • 2017-08-29
Social Links
Mano naujausias video receptas – naminiai ledai tik iš 4 ingredientų!!!
https://www.youtube.com/watch?v=q-qB8ykO3M8

Prenumeruoti

Užsiprenumeruokite naujausius receptus tiesiai į savo el. pašto dėžutę!

Maisto Kelionės
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę

Input your search keywords and press Enter.