Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
Social Links
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę
6K
12K
Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
Naminiai riestainiai - beigeliai 2640 x 3960
  • JAV patiekalai
  • Kepiniai

Naminiai riestainiai – „Beigeliai“

  • 2017-05-16
  • 2 min. skaitymo
Total
2
Shares
2
0
0
0

Naminiai riestainiai - beigeliai 2640 x 3960

Beigeliai su įvairiais įdarais per pastarąjį šimtmetį tapo ypač pamėgti skubančių Niujorko gyventojų, kaip idealus greitų pietų ar sočių pusryčių variantas. Labai įdomu, kad šis žydiškas kepinys kilęs iš Lietuvos Didžiosios Kunigaištystės ir Lenkijos žydų. Praėjus šiek tiek laiko XX a. pradžioje šiuos riestainius į JAV atvežė rytų Europos žydai, kur pradėjo kurtis jų kepyklos ir kepinių populiarumas augo. Nepaisant to, rytų Europoje, įskaitant ir Lietuvoje “beigeliai” tapo nepelnytai užmiršti. Tad siūlome išbandyti.

Norime pridurti – jei patiko mūsų rekomenduojamos mėsainių bandelės, tuomet šie naminiai riestainiai patiks taip pat.

Naminiai riestainiai - beigeliai 340 x 510
Spausdinti
Naminiai riestainiai - „Beigeliai“
Pasiruošimas
1 hr
Kepimo trukmė
30 mins
Ant stalo per
1 hr 30 mins
 
Pamaitins: 8
Energinė vertė: 228 kcal
Ingredientai
  • 7 g sausų mielių
  • 1,5 šaukšto cukraus
  • 180-250 ml šilto vandens
  • 500 g kvietinių miltų
  • 1,5 šaukštelio druskos
  • šiek tiek sezamo sėklų, aguonų ar džiovintų svogūnų granulių dekoravimui
Gamybos eiga
  1. Pirmiausia aktyviname mieles. Į indą su 120ml šilto vandens beriame sausas mieles su cukrumi ir nemaišius leidžiame pastovėti 5 minutes. Po 5 minučių labai gerai išmaišome mišinį, kad pilnai ištirptų cukrus.

  2. Dideliame inde, kuriame minkysime tešlą, sumaišome miltus su druska. Taip pat pilame prieš tai aktyvuotas mieles ir papildomai 60ml šilto vandens. 

  3. Minkome tešlą. Ji turėtų gautis drėgna, bet nelipni. Jei per sausa - pilame šaukštą, ar kelis, vandens, jei per drėgna - šiek tiek miltų. 

  4. Išminkytą tešlą dedame į aliejumi išteptą indą ir uždengę paliekama šiltai 1 valandai. 

  5. Praėjus 1 valandai tešlą paspaudome, kad išeitų oras ir paliekame dar 10 minučių pakilti. 

  6. Iš subrendusios tešlos suformuojame 8 vienodo dydžio kamuoliukus. Kiekvieno jų centre atsargiai pirštu padarome skylę ir suformuojame norimo dydžio riestainius. Tuomet sudedame ant kepimo skardos ir uždengę palaikome dar 10 minučių, kad pailsėtų tešla.

  7. Užverdame didelį puodą vandens ir jame išverdame kiekvieną "beigelį". Verdame po 1 minutę iš abiejų pusių. Svarbu nevirti visų iškarto, nes šie naminiai riestainiai virdami pučiasi ir gali sulipti. Mes verdame po 2 vienu metu.

  8. Išvirusius riestainius dedame ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos, patepame kiaušinio plakiniu, pabarstome norimais pagardais (sezamo sėklos, aguonos ar panašiai) ir kepame 220 laipsnių orkaitėje 20 minučių.

  9. Ragaujame kątik iškepusius su sviestu ar kreminiu sūriu.

Total
2
Shares
Share 2
Share 0
Share 0
Share 0
Marius

Esu Marius. Mėgstu skaniai pavalgyti ir skaniai gaminti. Šis tinklaraštis tapo neatsiejama mano gyvenimo dalimi, tai patapo mano asmeninė receptų užrašų knygutė į kurią gula tik ypatingai kruopščiai atrinkti, suderinti ir skanūs receptai.

