Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
Social Links
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę
6K
12K
0
Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
Naminiai riestainiai - beigeliai 2640 x 3960
  • JAV patiekalai
  • Kepiniai

Naminiai riestainiai – „Beigeliai“

  • 2017-05-16
  • 2 minute read
Total
0
Shares
0
0
0
0

Naminiai riestainiai - beigeliai 2640 x 3960

Beigeliai su įvairiais įdarais per pastarąjį šimtmetį tapo ypač pamėgti skubančių Niujorko gyventojų, kaip idealus greitų pietų ar sočių pusryčių variantas. Labai įdomu, kad šis žydiškas kepinys kilęs iš Lietuvos Didžiosios Kunigaištystės ir Lenkijos žydų. Praėjus šiek tiek laiko XX a. pradžioje šiuos riestainius į JAV atvežė rytų Europos žydai, kur pradėjo kurtis jų kepyklos ir kepinių populiarumas augo. Nepaisant to, rytų Europoje, įskaitant ir Lietuvoje “beigeliai” tapo nepelnytai užmiršti. Tad siūlome išbandyti.

Norime pridurti – jei patiko mūsų rekomenduojamos mėsainių bandelės, tuomet šie naminiai riestainiai patiks taip pat.

Naminiai riestainiai - beigeliai 340 x 510
Spausdinti
Naminiai riestainiai - „Beigeliai“
Pasiruošimas
1 hr
Kepimo trukmė
30 mins
Ant stalo per
1 hr 30 mins
 
Pamaitins: 8
Energinė vertė: 228 kcal
Ingredientai
  • 7 g sausų mielių
  • 1,5 šaukšto cukraus
  • 180-250 ml šilto vandens
  • 500 g kvietinių miltų
  • 1,5 šaukštelio druskos
  • šiek tiek sezamo sėklų, aguonų ar džiovintų svogūnų granulių dekoravimui
Gamybos eiga
  1. Pirmiausia aktyviname mieles. Į indą su 120ml šilto vandens beriame sausas mieles su cukrumi ir nemaišius leidžiame pastovėti 5 minutes. Po 5 minučių labai gerai išmaišome mišinį, kad pilnai ištirptų cukrus.

  2. Dideliame inde, kuriame minkysime tešlą, sumaišome miltus su druska. Taip pat pilame prieš tai aktyvuotas mieles ir papildomai 60ml šilto vandens. 

  3. Minkome tešlą. Ji turėtų gautis drėgna, bet nelipni. Jei per sausa - pilame šaukštą, ar kelis, vandens, jei per drėgna - šiek tiek miltų. 

  4. Išminkytą tešlą dedame į aliejumi išteptą indą ir uždengę paliekama šiltai 1 valandai. 

  5. Praėjus 1 valandai tešlą paspaudome, kad išeitų oras ir paliekame dar 10 minučių pakilti. 

  6. Iš subrendusios tešlos suformuojame 8 vienodo dydžio kamuoliukus. Kiekvieno jų centre atsargiai pirštu padarome skylę ir suformuojame norimo dydžio riestainius. Tuomet sudedame ant kepimo skardos ir uždengę palaikome dar 10 minučių, kad pailsėtų tešla.

  7. Užverdame didelį puodą vandens ir jame išverdame kiekvieną "beigelį". Verdame po 1 minutę iš abiejų pusių. Svarbu nevirti visų iškarto, nes šie naminiai riestainiai virdami pučiasi ir gali sulipti. Mes verdame po 2 vienu metu.

  8. Išvirusius riestainius dedame ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos, patepame kiaušinio plakiniu, pabarstome norimais pagardais (sezamo sėklos, aguonos ar panašiai) ir kepame 220 laipsnių orkaitėje 20 minučių.

  9. Ragaujame kątik iškepusius su sviestu ar kreminiu sūriu.

Total
0
Shares
Share 0
Share 0
Share 0
Share 0
Marius

Esu Marius. Mėgstu skaniai pavalgyti ir skaniai gaminti. Šis tinklaraštis tapo neatsiejama mano gyvenimo dalimi, tai patapo mano asmeninė receptų užrašų knygutė į kurią gula tik ypatingai kruopščiai atrinkti, suderinti ir skanūs receptai.

You May Also Like
bandelės su kopūstais
View Post
  • 1 min
  • Kepiniai
  • Užkandžiai
  • Visi receptai

Mielinės bandelės su kopūstais

tortas su kava
View Post
  • 2 min
  • Desertai
  • Kepiniai
  • Visi receptai

Tortas su kavos putėsiais ir šveicariško morengo kremu

sumuštinis su mėsos kukuliais
View Post
  • 2 min
  • JAV patiekalai
  • Pavasariniai patiekalai
  • Užkandžiai
  • Visi receptai

Sumuštinis su mėsos kukuliais

prancūziški kruasanai
View Post
  • 2 min
  • Desertai
  • Kepiniai
  • Prancūziški patiekalai
  • Pusryčių receptai
  • Visi receptai

Naminiai kruasanai nuo a iki z

amerikietiški sausainiai su šokoladu ir degintu sviestu
View Post
  • 1 min
  • Desertai
  • Į spintelę
  • JAV patiekalai
  • Kepiniai
  • Visi receptai

Amerikietiški sausainiai su degintu sviestu ir šokoladu

naminiai kibinai
View Post
  • 2 min
  • Kepiniai
  • Užkandžiai
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Naminiai kibinai su baravykais

6 comments
  1. Gabrielė parašė:
    2018-03-10 15:09

    Kažin kaip užšaldyti beigelius, prieš ar po virimo? Ar gal jau iškepus?

    Atsakyti
    1. Marius parašė:
      2018-03-10 15:32

      Gabriele, mes iškepame ir tada šaldome;) Po to atitirpinam kambario temperatūroje ir būna kaip švieži.

      Atsakyti
  2. Julija parašė:
    2018-06-12 18:57

    Ar papildomo vandens tikrai turėtų būti tik 60ml?

    Atsakyti
    1. Marius parašė:
      2018-06-12 19:17

      Julija, pirmiausia reikia vandenyje (120 ml) suaktyvuoti mieles su cukrumi. Po to šitą mišinuką supilti į miltus ir druską ir papildomai dar įpilti 60 ml vandens. Jei trūksta drėgmės – pilti dar kelis šaukštus vandens. Ačiū už klausimą, šiek tiek patikslinau receptą. Jei dar turite klausimų – klauskite. 🙂

      Atsakyti
  3. Aria parašė:
    2021-01-15 18:32

    Ar tešla turi gautis kieta?

    Atsakyti
    1. Marius parašė:
      2021-01-19 16:20

      Taip, gaunasi kietoka ir nelipni.

      Atsakyti

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Įvertinimas




Populiarūs receptai
  • orkaiteje kepta kalakuto krutinele
    Kalakuto krūtinėlė orkaitėje
    • 2018-01-25
  • Neapolietiska pica (maz)
    Neapolietiška pica
    • 2017-05-23
  • Slyvu-pyragas-mazas
    Slyvų pyragas pagal The New York Times
    • 2017-08-29
Social Links
Mano naujausias video receptas – naminiai ledai tik iš 4 ingredientų!!!
https://www.youtube.com/watch?v=q-qB8ykO3M8

Prenumeruoti

Užsiprenumeruokite naujausius receptus tiesiai į savo el. pašto dėžutę!

Maisto Kelionės
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę

Input your search keywords and press Enter.