You May Also Like
bandelės su kopūstais
Skaityti
  • 1 min
  • Kepiniai
  • Užkandžiai
  • Visi receptai

Mielinės bandelės su kopūstais

tortas su kava
Skaityti
  • 2 min
  • Desertai
  • Kepiniai
  • Visi receptai

Tortas su kavos putėsiais ir šveicariško morengo kremu

sumuštinis su mėsos kukuliais
Skaityti
  • 2 min
  • JAV patiekalai
  • Pavasariniai patiekalai
  • Užkandžiai
  • Visi receptai

Sumuštinis su mėsos kukuliais

prancūziški kruasanai
Skaityti
  • 2 min
  • Desertai
  • Kepiniai
  • Prancūziški patiekalai
  • Pusryčių receptai
  • Visi receptai

Naminiai kruasanai nuo a iki z

amerikietiški sausainiai su šokoladu ir degintu sviestu
Skaityti
  • 1 min
  • Desertai
  • Į spintelę
  • JAV patiekalai
  • Kepiniai
  • Visi receptai

Amerikietiški sausainiai su degintu sviestu ir šokoladu

naminiai kibinai
Skaityti
  • 2 min
  • Kepiniai
  • Užkandžiai
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Naminiai kibinai su baravykais

omentarai
  1. Gabrielė parašė:
    2018-03-10 15:09

    Kažin kaip užšaldyti beigelius, prieš ar po virimo? Ar gal jau iškepus?

    Atsakyti
    1. Marius parašė:
      2018-03-10 15:32

      Gabriele, mes iškepame ir tada šaldome;) Po to atitirpinam kambario temperatūroje ir būna kaip švieži.

      Atsakyti
  2. Julija parašė:
    2018-06-12 18:57

    Ar papildomo vandens tikrai turėtų būti tik 60ml?

    Atsakyti
    1. Marius parašė:
      2018-06-12 19:17

      Julija, pirmiausia reikia vandenyje (120 ml) suaktyvuoti mieles su cukrumi. Po to šitą mišinuką supilti į miltus ir druską ir papildomai dar įpilti 60 ml vandens. Jei trūksta drėgmės – pilti dar kelis šaukštus vandens. Ačiū už klausimą, šiek tiek patikslinau receptą. Jei dar turite klausimų – klauskite. 🙂

      Atsakyti
  3. Aria parašė:
    2021-01-15 18:32

    Ar tešla turi gautis kieta?

    Atsakyti
    1. Marius parašė:
      2021-01-19 16:20

      Taip, gaunasi kietoka ir nelipni.

      Atsakyti

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Įvertinimas




Populiarūs receptai
  • orkaiteje kepta kalakuto krutinele
    Kalakuto krūtinėlė orkaitėje
    • 2018-01-25
  • Slyvu-pyragas-mazas
    Slyvų pyragas pagal The New York Times
    • 2017-08-29
  • Neapolietiska pica (maz)
    Neapolietiška pica
    • 2017-05-23
Social Links
Mano naujausias video receptas – naminiai ledai tik iš 4 ingredientų!!!
https://www.youtube.com/watch?v=q-qB8ykO3M8

Prenumeruoti

Užsiprenumeruokite naujausius receptus tiesiai į savo el. pašto dėžutę!

Monte Cristo sumuštinis su naminiu braškių džemu + sumuštinis su pomidorais. 🥪
Atostogos baigėsi laiku. Italija padarė savo - nujaučiu, kad su kiekviena atostogų savaite +1 kg. 🥲 Žiauriai pavargau nuo bulkų pusryčiams, bet nepavargau nuo picų, gellato po vakarienės, campari spritzų po 5 eur ir makaronų. 🍝 Per kelionę supratau, kad nesu didis jūros gėrybių mėgėjas. Valgyti galiu, skanu, bet nuo jų nebealpstu. 🤷‍♂️ Nežinau kas nutiko. Gal amžius daro savo - visgi jau 30. 😀 O šiaip Italija sužavėjo max. Keliavome po skurdų, nepopuliarų, bet žiauriai autentišką ir mažai išturistintą Italijos kraštą. 🤌Jei įdomu, mūsų maršrutas buvo toks: Bari - Matera - Monopoli - Ostuni - Salento regionas - Brindisi. Keliavome pagrinde traukiniais - labai patogu, nebrangu ir labai verta! 🛤Susisiekimas tarp miestų labai patogus, trumpi atstumai, o miesteliai savo grožiu vis nunešdavo stogą. Taip pat patiko itin draugiški vietiniai, mažai kitų keliautojų, padorios maisto ir gėrimų kainos. Tikėjomės, kad bus fainai, bet kad bus taip gerai tikrai nesitikėjome. Esame itin patenkinti savo atostogų pasirinkimu, Italija sužavėjo nerealiai! Jei kils kokių klausimų apie kelionę - drąsiai klauskite komentaruose, mielai atsakysiu. 🙏
Vietnamietiška pho. 🇻🇳🍜
Vietnamietiška pho. 🇻🇳🍜
Kimchi fried rice su karamelizuota šonine. 🍛 Patiekaliukas 10 balų. Likau labai nustebęs, nes nesitikėjau, kad bus taip skanu. 😀 puikus patiekalas pietums. Aišku, galima drąsiai daryti ir be šoninės - bet man čia ji labai tiko, tai rekomenduoju ir jums!
Ukrainietiški barščiai su tradicinėmis pampuškomis. 🍲🇺🇦
Maisto Kelionės
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę

Input your search keywords and press Enter.